نوبت‌فروشی پزشکان کاسبی جدید در فضای مجازی
19 آذر 1403 - 17:50
بازدید 13
3
پدیده نوبت فروشی مطب پزشکان در سال‌های اخیر، به‌ویژه در شهرهایی مانند همدان به دلیل کمبود دسترسی عادلانه به خدمات درمانی، شلوغی مطب‌ها و تقاضای بالای بیماران برای مراجعه به پزشکان متخصص به وجود آمده و در فضای مجازی گسترش یافته که بستر مشکلاتی از جمله کلاهبرداری را ایجاد کرده است.
نویسنده : فاطمه عباسی منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش گفتمان زاگرس، در فرایند نوبت فروشی فرد یا افرادی که نوبت از پزشک گرفته‌اند، با تبلیغ در کانال های ثبت آگهی و شبکه های اجتماعی، آن را با رقم بالایی به بیمارانی که نیاز فوری دارند، می‌فروشند.

تقاضای بالا برای ویزیت توسط پزشکان متخصص، نوبت گیری از این پزشکان را بسیار سخت و دشوار کرده و گاهی مواقع نوبت های سه تا چهار ماه بعد را می دهند، بنابراین تبلیغ خرید نوبت این قبیل از پزشکان با اقبال بیشتری مواجه است.

برخی معتقدند مهمترین پیامد نوبت فروشی بی‌عدالتی در دسترسی به خدمات درمانی است با این توضیح که بیمارانی که سواد کافی برای دسترسی به فضای مجازی و خرید نوبت و یا توانایی مالی ندارند، ممکن است نتوانند به موقع به پزشک دسترسی پیدا کنند.

به طور حتم تداوم پدیده نوبت فروشی زمینه سوء استفاده هایی را فراهم می کند که از گام نخست باید با نظارت کافی بر فرایند نوبت‌دهی در مطب‌ها و کلینیک‌ها، زمینه سوءاستفاده احتمالی را کاهش داد.

علاوه بر نظارت بر فرایند نوبت دهی در مطب ها، باید سیستم های سنتی نوبت دهی نظیر تماس تلفنی یا مراجعه حضوری را برای پیشگیری از این قبیل تخلفات کنار گذاشت همچنین نسبت به رصد فضای مجازی توسط نهادهای مسئول و برخورد با متخلفان اقدام جدی شود.

به طور حتم استقبال بیماران و شایع شدن این پدیده، زمینه فروش نوبت با قیمت‌های بالا را فراهم کرده و هزینه درمان را برای بسیاری از افراد افزایش می‌دهد حتی برخی افراد از شرایط اضطراری بیماران سوءاستفاده کرده و از آنها مبالغ زیادی دریافت می‌کنند.

برای مقابله با این شیوه از نوبت دهی یا همان نوبت فروشی راه‌اندازی سامانه‌های آنلاین و شفاف برای نوبت‌دهی با هدف قطع دست واسطه ها، افزایش نظارت سازمان نظام پزشکی بر مطب‌ها و فعالیت پزشکان، افزایش تعداد پزشکان متخصص و برخورد قاطع با افرادی که در فضای مجازی نوبت فروشی می کنند، ضروری است.

نظام پزشکی: اخطار دادیم

رییس سازمان نظام پزشکی استان همدان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: به طور حتم و بر اساس قانون نوبت گیری از پزشکان با واسطه و پرداخت پول تخلف است.

علیرضا مدرکیان با اشاره به اینکه در این رابطه به پزشکان هشدار داده شده است،گفت: سازمان نظام پزشکی همدان در مکاتبه ای با پزشکان در قالب یک نامه این موضوع را اطلاع رسانی کرده تا از طریق منشی این موضوع اتفاق نیافتد و در این باره منشی مطب را توجیه کنند.

مدرکیان تاکید کرد: چنانچه مشخص و اثبات شود که در مطبی با همکاری منشی این شکل نوبت دهی صورت می گیرد به فرد تذکر جدی داده می شود.

وی احتمال داد: برخی مواقع منشی مطب پزشک به تنهایی یا از طریق همکاری با یکی از دوستان و بستگان و بارگذاری تبلیغ آن در سایت های آگهی اقدام به نوبت فروشی می کنند.رییس سازمان نظام پزشکی همدان بیان کرد: منشی مطب در این مواقع اقدام به جابجا کردن وقت بیماران یا خالی گذاشتن برخی نوبت ها برای این قبیل متقاضیان می کنند.

رییس سازمان نظام پزشکی همدان با بیان اینکه نوبت فروشی به بیمار هزینه اضافی وارد می کند گفت: بیماری که از طریق معمول برای دریافت نوبت باید یک تا دو هفته صبر می کرد به یکباره از این طریق یک روزه نوبت می گیرد مشخص است که تخلفی در این محل صورت می گیرد.

مدرکیان اظهارکرد: این مجموعه از هم اینک درصدد جلوگیری از معمول شدن چنین شیوه های ناصحیحی در نوبت گیری از پزشکان است چرا که در صورت گسترش این مسیر نامعقول مقابله با آن سخت تر می شود.

پلیس فتا: فریب تبلیغات را نخورید

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات انتظامی همدان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: مردم فریب تبلیغات درج شده در سایت های تبلیغ آگهی را در خصوص پرداخت وجه بیعانه نخورند، چرا که بسیاری از این موارد کلاهبرداری هستند.

وی گفت: پرونده های زیادی مبنی بر کلاهبرداران مالی در پلیس فتا ثبت شده که کلاهبرداران پس از دریافت پول فرد را در لیست سیاه قرار داده و به تماس های تلفنی او پاسخگو نیستند.

سرهنگ محمدباقر زارعی افزود: در بسیاری مواقع هدف از ابن قبیل تبلیغات کلاهبرداری است که با رقم پایین دریافتی از سوی کلاهبرداران، مالباخته دیگر دنبال شکایت برای پیگیری موضوع نمی رود.

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات انتظامی همدان افزود: بنابراین شهروندان برای دریافت هر نوع خدمت و کالایی از طریق سایت های ثبت آگهی، در صورت پرداخت بیعانه به طور حتم رقم درخواستی را از طریق استفاده از “افزونه پرداخت امن” سایت های ثبت آگهی پرداخت کنند.

سرهنگ زارعی همچنین گفت: بیعانه یا پول درخواستی در این شیوه به حساب واسط واریز شده و پس از انجام معامله و تایید از سوی خریدار، پول از حساب واسط به حساب فروشنده واریز می شود در غیر اینصورت پول به حساب خریدار برمی گردد.

نوبت‌فروشی مطب پزشکان کاسبی جدید در فضای مجازی

شکایتی مبنی بر کلاهبرداری از طریق ثبت آگهی نوبت مطب پزشکان گزارش نشده است

وی بیان کرد: تاکنون شکایتی مبنی بر کلاهبرداری از طریق ثبت آگهی نوبت مطب پزشکان گزارش نشده است اما بیشتر پرونده ها مربوط به پرداخت بیعانه است بنابراین باید از درگاه واسط برای پرداخت بیعانه استفاده شود.

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات انتظامی همدان گفت: ۷۰ درصد پرونده های متشکله در پلیس فتا مربوط به کلاهبرداری و مسائل مالی است و در این باره بیشتر پرونده ها درباره کلاهبرداری از طریق دریافت بیعانه است.

رهاورد:

پدیده نوبت‌فروشی در مطب پزشکان، به‌ویژه در فضای مجازی، یک چالش جدی برای نظام سلامت است و مقابله با آن نیازمند همکاری مردم، نهادهای نظارتی و خود پزشکان است و در این راستا اطلاع‌رسانی عمومی و استفاده از ابزارهای مدرن می‌تواند به کاهش این مشکل کمک کند.

اگر این موضوع فراگیر و با استقبال بیماران روبرو شود عواقب زیادی به همراه دارد و علاوه بر افزایش هزینه درمان برای بیماران موجب سوء استفاده عده ای سود جو می شود بنابراین برای جلوگیری از این پدیده نامناسب باید سامانه های نوبت دهی آنلاین راه اندازی شود و نظارت نظام پزشکی بر مطب ها افزایش یابد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.