به گزارش گفتمان زاگرس: حسین حیدری با اشاره به اینکه کدام بیماریها از طریق ذبح غیربهداشتی از دام به انسان منتقل میشود، اظهار کرد: این بیماریها شامل، تب خونریزیدهنده کریمه کنگو، تب مالت، سل، کیست هیداتیک، بیماریهای انگلی رودهای و سیاه زخم است که میتواند هم برای ذبح کننده غیرمجاز و هم برای مصرف کننده خطرناک باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به نحوه نظارت بر بهداشت و سلامت سالنهای پرورش دام در استان، تصریح کرد: در دامداریهای بزرگ دکتر دامپزشک از طرف ادارهکل دامپزشکی به عنوان مسئول فنی _ بهداشتی مستقر است و نظارت بر تولیدات واحد دامداری را انجام میدهد، در دامداریهای کوچک نیز ضمن بازدید ماهیانه توسط همکاران از دامداریها نیز نمونه شیر گرفته شده و مورد آزمایش قرار میگیرد.
وی با اشاره به شرایط نگهداری گوشت دام بعد از کشتار، افزود: گوشت توسط دامپزشک مستقر در کشتارگاه معاینه شده، سپس به سردخانه منتقل میشود در این مرحله لاشه دام به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد و رطوبت ۹۵ درصد نگهداری شده تا لاشه به مرحله جمود نعشی برسد، یعنی اینکه لاشه در این مرحله اسیدی شده و ضمن ترد شدن عوامل بیماریزای آن نیز از بین میرود.
حیدری در مورد نحوه نظارت و بازرسی بر اماکن تولید فرآوردههای دامی، عنوان کرد: تمامی اماکن بستهبندی فرآوردههای دامی دارای پروانه از این ادارهکل دارای، مسئول فنی _ بهداشتی بوده، و بعد از اینکه نظارت توسط مسئول فنی انجام شد، تولیدات به بازار عرضه میشود، ضمن اینکه به صورت ادواری نیز از محصولات نمونهبرداری و آزمایش میشود.
مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه در پایان با اشاره نحوه رسیدگی به اجرای قوانین حاکم بر دامداریها، گفت: اگر در دامداری تخلف بهداشتی صورت گیرد مدیر دامداری به مرجع قضایی معرفی و بسته به نوع تخلف احکام قضایی لازم توسط قاضی صادر میشود.
ثبت دیدگاه