اقتصادی
| 22 ساعت قبل

چرخ کارخانه نشاسته و گلوکز یاسوج سخت می چرخد

به گزارش گفتمان زاگرس: کارخانه آرد، نشاسته و گلوکز یاسوج به عنوان یکی از قدیمی ترین کارخانه های استان در پیشانی مرکز استان واقع شده است و اکنون زیر ظرفیت تولید و تنها در یک خط تولید فعالیت دارد.

با اینکه کارخانه ظرفیت اشتغال حداقل ۶۰۰ نفر را به طور مستقیم هم دارد اما در سایه برخی کمبودها و سو تدبیرهای مدیریتی آب در کوزه و بیکاران یاسوج در استان در استانهای همجوار به دنبال کار می‌گردند.

چنانچه تامین مالی کارخانه آرد، نشاسته و گلوکز یاسوج صورت گیرد و پنج خط تولید این کارخانه احیا شود، ماهانه ۵۰۰ میلیارد ریال سودآوری برای استان دارد و اشتغال آن هم به طور مستقیم و غیر مستقیم بیشتر خواهد شد.

در دولت قبل مصوب شده بود که ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به این کارخانه تزریق تا چهار خط دیگر تولید هم وارد مدار تولید شود اما گویا هنوز اعتباری به این کارخانه اختصاص داده نشده است.

مدیرعامل کارخانه آرد، نشاسته و گلوکز یاسوج گفت: مصوبه سفر رئیس جمهور برای این کارخانه ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار است، که میزان یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال سهم سازمان اقتصادی کوثر، ۶۰۰ میلیارد ریال سازمان برنامه و بودجه و ۶۰۰ میلیارد ریال سهم وزارت نفت است.

وی بیان کرد: کارخانه‌ای که ارزش ۱۰ هزار میلیارد ریالی دارد و احیای آن برای استان سودآوری دارد، اگر کاری برای آن انجام نشود از کم کاری مسئولان است.

رضا حسینیان بیان کرد: چندین بار از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی پیگیری کردیم ولی همکاری نکردند، اگر ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال در اختیار کارخانه قرار می‌گیرد و احیا می‌شد، پنج خط ویژه راه‌اندازی می‌شد و ماهانه ۵۰۰ میلیارد ریال سودآوری برای استان داشت.

آیت الله سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد با ابراز نگرانی از وضعیت موجود کارخانه آرد، نشاسته و گلوکز یاسوج گفته است که مسئولان باید برای این کارخانه اعتبار درنظر بگیرند و مسئولان پیگیر باشند که اعتبار مصوب این کارخانه بیاید، این خلاف مدیریت صحیح است، این همه بیکار داریم و این همه سرمایه هم در کنار ما است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: پنج خط تولید در کارخانه آرد، نشاسته و گلوکز یاسوج وجود دارد که اولین خط آن تولید آرد است و دیگر خطوط آن دکستروز و نشاسته، گلوکز و خوراک دام است.

امیر تیمور موسویان افزود: براساس تعهدات موجود در دولت قبل قرار بود ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال برای احیای چهار خط تولیدی دیگر این کارخانه اختصاص یابد که از این میزان ۶۰۰ میلیارد ریال از محل مسئولیت های اجتماعی، ۶۰۰ میلیارد ریال از محل سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و یک میلیارد و ۲۰۰ ریال از محل تامین مالی سهامداران بوده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: تلاش بر این است تامین مالی برای راه اندازی چهار خط تولید دیگر این کارخانه انجام شود.

وی تاکید کرد: این مهم از طریق خود وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری شده و یکی از مطالبات خوب استاندار استان و نماینده ولی فقیه استان بوده است.

موسویان ابراز کرد: هم اینک در حال رایزنی با شرکت سرمایه گذاری سدید هستیم تا تامین مالی مورد نیاز را خودشان انجام دهند.

وی تاکید کرد: چنانچه این چهار خط راه اندازی شود هم ظرفیت خوبی از لحاظ زنجیره ارزش وجود دارد و از سوی دیگر به اشتغال مستقیم ۶۰۰ نفر کمک کند.

شرکت آرد، نشاسته و گلوکز یاسوج در سال ۱۳۶۳ مجوز صنعتی دریافت و در سال ۱۳۶۹ به بهره برداری رسید، فعالیت این شرکت در زمینه محصولات آرد از گندم و سپس آردهای نول و ستاره بود و گلوکز و گلوتن نیز به محصولات تولیدی آن افزوده شد.

ظرفیت تولید این کارخانه ۳۰۰ تن در شبانه روز بوده و در زمینی به مساحت یک هکتار در ورودی جاده سروک واقع شده است.اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم این کارخانه به ترتیب حدود ۸۰ و ۵۰۰ نفر است.ظرفیت اسمی کارخانه آرد و نشاسته یاسوج ماهانه ۴۰ هزار تن است در حالی که فاز نخست آن تنها با ۴۵ درصد ظرفیت تولید کار می کند.