به گزارش گفتمان زاگرس؛ بهار سال گذشته بود که یک شرکت هرمی با عنوان لاکسون بصورت همه گیر در استان باب و سرمایه های بسیاری را به یغما و پاییز و خزانش زود فرارسید.
شرکت های هرمی و پانزی عموما بصورت غیر علنی و عمدتاً در نقاط خاصی از کشور که درصد بیکاری در آنها بیشتر است سرمایه گذاری و فعالیت می کنند.
لاکسون در استانی که از بیکاری مفرط و نبود فرصت شغلی رنج می برد استفاده بهینه را برد و در آغازین ماههای سال ۱۴۰۲ بصورت همه گیر و علنی سراسر استان و حتی مناطق دور دست را در نوردید و تقریبا همه اقشار خصوصا قشر ضعیف و فاقد درآمد جامعه را زیر مجموعه خود نمود.
تبلیغات گسترده بدون موانع، شرکت اشخاص شناخته شده و برخی کارکنان ادارات باعث شد تا مردم بی نوا وسوسه شده و اندک سرمایه خود را به قصد رویای کسب درآمدی راحت و گذران زندگی در این پروژه کذایی و غیر واقعی سرمایه گذاری کنند.
اما یکی از نمونههای عجیب این پروژهها که بهطور علنی پروژه پانزی خود را پشتیبانی و تمرکز خود را عمدتاً در استان ایلام و برخی استانهای دیگر بنا نهاد، پروژه لاکسون بود.
اما دیری نپایید که رویاها سراب و بهار لاکسون خزان گشت و پرونده این پروژه فریبنده بسته و اموال مردم به چپاول رفت.
به گفته مقامات قضایی وقت قریب ۴۰ هزار مالباخته از این کلاهبرداری گسترده متضرر و شاکی شدند که در مهرماه سال گذشته سرشاخه ها را دستگیر و برای آنها پرونده قضایی تشکیل شد.
اما اینکه سرنوشت این کلاهبرداری گسترده با گذشت یک سال از آن چه شد و به کجا رسید سوالی است که در اذهان عمومی مطرح می شود و آیا امیدی به برگشت اموال به غارت رفته مالباختگان وجود دارد؟