به گزارش گفتمان زاگرس: منصور عزیزی در رابطه با تاریخچه ثبت احوال، اظهار کرد: بعد از انقلاب مشروطیت در سال ۱۲۹۵ شمسی در کابینه اول وثوق الدوله ادارهای به نام ثبت احوال تاسیس شد و ۲ سال بعد در کابینه دوم وثوق الدوله، اداره مذکور رسماً تحت نظر وزارت داخله (وزارت کشور فعلی) تشکیل شد.
وی افزود: سازمان ثبت احوال ایران جمعآوری اطلاعات و آمار جمعیتی کشور ایران را به عهده دارد. این سازمان با وظایف و عملکردی مستقل، از نهادهای زیرمجموعه وزارت کشور است و وظیفه تهیه اطلاعات ثبتی اساسی مانند تولد، فوت، ازدواج و نیز صدور مدارک هویتی مانند شناسنامه را بر عهده دارد.
مدیر کل ثبت احوال کرمانشاه تصریح کرد: در تاریخ ۳ دی ماه ۱۲۹۷ هجری شمسی اولین شناسنامه ایرانی به شماره ۱ صادر شد و با تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور سوم دی ماه به عنوان روز ثبت احوال در تقویم رسمی کشور وارد شد.
وی در ادامه عنوان کرد: اولین سند سجلی استان کرمانشاه در سال ۱۳۰۵ و به نام محمدتقی رهبر ثبت شد.
عزیزی اظهار کرد: در چند سال اخیر بسیاری از خدمات سجلی ثبت احوال که به صورت قدیمی و سنتی ارائه میشد به روش هوشمند انجام شده است و الکترونیکی کردن خدمات ثبت احوال سبب تسهیل در فرایند و انجام کار سایر دستگاههای اجرایی به ویژه در حوزه استعلامات شده است.
عزیزی اضافه کرد: با تاسیس سازمان ثبت احوال، ثبت ولادت و صدور شناسنامه، ثبت وفات و صدور گواهی، تعویض شناسنامههای موجود در دست مردم، ثبت ازدواج و طلاق و نقل تحولات، صدور گواهی ولادت برای اتباع خارجه و تنظیم دفاتر ثبت کل وقایع و نام خانوادگی، ایجاد پایگاه اطلاعات جمعیتی و صدور کارت شناسایی ملی، جمع آوری و تهیه آمار انسانی سراسر کشور و انتشار آن و همچنین وظایف مقرر دیگری که طبق قانون به عهده سازمان گذاشته شده، از جمله مأموریتهای این سازمان محسوب میشود.
مدیرکل ثبت احوال کرمانشاه در پایان با اشاره به برنامههای سراسری ثبت احوال گفت: طرح تجمیع صدور شناسنامه در مرکز استان یکی از این برنامههاست؛ در گذشته هر۱۹ اداره استان متولی دریافت درخواست و چاپ شناسنامه بودند و اکنون به منظور تسهیل در فرایند کار، درخواستها از طریق دفاتر پیشخوان دریافت میشود و صدور شناسنامه توسط مرکز ثبت احوال مرکز شهرستان یا استان انجام میشود.