تمهیدات کارساز/ پای مرغ در لرستان بسته شد
19 دی 1403 - 18:45
بازدید 12
0
لرستان یکی از قطب های تولید مرغ گوشتی در غرب کشور است، اما در مواردی نوع نرخ گذاری و خروج غیرقانونی گوشت مرغ به سایر استان ها، سفره مردم لرستان را از این کالای پر مصرف کم بهره می کند که به نظر می رسد با اقدامات یک سال اخیر و تمهیدات مسوولان مربوطه، هم اکنون ثبات نسبی در عرضه و قیمت گذاری گوشت سفید حاصل شده است.
نویسنده : فاطمه عباسی منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش گفتمان زاگرس:قیمت مرغ در لرستان طی سال‌های گذشته با فراز و نشیب های بسیاری در فصول ابتدایی سال و اواخر اسفندماه همراه بود، اما اکنون این تغییر قیمت‌ها به حداقل رسیده و مرغ به وفور در واحدهای عرضه کننده سطح شهرها در دسترس مردم قرار دارد.

لرستان همواره از تولیدکنندگان مرغ گوشتی در کشور بوده است و با توجه به متوسط مازاد حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار تن در سال، این ماده پروتئینی را در فصول مختلف به استان های دیگر ارسال می کند تا تامین کننده بخشی از مصرف این مناطق باشد.

اما در مقاطعی به دلیل قیمت پایین تر مرغ لرستان نسبت به استان های همجوار، برخی تولیدکنندگان و عمده فروشی ها ترجیح می دادند، برای کسب سود بیشتر، مرغ را به صورت قاچاق و غیرمجاز از استان خارج کنند که در کنار مسوولیت لرستان برای تامین اجباری یا برنامه ریزی شده مرغ برخی استان ها، بازار این کالای پروتئینی طی سال های گذشته در مواقعی حتی تا مرز بحران پیش رفت و شهروندان ناراضی در صف های طولانی خرید مرغ باید ساعت ها منتظر می مانند تا مرغ را به صورت محدود و سهمیه بندی شده خریداری کنند.

به عبارتی تولید گوشت مرغ در لرستان بیش از نیاز مصرفی بوده است، اما در مواقعی از جمله فروردین، اردیبهشت و ماه مبارک رمضان، مردم شهرهای مختلف استان به دلیل خروج قانونی و غیرقانونی آن، با کمبود مواجه بودند و نارضایتی هایی نیز ایجاد شد.

طی حدود ۲ سال گذشته نوسانات بازار مرغ در لرستان تا حدود بسیاری کنترل شده و دیگر از صف های طولانی برای خرید جیره بندی شده مرغ خبری نیست، حالا مسوولان استان از وعده افزایش ظرفیت تولید ۹۰ به ۱۰۰ هزار تن می گویند و در هفته اخیر نیز قیمت عرضه برای عموم، از هر کیلوگرم ۹۰۰ هزار ریال به ۷۸۰ هزار ریال کاهش یافته است.

کاهش قیمت با کشتار روزانه ۱۰۰ تن مازاد بر مصرف

معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان در این خصوص می گوید: مصرف روزانه مرغ در لرستان ۱۸۰ تا ۲۰۰ تن است، اما در شبانه روز ۲۸۰ تا ۳۰۰ تن کشتار و روانه بازار می شود.

حسین میردریکوند افزود: هم اکنون بازار تولید و توزیع مرغ در لرستان بسیار مطلوب و به طور معمول قیمت این کالا در استان نسبت به مناطق همجوار ارزان تر است.

معاون جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به نرخ کنونی ۷۸۰ هزار ریالی مرغ در خرم آباد گفت: هم اکنون ۶۳۰ واحد مرغداری با حدود ۹۳ هزار تن تولید سالانه در لرستان فعال است و هیچگونه نگرانی بابت تولید، عرضه، ذخیره و قیمت گذاری این محصول وجود ندارد.

وی ادامه داد: قیمت مرغ بر اساس هماهنگی های ستاد تنظیم بازار تعیین می شود که این رقم برای عرضه به عموم تا هفته گذشته به ازای هر کیلوگرم ۹۰۰ هزار ریال بود و اکنون در شهرهای مختلف ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار ریال است.

تمهیدات کارساز/ پای مرغ در لرستان بسته شد

“کابوک”، کابوس دلالان

میردریکوند همچنین اضافه کرد: سامانه جدید کنترل فروش و توزیع گوشت مرغ در استان با عنوان “کابوک” به روزرسانی و فعال شده است.

وی اظهار داشت: این سامانه تاکنون تنها برای کنترل قیمت در پشت ویترین و سطح واحدهای خرده فروشی بود که با انجام به روزرسانی، مراحل مختلف از جوجه کشی تا توزیع عاملیت های شهرستانی به صورت برخط رصد می شود.

میردریکوند با بیان اینکه این اقدام از قاچاق مرغ، احتکار مرغ توسط مرغداری ها و افزایش خودسرانه قیمت ها جلوگیری می کند تاکید کرد: مصرف گوشت مرغ در لرستان ۵۵ هزار تن است و با توجه به هدفگذاری امسال به افزایش سقف تولید تا ۱۰۰ هزار تن، پیش بینی می شود در مواقع مصرف بیشتر مانند ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، مشکلی در خصوص تامین این ماده غذایی ایجاد نشود.

معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان یادآور شد: با به روز رسانی سامانه “کابوک” در استان میزان تخلفات در تولید و عرضه گوشت مرغ به حداقل می رسد، چراکه مبدا جوجه یک روزه، مکان تولید و پرورش، کشتارگاه، عامل توزیع شهرستانی و واحدهای عرضه کننده به مردم به طور کامل مشخص هستند.

وی اضافه کرد: با توجه به ثبت تمامی اطلاعات و تبادلات مالی در سامانه جدید کابوک ، چنانچه مرغداران از تحویل مرغ به کشتارگاه امتناع یا کشتارگاهی مرغ را گرانتر تهیه و با همان افزایش قیمت به فروش برساند، تخلفات مالی نیز قابل پیگیری هستند.

افزایش خودسرانه قیمت، ممنوع

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در این خصوص به ایرنا گفت: قیمت عرضه مرغ در کشتارگاه و مغازه های سطح شهر بر اساس کار کارشناسی و با مصوبه ستاد تنظیم بازار تعیین شده است و با هرگونه افزایش خودسرانه نرخ ها برخورد می شود.

سیدعماد شاهرخی افزود: هیچ یک از عاملان عمده و خرده فروش مرغ حق افزایش خودسرانه قیمت و یا امتناع از عرضه را ندارند، چراکه در غیر اینصورت توسط دستگاه های نظارتی و تعزیراتی جریمه می شوند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان میزان مصرف سالانه گوشت مرغ در لرستان را ۵۵ هزار تن برشمرد و ادامه داد: طی سه سال گذشته تولید این کالا در استان از ۷۳ به ۹۳ هزار تن افزایش یافته است.

وی اظهار داشت: قیمت گوشت مرغ در استان های همجوار نسبت به لرستان بالاتر است و به همین دلیل برخی مرغ فروشی ها در مقایسه قیمت ها، خواستار افزایش غیرمنطقی هستند اما نرخ کنونی در استان تازگی با بررسی کارگروه تنظیم بازار مصوب شده است.

شاهرخی افزود: نیمه نخست امسال ۲۸ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در لرستان صورت‌گرفته، ۵۶ هزار تن تولید و ۳۸ هزار تن نیز مصرف شده است و هم اکنون حدود سه هزار تن ذخیره در سردخانه ها موجود می باشد.

تمهیدات کارساز/ پای مرغ در لرستان بسته شد

افزایش ۱۸ درصدی جوجه ریزی

معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: انجام ۵.۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در مرغداری های استان از ۱۵ دی تا ۱۵ بهمن امسال هدفگذاری شده است.

صادق اسدالهی افزود: اعیاد و مناسبت های ماه رجب، شعبان، رمضان و نوروز در پیش است، بنابراین به منظور تامین اقلام اساسی و جلوگیری از هرگونه اخلال در روند بازار، طبق برنامه ریزی از امروز به مدت یک ماه ۵.۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در مرغداری های استان انجام می شود.

اسدالهی با تاکید بر انجام جوجه ریزی در مرغداری های دلفان و الیگودرز ادامه داد: میزان جوجه ریزی در واحدهای مرغداری استان طی ۲ سال گذشته در مجموع ۳۵ درصد افزایش یافته است و هم اکنون۴۰ هزار تن مازاد نیاز، به سایر استان ها صادر می شود.

وی اظهار داشت: به همین منظور معاونت بهبود تولیدات دامی ضمن‌ ارسال برش تعهدات هر شهرستان، میزان جوجه ریزی و عمل به تعهدات هر اداره را به صورت هفتگی کنترل و بازبینی می کند.

معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: بر اساس بررسی عملکرد ادارات و مراکز خدمات جهاد کشاورزی شهرستان ها، در نیمه نخست دی ماه جاری، ۱.۶ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده که متناسب با برنامه تکلیفی وزرت جهاد کشاورزی بوده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار داشت: این استان با دارا بودن ۶۳۰ واحد مرغداری و ظرفیت تولید ۱۵ میلیون قطعه مرغ، یکی از قطب‌های مهم تولید گوشت سفید در کشور است.

اسدالهی افزود: در ۹ ماهه امسال بیش از ۳۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در استان انجام شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با ۳۱ میلیون قطعه، ۱۸ درصد افزایش داشته است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.