سیاسی
| 8 ساعت قبل

استاندار ایلام: مدیریت یکپارچه مهم‌ترین عامل مقابله با بحران‌ها است

به گزارش گفتمان زاگرس: «احمد کرمی» روز چهارشنبه در رزمایش سراسری مهندسی مدیریت بحران با عنوان«الی بیت‌المقدس» در مرکز استان ایلام، بر ضرورت مدیریت یکپارچه بحران‌ها تأکید و اظهار کرد:مدیریت بحران باید به‌صورت واحد و هماهنگ باشد و دستگاه‌های اجرایی و خدمات‌رسان باید از ابتدای وقوع بحران تا زمان رفع آن در سطوح مختلف، با یکدیگر هماهنگ عمل کنند تا از هدررفت منابع و زمان جلوگیری شود.

وی افزود: در زمان وقوع حوادث، اقدام به‌موقع و پیش‌بینی‌های دقیق، می‌تواند از خسارات جانی و مالی فراوان جلوگیری کند.

کرمی بیان کرد: مالکان و پیمانکاران باید نسبت به ایمن‌سازی ساختمان‌ها جدیت بیشتری داشته باشند و مردم نیز باید از سازندگان بناها، طراحان و مهندسان ناظر خواستار رعایت استانداردهای ایمنی لازم شوند.

استاندار ایلام بر اهمیت آموزش عمومی مردم نیز تأکید کرد و گفت: آموزش عمومی در زمینه بلایای طبیعی و انسان‌ساخت، به‌ویژه در زمینه ایمن‌سازی ساختمان‌ها، می‌تواند نقش زیادی در کاهش تلفات و آسیب‌ها ایفا کند.

وی همچنین به اهمیت پیش‌بینی و پیشگیری بحران‌ها اشاره کرد و افزود: پیش‌بینی‌های دقیق، به‌ویژه در زمینه وقوع زلزله و سیلاب، می‌تواند به‌طور چشمگیری از میزان آسیب‌ها بکاهد.

استاندار ایلام با تاکید بر اینکه کاهش خسارات بحران مهم‌ترین ملاک ارزیابی در مدیریت بحران است، ابراز کرد: تمامی پروژه‌های عمرانی باید پیوست پدافند غیرعامل و مدیریت بحران داشته باشند تا از وقوع بحران‌ها و خسارات احتمالی جلوگیری شود.

کرمی با تاکید بر اینکه در شرایط بحرانی، هماهنگی و همکاری میان نهادهای مختلف ضروری است و افزود: برگزاری رزمایش‌ها مانند «الی بیت المقدس» فرصتی است تا دستگاه‌های مختلف به‌ویژه دستگاه‌های امدادی، خدماتی، نظامی و دولتی، با یکدیگر تعامل و هماهنگی داشته باشند و در مواقع بحران عملکرد بهتری از خود نشان دهند.

استاندار ایلام به اهمیت افزایش تاب‌آوری عمومی در مواقع بحران اشاره کرد و یادآور شد: مردم و مسئولان باید برای مواجهه با هر نوع بحران احتمالی آمادگی کامل داشته باشند.

وی در ادامه بر اهمیت نقش رسانه‌ها در افزایش آگاهی عمومی مردم در زمینه آمادگی برای بحران‌ها تأکید کرد و گفت: رسانه‌ها نقش حیاتی در اطلاع‌رسانی به مردم در زمان بحران‌ها دارند، آنها باید در فرآیند آموزش عمومی و افزایش تاب‌آوری مردم در برابر حوادث، به‌ویژه در زمان وقوع بلایای طبیعی، همکاری کنند. رسانه‌ها با اطلاع‌رسانی دقیق و سریع، می‌توانند نقشی اساسی در کاهش آسیب‌ها ایفا کنند.

وی با تاکید بر اینکه پیش بینی و پیشگیری به موقع بحران جایگزین نگاه مقابله‌محوری شود، افزود: امیدواریم این رزمایش‌ها باعث افزایش همکاری میان نهادهای مختلف، از جمله دستگاه‌های خدمات‌رسان، نظامی و امنیتی، برای مقابله با بحران‌ها و کاهش خسارات شود.

کرمی با اشاره به اینکه برگزاری این گونه رزمایش‌ها باعث افزایش سطح هماهنگی و انسجام دستگاه های عضو ستاد مدیریت بحران و نهادهای امنیتی می شود، خاطرنشان کرد: مردم و مسئولان همیشه برای مقابله با حوادث طبیعی با بسیج تجهیزات و همه امکانات در بالاترین سطح از میزان آمادگی باشند.

رزمایش مهندسی مدیریت بحران «الی بیت المقدس»، با حضور ۶۵ دستگاه عضو مدیریت بحران و ۵۰۰ نفر نیرو شامل تجهیزات امدادی، خدماتی، نظامی و لجستیکی، در استان ایلام برگزار شد.

هدف از برگزاری این رزمایش، ارتقاء هماهنگی میان نهادهای مختلف برای مقابله با بحران‌ها، به‌ویژه زلزله و سیلاب، و افزایش آمادگی دستگاه‌های اجرایی بود.

همچنین این رزمایش فرصتی بود تا هماهنگی میان نهادهای مختلف امدادی و خدماتی برای مقابله با بحران‌ها افزایش یابد.