به گزترش گفتمان زاگرس :محمدرضا خلجی اظهار کرد: عمده صادرات صنایع دستی همدان به کشورهای خارجی در رشتههایی مانند سفال و سرامیک، مُرواربافی، چرم، شیشه و رودوزی سنتی است.
وی ادامه داد: این میزان ارزآوری در استان همدان به صورت غیر رسمی از طریق کمرگات به کشورهای هدف عراق، ایتالیا، آلمان، هلند، آذربایجان و ترکیه ثبت شده است.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان یادآوری کرد: صادرات غیر رسمی و چمدانی صنایع دستی استان از مبادی استانهای مرزی در سال گذشته ۳۸ میلیون و ۷۳۰ هزار دلار ارزآوری به همراه داشت و میزان صادرات صنایع دستی از این استان در سال ۱۴۰۱ میزان ۳۸ میلیون و ۱۵۰ هزار دلار گزارش شده بود.
برپایی ۳۵ بازارچه صنایعدستی در استان همدان
خلجی، رفع دغدغه هنرمندان در حوزه بازاریابی و عرضه محصولات تولیدی صنایع دستی را از اولویتهای کاری این اداره کل برشمرد و افزود: ۳۵ بازارچه صنایع دستی از ابتدای سالجاری تاکنون در استان همدان برای فروش صنایع دستی برپا شد و امسال ۱۹ بار در نمایشگاه های خارجی و داخلی شرکت کرد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۱۵ رشته و زیررشته فعال صنایعدستی شامل رشتههای سفالگری، نقاشی روی سفال، سفال نقش برجسته، سراجیسنتی، تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، منبت، معرق چوب، خراطی، مرواربافی، رودوزیهای سنتی، عروسکبافی، گلیمبافی، زیورآلات سنتی، قلمزنی روی مس و نقاشی روی شیشه در استان فعال است که از ظرفیت شرکت در بازارچههای صنایعدستی برخوردارند.
برپایی دوره های آموزش صنایع دستی برای هزار و ۶۰۰ نفر
وی اظهار کرد: ۱۱۲ دوره آموزش رایگان تخصصی و عمومی صنایع دستی برای هزار و ۶۰۰ نفر از شاغلان و علاقه مندان به این حوزه امسال برگزار شد.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: هم اینک ۴۴ هزار و ۷۰۰ هنرمند فعال دارای مجوز صنایع دستی استان در رشته هایی مانند سفال و سرامیک، منبت و معرق چوب، رودوزی ها، تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، زیور آلات سنتی، گلیم و چرم فعالیت دارند.
صدور و تمدید هزار و ۲۶۳ مجوز تولید صنایع دستی
خلجی اظهار کرد: در راستای توسعه و حمایت از هنرهای صنایع دستی استان در ۱۰ ماهه امسال هزار و ۲۶۳ مجوز در بخش های مختلف صنایع دستی صادر و یا تمدید شده است.
وی ادامه داد: این مجوزها شامل صدور کارت شناسایی، پروانه تولید انفرادی، صدور مجوز پروانه تولید کارگاهی و جواز تاسیس کارگاهی بوده است.