به گزارش گفتمان زاگرس: احمد محمدی با اشاره به آغاز فعالیت پارک علم و فناوری کردستان در سال ۱۳۹۲، اظهار کرد: میزان درآمدزایی شرکت های فناور و دانشبنیان در استان تاکنون ۶۹۰ میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: در حال حاضر در پارک علم و فناوری کردستان، ۱۹۰ شرکت با اشتغالزایی هزار و ۳۰۰ نفر مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد ۵۵ شرکت، دانشبنیان و ۳۴ مورد آنان در پارک مستقر هستند.
محمدی یادآور شد: از جمله برنامههای پارک، صادرات محصولات دانشبنیان به اقلیم کردستان عراق، تمرکز روی حوزه علوم انسانی، صنایع دستی و موسیقی است که انجام این کارها نیاز به بودجه دارد.
رئیس پارک علم و فناوری کردستان با بیان اینکه پارک بیشتر روی شرکتهای کوچک تمرکز داشته است، ادامه داد: اگر می خواهیم در استان اثرگذار باشیم، باید براساس قانون جهش تولید دانش بنیان، روی شرکتهای بزرگ مانند لاستیک بارز و پتروشیمی سرمایه گذاری کنیم که این مهم در دستور کار است.
وی با اشاره به اینکه کار پارک علم و فناوری شناسایی ایده ها است، اضافه کرد: با توجه به پایین بودن حجم فعالیت های اقتصادی در استان، شناسایی ایده ها بسیار مشکل است.
رئیس پارک علم و فناوری کردستان به بالا بودن بودجه پارک استان های صنعتی و افزایش شکاف بین استانها در این زمینه اشاره کرد و گفت: برای اینکه شناسایی ایده ها انجام شود، باید چند گام به عقب برگردیم و روی مهارت و کارآفرینی سرمایه گذاری کنیم، ضمن اینکه ارزش افزوده بخش صنعت و معدن استان ۹.۵ درصد و رقم ناچیزی است.
محمدی بودجه پارک علم و فناوری استان را ۳۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: در شهرستان ها به خاطر کمبود بودجه فضا نداریم و نمیتوانیم از شرکتهای فناور خوب حمایت کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری کردستان یادآور شد: کار که کمی جلو رفت، متوجه شدیم دست دانشگاه کردستان نیز برای ارائه واحدها بسته است و نمی تواند سرفصل برای این واحدها تعیین کند و نیاز است این کار در وزارتخانه تصویب شود که تا این مهم صورت گیرد، یک سال تحصیلی از دست رفته است.
وی با بیان اینکه پیشرفت اقتصادی کشور از مسیر علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان قابل تحقق است، ادامه داد: شورای عالی آموزش وزارت علوم بسته دروس مهارتی و اشتغالزایی را تصویب کرده و براین اساس، برای شناسایی ایده ها از دانشگاه کردستان درخواست کردیم واحدها را ارائه دهد و ما هم حمایت کنیم.
محمدی گفت: انتظار داریم دست دانشگاه ها برای تعریف چنین دروسی باز باشد، به این معنا که در صورت تصویب دروس اشتغال پذیری و مهارتی در شورای دانشگاه، ارائه دروس انجام شود.
وی با اشاره به اینکه در استانها پارک دانشگاهی نداریم، بر لزوم نزدیکی ارتباط بین پارک ها و دانشگاهها در استانها تاکید کرد.
رئیس پارک علم و فناوری کردستان به تحصیل ۱۰ هزار دانشجو در دانشگاه کردستان اشاره و اضافه کرد: باید بودجهای در اختیار پارک باشد تا از بین این دانشجویان، ایدهها شناسایی و حمایت شود.