سه مسجد تاریخی در ملایر مرمت و بازسازی شد
05 اسفند 1403 - 13:50
بازدید 10
0
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر گفت: سه مسجد تاریخی روستای توچغاز، ننج و سیفیه ملایر از محل اعتبارات سال گذشته با اعتبار بیش از پنج میلیارد ریال تعمیر و بازسازی شد.
منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش گفتمان زاگرس: ابراهیم جلیلی اظهار کرد: مرمت آثار و بناهای تاریخی همچون مساجد از اولویت‌های میراث فرهنگی است که در صورت تخصیص اعتبارات در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به مرمت مسجد تاریخی سیفیه افزود: پله‌های ورودی مسجد به لحاظ ارتفاع زیاد و به لحاظ تسهیل در ورود و خروج نمازگزاران با مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه و هماهنگی هیات امنا در حال بازسازی و مرمت است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر ادامه داد: مسجد تاریخی پارک در منطقه پارک سیفیه در خیابان سهراب زند واقع شده و دارای بافتی سنتی و قدیمی است که توسط مرحوم سلطان محمد میرزا ، حاج سیف الدوله پسر عضد الدوله فرزند فتحعلیشاه قاجار بنا شده است.

سه مسجد تاریخی در ملایر مرمت و بازسازی شد

جلیلی گفت: مرحوم سیف الدوله در ملایر خدمات ارزنده‌ای انجام داد که از آن جمله می‌توان به طراحی و ساخت پارک سیفیه ، مسجد و حمام اشاره کرد.

وی یادآور شد: قدمت این مسجد به بیش از ۱۵۰ سال پیش می‌رسد و شبستان مسجد بسیار زیبا و بافتی قدیمی و سنتی دارد که با شش ستون آجری به طول و عرض یک متر پابرجا و استوار باقی مانده است.

جلیلی افزود: مسجد روستای توچغاز نیز بخشی از بافت قدیمی روستا محسوب می‌شود که به لحاظ دارا بودن فضاهای سنتی و ویژگی‌های معماری شاخص است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر بیان کرد: مسجد سیفیه دارای محراب آجری زیبایی است و در دو طرف شبستان مجموعا هشت طاق نما وجود دارد که چهار طاق در سمت غرب و چهار طاق نمای دیگر در سمت شرق واقع شده‌اند.

وی ادامه داد: قدمت اثر به اواخر دوره قاجار برمی‌گردد و دارای پلانی با فضای مربع شکل است که در دهه‌های اخیر فضای جدیدی به بخش قدیمی اضافه شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر گفت: مسجد تاریخی روستای توچغاز و روستای ننج از محل اعتبارات سفر رییس جمهوری مرمت شدند.

جلیلی گفت: مسجد تاریخی باب الحوائج روستای ننج از توابع بخش جوکار نیز به لحاظ معماری مشابه مسجد روستای توچغاز است که با شش دهنه طاق و ستون‌های آجری برپا شده است.

تاکنون بیش از ۳۴۰ اثر و بنای تاریخی در شهرستان ملایر شناسایی شده که بیش از ۲۰۰ اقر در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.