به گزارش گفتمان زاگرس، جعفر مردانی روز شنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری افزود: هرچند مردم همیشه پای کار نظام بودهاند اما در این ارتباط حضور مردم در بخشهای سازندگی، اجتماعی، اقتصادی، عمرانی و فرهنگی ضروری است.
وی اظهار داشت: در یک بازه زمانی مردم برای دفاع از انقلاب و نظام جوانمردانه وارد عرصه شدند و امروز نیز براساس تاکید رهبر معظم انقلاب و رییسجمهور، مسوولان باید شرایط حضور مردم و زمینه مشارکت آنان در بخشهای را فراهم کنند.
وی اضافه کرد: مسائل و مشکلات استان امروز با اتحاد، همدلی، وفاق و همراهی نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به بهترین صورت در حال پیگیری است و تلاش میشود برای رشد، توسعه، عمران و آبادانی قدمهای مثبتی برداشته شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: با وجود تمام تحریمها، تهدیدها و فشار دشمنان حل مسائل اقتصادی و فراهم کردن شرایط حضور سرمایهگذاران به استان با اتحاد، انسجام و تعامل بین بخشی از مهمترین وظایف مدیران دستگاههای اجرایی است.
استاندار چهارمحال و بختیاری برضرورت همکاری تمام دستگاههای اجرایی، فرمانداران، بخشداران، شهرداران، دهیاران، اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، بخش خصوصی، اتاق بازرگانی و اتاق اصناف با اداره کل امور مالیاتی استان برای جذب بالای ۱۱۰ درصد درآمدهای مالیاتی استان در مدت زمان باقیمانده از سال جاری با توجه به تعهداتی که استان به سازمان برنامه وبودجه داده است تاکید کرد.
وی همچنین همکاری و اهتمام لازم همه دستگاههای دولتی برای تحقق درآمد و کسب اعتبارات از محل مولدسازی با توجه به اینکه اعتبار حاصل از این سرفصل درآمدی در موافقتنامههای بودجهای استان با همکاری اداره کل اقتصاد و دارایی را مورد تاکید قرار داد.
وی یادآور شد: مدیران دستگاههای اجرایی برای تعیین تکلیف این اعتبارات باقیمانده اهتمام ویژه داشته باشند در غیر اینصورت با این مدیران برخورد قانونی میشود.
مردانی با تاکید بر بهینه مصرف کردن اعتبارات هزینهنشده در حسابهای خاص دستگاههای اجرایی گفت: براساس مکاتبههای انجام شده مبلغی از این اعتبارات در حساب دستگاهها و بانکها فریز شده است که باید هزینه شود در غیراینصورت این اعتبارات در همان شهرستان جابه جا میشود.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه یکی از ملاکهای ارزیابی مدیران دستگاههای اجرایی جذب سرمایهگذار است در این ارتباط مدیران اقتصاد و دارایی استان و اتاق بازرگانی به نحوی سهم هر یک از شهرستانهای استان و مدیران برای جذب سرمایهگذار بخش خصوصی را مشخص کنند.
تنش آبی مهمترین چالش چهارمحال و بختیاری
مردانی با اشاره به تنش آبی چهارمحال و بختیاری به عنوان مهمترین چالش پیش روی این استان در سالجاری گفت: امسال کشاورزی و دامداری در چهارمحال و بختیاری با توجه به چالش خشکسالی و کم بارشی با چالش جدی روبرو است.
وی تاکید کرد: در این ارتباط مهمترین سیاست چهارمحال و بختیاری اجرای نهضت کشت گلخانهای با مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی است.
استاندار چهارمحال و بختیاری بهرهگیری از ظرفیت دانش آموختگان بخش کشاورزی را از مهمترین برنامههای استان عنوان کرد.
مردانی یکی از محورها و شاخصهای ارزیابی مدیران دستگاههای اجرایی را میزان توفیق آنها در شاخص جذب اعتبارات ملی و استانی عنوان کرد و گفت: مدیران نسبت به جذب اعتبارات در موعد مقرر اقدام کنند و در شورای برنامه ریزی و توسعه گزارش دهند.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت کارگروههای زیرمجموعه شورای برنامهریزی و توسعه استان اضافه کرد: تمام تصمیمها و ماموریتهای مدیران دستگاههای اجرایی بر مبنای توسعهای و عدالتمحور باشد و در دستور کار شورای برنامهریزی قرار گیرد.
استاندار چهارمحال و بختیاری بر ضرورت توجه نهادهای حمایتی بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) بر رسیدگی به وضعیت معیشتی زنان سرپرست خانوار و توانمندسازی این گروه از جامعه هدف تاکید کرد.
مغفول بودن گردشگری کشاورزی در چهارمحال و بختیاری
مردانی ارزانترین، دست یافتنیترین، کم هزینهترین و اجراییترین بخش توسعه استان را توسعه گردشگری و بومگردی عنوان کرد.
وی ادامه داد: در این خصوص با تلاش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری موضوع توسعه گردشگری و بومگردی در دستور کار فرمانداران ۱۲گانه قرار گیرد.
مردانی اضافه کرد: گردشگری روستایی یک فرصت طلایی است که در چهارمحال و بختیاری مغفول مانده و باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال پایدار در توسعه روستاهای چهارمحال و بختیاری بسیار مهم است زیرا از مهاجرت مردم به شهر جلوگیری میکند.
وی همچنین روانسازی بروکراسی اداری برای توسعه و سرمایهگذاری در روستاهای چهارمحال و بختیاری را مورد تاکید قرار داد.
استاندار چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: توانمندسازی شوراها و دهیاریها، عدالت در توزیع منابع، اعتبارات و ماشینآلات روستاها باید مورد توجه مدیران دستگاههای اجرایی قرار گیرد و در این خصوص شفافسازی شود.
مردانی همچنین بر ضرورت تشکیل کمیته برنامهریزی در شهرستانها و پیگیری آخرین روند جذب اعتبارات، پرداخت دیون به پیمانکاران، تسهیلات اشتغالزایی و جذب تسهیلات تبصره ۱۸، تامین اقلام مورد نیاز مردم برای شب عید و ماه مبارک رمضان و معرفی پروژههای اولویتدار تاکید کرد.
اجرای قانون برنامه هفتم توسعه الزامی قانونی
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری گفت : مدیران و فرمانداران استان برای جبران برخی عقب ماندگیهای شناسایی شده باید از تمام وقت خود برای توسعه این استان استفاده کنند.
یحیی رمضانی با تاکید بر اهمیت اجرای برنامه هفتم توسعه افزود: هرچند برنامه هفتم توسعه در سالهای نخست اجرا قرار دارد اما باید دستگاههای اجرایی بدون اتلاف وقت نسبت به اجرای شاخصهای این برنامه اقدام کنند.
وی اظهار داشت: برنامه هفتم توسعه به عنوان یک برنامه بالادستی باید به نحو مطلوب در دستور کار قرار گیرد و تلاش شود از اهداف این برنامه عقب نمانیم.
رمضانی با تاکید بر اهمیت تشکیل شورای توسعه و پیشرفت در استان گفت: بعد از سیستان و بلوچستان مقرر شد این استان دومین شورای راهبری پیشرفت و توسعه را تشکیل دهد.
رمضانی بیان کرد: تجاریسازی، آموزش، سرمایه انسانی و تحولات بینالمللی در روند اقدامات توسعهای چهارمحال و بختیاری بسیار موثر است در همین ارتباط استفاده از آخرین یافتههای علمی برای تصمیمگیری از جمله ضرورتهایی به شمار میرود که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر ضرورت تدوین اسناد توسعهای و پایهای چهارمحال و بختیاری افزود: قابلیتهای استان از جمله گردشگری، حملونقل، محیط زیست و نیروی انسانی در توسعه این استان موثر و باید مورد توجه قرار گیرد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به رونمایی از یکی از اسناد توسعه استان گفت: مقرر شد مدیران دولت چهاردهم با یک ادبیات واحد همراه با وحدت و همدلی در راستای توسعه استان حرکت کنند و از اقدامات جزیرهای و سیاسی جلوگیری شود.
وی ادامه داد: شاخص تورم استان در پاییز براساس اعلام مرکز آمار ایران ۲۸، نرخ بیکاری استان ۷.۴ و کسب رتبه ۱۶، نرخ مشارکت اقتصادی رتبه ۶ است.
رمضانی با اشاره به شمار پروژههای نیمهتمام در چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به اعتبارات اختصاص یافته بیش از ۱۳ سال به طول میانجامد تا این پروژهها به سرانجام برسد به همین دلیل استفاده از توان بخش خصوصی برای این امر ضروری است.
وی تاکید کرد: مدیران دستگاههای اجرایی نسبت به جلب مشارکت خیران برای اجرای پروژه ها همت کنند.
ثبت دیدگاه