به گزارش گفتمان زاگرس، حجت الاسلام وحید احمدی، دبیرکل حزب احیاگران و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در جمع اعضای این حزب در سنندج به تشریح دیدگاههای حزب متبوع خود و وضعیت نظام حزبی در ایران پرداخت و با اشاره به سابقه نهچندان درخشان احزاب در کشور، بهویژه احزابی نظیر رستاخیز و توده، این امر را موجب بیاعتمادی و عدم انگیزه مردم برای حضور در احزاب دانست.
وی ضمن یادآوری نقش مؤثر حزب جمهوری اسلامی در ابتدای انقلاب، وضعیت فعلی احزاب را مورد انتقاد قرار داد و گفت: احزاب ما در بهترین وضعیت، احزاب موسمی هستند؛ یک ماه به انتخابات مانده میآیند و یک حضوری دارند و بعد هم انتخابات تمام میشود. این قطعاً نمیتواند یک کار حزبی موفق باشد.
دبیرکل حزب احیاگران تأکید کرد که وجود احزاب قوی و قدرتمند یک ضرورت برای کشور است و بسیاری از معضلات مطرح شده را قابلرفع خواهد کرد.
وی در همین راستا به تشریح روند تأسیس حزب احیاگران پرداخت و گفت: حزب احیاگران باهدف تأسیس یک حزب واقعی شکل گرفته است.احمدی به رویکرد دقیق این حزب در تدوین اساسنامه و انتخاب مؤسسین اشاره کرد و افزود: ما ابتدا روی اساسنامه بسیار کار کردیم و برای کسانی که در تأسیس حزب میخواستند عنوان مؤسس داشته باشند سه تا شرط اساسی اینکه، در طول دوران خدمتش کوچکترین آلودگی اقتصادی نداشته باشد، به لحاظ مسائل اخلاقی و اعتقادی مسئله نداشته باشد و به لحاظ باورهای سیاسی، آن اصول و ارکان نظام برایش اصل باشد، گذاشتیم.
دبیرکل حزب احیاگران با اشاره به ساختار تشکیلاتی این حزب در سطوح مختلف روستایی، دهستانی، بخشی، شهرستانی و استانی، هدف از این ساختار را ایجاد نظم و انضباط و عملکرد بر اساس یک چارچوب مشخص عنوان کرد.
وی همچنین تأکید کرد که حزب متبوعش بهمنظور حفظ استقلال مالی، حق عضویت را بهعنوان یکی از منابع مالی خود در نظر گرفته و در اساسنامه قید شده که در صورت انحلال حزب، تمامی اموال آن به ولیفقیه بازگردانده خواهد شد.
احمدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت آرای مردمی در کشور، به چالشهای مطرح شده از سوی کشورهای غربی در خصوص مردمسالاری در ایران پاسخ داد و گفت: وقتی از مردمسالاری و به قول خودشان از دموکراسی بحث میشد ایران را مثال میزدند اما فلان کشور اروپایی که ادعای شما گوشها را کر کرده است، چند هزار و چند میلیون مسلمان دارید اما چند تا نماینده دارند، درحالیکه در ایران اقلیتها هم دارای نماینده هستند.
دبیرکل حزب احیاگران از قرارداشتن در آستانه تشکیل مجمععمومی سال جاری خبر داد و به برگزاری چندین مجمععمومی کشوری بهصورت مجازی در دوران کرونا اشاره کرد.
وی همچنین از معرفی دبیران حزب در ۱۲ استان کشور خبر داد و بر اهمیت شرح وظایف مشخص برای ارکان مختلف حزب تأکید کرد.
ساختار کنونی ایران نیازمند احزاب کارآمد است
احمدی در سخنانی با اشاره به ساختار سیاسی جمهوری اسلامی ایران، تأکید کرد که این ساختار بر پایه اتکای کامل به مردم بنا شده و انتخاب بالاترین مقام کشور تا ریاست جمهوری و نمایندگان مجلس، باواسطه یا بیواسطه توسط مردم صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه کشوری که تمام تکیهگاهش به مردمش هست، افزود: ما مسئولین نتوانستیم از ارزشهای نظام خوب دفاع کنیم.وی تأکید رهبری بر بحث جهاد تبیین را ناشی از همین ضعف دانست و از نفوذ امواج تبلیغاتی بیرونیها در کشور ابراز تأسف کرد.
احمدی با اشاره به مکانیسم انتخاب رهبری توسط خبرگان منتخب مردم و انتخاب مستقیم ریاستجمهوری و نمایندگان مجلس، تصریح کرد: مردم باواسطه بالاترین مقام را در این کشور انتخاب میکنند.
بااینحال، وی ضمن اذعان به نقش پررنگ مردم در ساختار سیاسی، انتقاداتی را نیز مطرح کرد و گفت: اشکالی هم که داریم این که ما انتخاب میکنیم ولی رها میکنیم و مطالبه نمیکنیم.بخش مهمی از سخنان این فعال سیاسی به نقش و جایگاه احزاب در ایران اختصاص داشت و با تأکید بر فقدان احزاب کارآمد و به مفهوم واقعی، این امر را دلیلی بر عدم استفاده بهینه از ظرفیت حقوق اساسی مردم دانست.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا با وجود شرایط موجود، ظرفیتی برای فعالیت حزبی کارآمد در کشور وجود دارد یا مردم ناامید هستند، ابراز امیدواری کرد و گفت: من معتقدم اگر ما تشکیلات را درست جلو ببریم و از افرادی استفاده کنیم که برای همکاری با این کار انگیزه داشته باشند، احزاب موفق خواهند شد.

وی با اشاره به دو دیدگاه موجود در کشور، یکی مبتنی بر اتکا به غرب و دیگری بر توانمندیهای داخلی، حوزه نظامی و مسلح را نمونهای موفق از رویکرد دوم دانست و گفت: امروز اگر نقطه اقتداری وجود دارد که دارد، مربوط به اتکای به توان داخلی است.احمدی ابراز امیدواری کرد که با فعالیت صحیح و نگاه درست، حزب احیاگران بتواند در چارچوب قانون اساسی و ظرفیتهای کشور، نقش مؤثری ایفا کند.
انتقاد دبیرکل حزب احیاگران از نظام بروکراسی و مشکلات تولید در کردستان
دبیرکل حزب احیاگران و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تشریح مشکلات تولید در استان کردستان، بهشدت از نظام بروکراسی غلط و دیوانسالاری سختگیرانه انتقاد کرد.
وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب همواره بر این مسائل واقف هستند، اظهار داشت: متأسفانه سرمایهداران با این قانون سخت و غلط حاکم بر نظام اداری نمیتوانند وارد پروسه سرمایهگذاری و تولید شوند.
احمدی با بیان اینکه مدیریت شهری به دست شوراها است، از عدم بهرهگیری مناسب از این ظرفیت انتقاد کرد.

دبیرکل حزب احیاگران در پاسخ به انتقادات مطرح شده، ضمن اذعان به وجود مشکلات، بر ضرورت صبر و تحمل در کار حزبی تأکید کرد و گفت: ما که نمیتوانیم تو جلسه اول بنشینیم همه ایرادهایی که تو این ۵۰ سال وجود دارد را حل کنیم.
وی با اشاره به تلاش دولت گذشته و دولت شهید رئیسی برای حذف امضاهای طلایی و سیستمی کردن امور، خاطرنشان کرد که هنوز موانعی وجود دارد.عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، وضعیت ساختار تصمیمات اداری کشور را فشل توصیف کرد و بر لزوم شایستهسالاری و واگذاری کار به افراد متخصص تأکید کرد.
وی با ذکر خاطرهای از رئیسجمهور یکی از کشورهای سابق شوروی، بر اهمیت سپردن کار به کاردان تأکید کرد و گفت: به دلیل نبود یک سری ضابطههای دقیق مدیریتی، متأسفانه ارتباطات نقش مؤثری در بروز مشکلات دارد.احمدی به اشکالات موجود در شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز اشاره کرد و گفت که بیتفاوتی مردم در انتخابات میتواند منجر به بروز این مشکلات شود.
وی از اعضای حزب خواست تا در این شرایط از ورود به مباحث جزئی خودداری کرده و بر تحلیل دقیق درونحزبی و شناسایی آفتها تمرکز کنند.دبیرکل حزب احیاگران با انتقاد از عملکرد مجلس در حوزه نظارت، خواستار آن شد که وظیفه نظارتی مجلس همپای وظیفه قانونگذاری موردتوجه قرار گیرد و نمایندگان از دخالت در انتصابات خودداری کنند. وی تأکید کرد که درون حزب باید مسائل بررسی و دستهبندی شده و در قالب مناسبی ارائه شود تا اثرگذاری افزایش یابد.
ثبت دیدگاه