به گزارش گفتمان زاگرس«احمد کرمی» روز یکشنبه در همایش شهرداران استان ایلام این میزان تخصیص به شهرداریهای استان را بسیار مناسب داست اما گفت که حجم انتظارها و مطالبه ها بسیار زیاد است و شهرداران باید در راستای ایجاد درآمد پایدار به منظور پاسخ گویی به نیازهای شهروندان تلاش کنند.
وی یادآور شد که ظرفیتهای سرمایهگذاری بسیاری برای ایجاد درآمد پایدار در شهرهای استان وجود دارد و باید هر شهرداری یک پروژه مهم و اساسی در این زمینه تعریف کرده و به سرانجام برساند.
استاندار ایلام برخی رویکردها در شهرها را نادرست دانست و گفت که شهرها نباید رها شده باشند، مسائل شهری پویا بوده و نیازمند برنامههای به روز هستند در غیر این صورت به بحران و چالش تبدیل خواهند شد.
کرمی تاکید کرد که روشهای مختلف و نوینی برای حل مسائل شهری از جمله ترافیک و پسماند در کشور و جهان در حال انجام است و شهرداران باید از دانش روز دنیا برای بهبود وضعیت شهرها بهره ببرند.
وی منتظر ماندن شهرداران برای تخصیص اعتبار را نادرست دانست و یادآور شد که انجام دادن کارها منوط به جذب اعتبارها نه تنها مشکل و مساله شهرها را حل نمیکند، بلکه تامین اعتبار و بودجه نگهداری و مدیریت شهر را نیز با مشکل مواجه میکند.
استاندار ایلام اصلیترین موضوع در مقوله مدیریت شهری را توجه به مردم و خواستههای آنان عنوان کرد و از شهرداران خواست به صورت میدانی در محله ها و مناطق مختلف شهر حضور پیدا کنند تا با مسائل، چالش ها و نیازهای مردم آشنا شوند.
کرمی تاکید کرد که حضور در میان مردم و آشنایی با خواستههای آنان مزیت دیگری نیز دارد و آن این که میتوان اولویتبندی درستی انجام داد تا در شرایطی که منابع اعتباری محدود است اولویتهای مورد نظر مردم زودتر به سرانجام برسد.
وی موضوع بسیار مهم دیگر در حوزه شهری را ساخت و سازهای غیرمجاز اعلام و تاکید کرد که شهرداریها باید با اشراف کامل بر این موضوع مانع از آن شوند که محیط شهر برای شهروندان نفسگیر شود.
استاندار ایلام یکی از مهمترین ملاکهای ارزیابی شهرداران را عملکرد آنان در کمیسیون ماده ۱۰۰ مربوط به جرایم ساخت و سازهای غیرمجاز عنوان کرد و افزود: اعتبارهای این بخش باید در راستای حل مشکلات اساسی شهر هزینه شود و به صورت مستمر بر آن نظارت کرد.
کرمی ادامه داد: شهرداران باید برای اداره شهر برنامه مدون و کاربردی داشته باشند و از دیدگاه های نخبگان همان شهر استفاده کنند.
اکنون ۷۰ درصد جمعیت استان ۶۲۰ هزار نفری ایلام شهرنشین هستند و هر تصمیم و فعالیتی بر کار و زندگی و رفاه و آسایش آنان تاثیر زیادی خواهد داشت.
وی اظهار کرد که شهرداران باید در سریعترین زمان سیاهه ای از نیازمندی های اصلی و ضروری شهر خود را تهیه و گزارش کنند تا بر اساس اولویت برای جذب اعتبارها از مرکز رایزنی لازم انجام شود.
استاندار همچنین بر اجرای «طرح پلاک کوبی کد پستی» در همه شهرهای ایلام تاکید کرد و گفت که این کار یکی از اصلیترین نیازمندیهای طرح سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال آینده است و هیچ گونه کوتاهی در این زمینه پذیرفتنی نیست.
شهر ایلام ۲۲۰ هزار نفر جمعیت دارد و با مشکلات و چالش های گوناگون از جمله ترافیک، نبود پارکینگ طبقاتی و مدیریت پسماند، کم بودن سرانه فضای سبز، بافت فرسوده، خیابان های کم عرض و پر چاله و چوله و ساخت و سازهای غیرمجاز دست به گریبان است.
استان ایلام ۲۸ شهر دارد و به زودی «کارزان» نیز که پیش از این یک بخش در شهرستان سیروان بود، به شهرهای استان افزوده خواهد شد.