به گزارش گفتمان زاگرس: «عابدین کوهی»، اظهار کرد: یک پرونده قتل که از سال ۱۳۸۷ به علت یک اختلاف آغاز شده بود، با تلاشهای شبانهروزی اعضای شعبه ۱۴ شورای حل اختلاف ایلام و گذشت بیقید و شرط اولیای دم پس از ۱۷ سال به صلح و سازش ختم شد.
وی افزود: در این پرونده، در پی وقوع یک اختلاف، دو جوان از دو خانواده مختلف جان خود را از دست دادند که پس از انجام مراحل قانونی، حکم قصاص متهم به قتل از سوی دیوان عالی کشور تأیید شده بود و پرونده در آستانه اجرای حکم در شعبه اول اجرای احکام کیفری شهرستان ایلام قرار داشت.
معاون قضایی دادگستری ایلام تصریح کرد: اعضای شورای حل اختلاف با پیگیری مداوم و برگزاری جلسات متعدد طی دو سال، موفق به جلب رضایت اولیای دم شدند که حاصل آن نجات جان یک محکوم به مرگ و ترویج فرهنگ گذشت و بخشش در جامعه بود.
وی خاطرنشان کرد: سازش در این پرونده نهتنها باعث کاهش یک خصومت دیرینه شد، بلکه صلح و آرامش را به هر دو خانواده بازگرداند.
کوهی با تأکید بر اهمیت و نقش سازش در پروندههای قتل عمد، گفت: یکی از وظایف اصلی شوراهای حل اختلاف، رسیدگی به اختلافات و دعاوی از مسیر صلح است و این مسئله در پروندههای مهمی همچون قتل، اهمیت و ارزش بیشتری پیدا میکند، چرا که علاوه بر نجات جان، موجب گسترش فرهنگ انسانی و اخلاقی در اجتماع میشود.
معاون قضایی دادگستری خاطرنشان کرد: این موفقیت در اسفند ماه سال جاری و تحت نظارت دقیق رئیس شعبه ۱۴ شورای حل اختلاف ایلام به ثبت رسید که نشاندهنده عزم جدی و تلاش بیوقفه اعضای این شورا است.
شورای حل اختلاف که بر اساس ماده ۱۸۹ قانون برنامه سوم توسعه در سال ۱۳۷۹ پیشبینی شد و فعالیت رسمی خود را در سال ۱۳۸۱ آغاز کرد، نقشی تأثیرگذار در حل دعاوی و ترویج صلح و سازش در جامعه داشته است.
بر پایه آمار، تنها در سال گذشته ۴۵ درصد پروندههای وارده به شوراهای حل اختلاف استان ایلام در موضوعات مختلف، با صلح و سازش مختومه شدهاند. پرونده قتل مذکور نیز نمونه برجستهای از تلاشهای این شورا در راستای کاهش تنشها و تقویت فرهنگ بخشش و ایثار در جامعه است.
ثبت دیدگاه