گفتمان زاگرس: تصادفات جاده ای یکی از مهمترین عوامل اصلی در افزایش آمار مرگ و میرها به شمار می رود و براین اساس هرساله به علت این حوادث شمار قابل توجهی از هموطنان جان خود را از دست می دهند و خانواده های بسیاری داغدار عزیزان خود می شوند.
ایجاد شرایط مناسب در محورهای ارتباطی به منظور سفرهای ایمن و به دور از مخاطرات جاده ای برای حفظ جان یک نفر هم ضرورتی انکار ناپذیر است و انتظار می رود، زیرساخت های لازم در محورهای مواصلاتی اولویت مسولان مربوطه باشد، اما از طرفی توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی و رانندگی ایمن نیز از طرف رانندگان بسیار حایز اهمیت به نظر می رسد.
مرگ و میرهای جاده ای علاوه بر اینکه افراد را به کام مرگ می برد، عواقب نابهنجاری نیز در جامعه برجای می گذارد که حتی در مواردی بروز آسیب های اجتماعی در خانوادها و بازماندگان و فرزندان این افراد نیز مرتبط با این حوادث خواهد بود، درحالیکه با پیشگیری از این حوادث می توان کانون خانواده ها را گرم نگه داشت و سایه والدین را برای سالیان طولانی بر سرفرزندان و یا حضور دلگرم کننده فرزندان را خانواده ها محفوظ کرد.
چه بسیار خانواده هایی که با یک لحظه غفلت در رانندگی متحمل داغ های جان سوز از دست دادن عزیزان خود می شوند و این در حالی است که گاهی با مرگ یک نفر از خانواده روال زندگی افراد تغییر می کند و شاکله زندگی دست خوش طوفان سهمگین ویرانی می شود.
احترام به قوانین رانندگی و رعایت نکات ایمنی در حین رانندگی احترام به حقوق راننده؛ سرنشینان و دیگر خودروهای هم مسیر است که این موضوع باید به خوبی بعنوان فرهنگ رانندگی در سطح جامعه نهادینه شود، تا افراد بتوانند در طی مسیر خود با آرامش و سلامت به مقصد برسند.
حرکات پرخطر و بی توجهی به قوانین راهنمایی و رانندگی؛ سرعت غیر مجاز و خستگی و خواب آلودگی همواره خطرسازترین حرکات در طی رانندگی محسوب می شوند که با یک لحظه غفلت حوادثی ناگوار خلق می شود که در اغلب موارد جبران این اتفاقات برای همیشه غیرممکن خواهد بود.
حوادث رانندگی صرف نظر از هزینه های هنگفت اقتصادی که به حاکمیت و مردم تحمیل می شود، بازی با جان افراد بیگناهی است که به امید رسیدن به مقصد برای همیشه از حرکت باز مانده و جان خود را از دست می دهند و مشکلات عدیده اجتماعی برای خانواده های این افراد ایجاد خواهد شد، بر این اساس آموزش و تاکید بر نهادینه شدن فرهنگ ایمنی در رانندگی امری انکارناپذیر است که خوشبختانه امسال بعنوان یکی از دغدغه های اصلی مسوولان و مردم با راه اندازی پویش نه به تصادف مورد تاکید قرار گرفت تا رانندگان با رانندگی شیش دونگ بر قوانین راهنمایی و رانندگی وحقوق خود و سرنشینان احترام بگذارند.
در حالیکه با راه اندازی پویش نه به تصادف یک اقدام جامع و همگانی در سطح کشور رقم خورد، اما متاسفانه بازهم تعداد قابل توجهی از هموطنان در تصادفات جاده ای جان خود را از دست دادند که لزوم توجه هر چه بیشتر به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و فرهنگ سازی توجه به این قوانین را بیش از پیش ضروری می کند.
با ارتقای آگاهی عمومی نسبت به خطرات ناشی از تصادفات رانندگی تغییرات مثبتی در رفتارهای رانندگان و حتی عابران پیاده و همراهی در ایجاد این پویشها می توان تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم آن بر کاهش تصادفات و بهبود فرهنگ ایمنی در تردد جادهای را بیشتر کرد.
در این راستا همراهی عموم جامعه برای توجه و تاکید بر قوانین راهنمایی و رانندگی یک وظیفه عمومی و همگانی است، چراکه گفته می شود سالانه حدود ۲۰ هزار نفر در کشور بر اثر تصادفات جادهای جان خود را از دست می دهند که بخش عمدهای از این تلفات شامل افراد جوان می شود و براین اساس افرادیکه دچار مصدومیت و جراحت می شوند، اغلب قشر مولد و جوان جامعه و در رده سنی ۲۰ تا ۴۹ هستند که این موضوع بسیار قابل تامل و تاسف بار است.
از طرفی تلفات و معلولیت های ناشی از تصادفات نیز که غالبا بر اثر بی دقتی یا سهل انگاری به وقوع می پیوندد، یک حسرت همیشگی و تا پایان عمر برای فرد باقی می گذارد و تبعات ناخوشایندی را برای آنان و خانواده ها تا همیشه بهمراه خواهد داشت ، اگرچه درصدی از علل بروز این حوادث به موارد متعددی همچون ایمنی راهها و خودروها مرتبط است، اما رانندگی ایمن و توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی مهمترین اولویت در کاهش تصادفات و مرگ و میرهای ناشی از تصادفات است.
رئیس پلیس راهور فراجا در پایان طرح ترافیکی نوروز ۱۴۰۴ گفت: این مدت یک میلیون و ۱۶ هزار و ۳۴۳ فقره تصادف ثبت شد و ۸۸۰ نفر در ۷۳۸ فقره سوانح رانندگی جان خود را از دست دادند.
سردار سید تیمور حسینی از ثبت بیش از ۵۵۸ میلیون تردد جادهای در بازه زمانی ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ خبر داد و افزود: این آمار نسبت به سال گذشته حدود سه درصد افزایش داشته است.
این در حالی است که استان لرستان به لحاظ قرار گرفتن در کریدور ارتباطی شمال به جنوب و توسعه گردشگری این استان طی سال های اخیر یکی از استان های پرتردد کشور در تعطیلات نوروزی گزارش شده و در این مدت با ثبت ۲۴ فقره تصادف در محورهای ارتباطی این استان ۲۰ نفر جان خود را از دست دادند.
کاهش تصادفات فوتی و افزایش تصادفات خسارتی لرستان در تعطیلات نوروزی
رئیس پلیسراه لرستان با بیان اینکه بیشترین تصادفات فوتی این استاندر محورهای فرعی ثبت شده است، افزود: ایام نوروز ۱۴۰۴، لرستان شاهد افزایش ترددهای جادهای بود و محور خرمآباد ـ تجره، محور خرمآباد ـ پلدختر و آزادراه بروجرد ـ اراک بار ترافیکی بالایی را تجربه کردهاند.
سرهنگ محمد زارعی افزود: سهم تردد ورودی به لرستان یک میلیون و ۲۴۴ هزار و ۱۷۸ خودرو بود که رشد ۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته دارد و تردد خروجی نیز با ثبت یک میلیون و ۲۱ هزار و ۲۴۵ وسیله نقلیه، افزایشی ۲۳ درصدی را تجربه کرده است.
وی اظهار داشت: سال گذشته این استان شاهد هشت میلیون و ۹۲۱ هزار و ۶۴۸ تردد در ایام نوروز بود و این رقم امسال به ۱۱ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۲۸۳ تردد رسیده است.
رییس پلیس راه لرستان ادامه داد: روزانه بیش از ۶۰ تیم پلیس در محورهای لرستان مستقر شدند تا بهطور محسوس و نامحسوس در تلاش بودند تا شرایط ایمنی جادهها را کنترل کنند.
زارعی بیشترین تصادفات فوتی این استان را در محورهای فرعی اعلام و افزود که تعداد تصادفات فوتی در نوروز امسال ۱۰ درصد و تصادفات جرحی ۱۷ درصد کاهش داشته است، اما آمار تصادفات خسارتی با رشد هشت درصدی روبهرو بود.
وی بر لزوم توجه بیشتر به محورهای فرعی لرستان تأکید کرد و خواستار نصب افزایش دوربینهای ثبت تخلف در این محورها شد.
۴۰ درصد واژگونیهای لرستان ناشی از عجله رانندگان
رئیس پلیس راه لرستان با بیان اینکه مسافران باید پیش از سفر از آمادگی جسمی و روحی خود اطمینان و خودرو را از نظر فنی بررسی نمایند، گفت: رفع نواقص احتمالی خودرو برای کاهش خطرات جانی و مالی ضروری است.
سرهنگ زارعی افزود: سفر تنها رسیدن به مقصد نیست، بلکه لذت بردن از مسیر نیز اهمیت دارد و استفاده از استراحتگاههای پیشبینی شده برای جلوگیری از خستگی و خوابآلودگی توصیه میشود.
وی ادامه داد: خوابآلودگی رانندگان عامل بیش از ۴۰ درصد واژگونیها در محورهای لرستان است و کنترل زمان رانندگی و استراحتهای منظم برای کاهش این آمار حیاتی است.
رئیس پلیس راه لرستان تاکید کرد: استفاده از کمربند ایمنی برای تمام سرنشینان خودرو اعم از جلو و عقب الزامی است و این ابزار ساده میتواند جان بسیاری را در حوادث نجات دهد.
زارعی بیان کرد: استفاده از تلفن همراه حین رانندگی بهویژه در سرعتهای بالا ممنوع است و بررسی پروندههای تصادف نشان میدهد، حواسپرتی ناشی از این اقدام نقشی کلیدی در سوانح دارد.
رئیس پلیس راه لرستان افزود: مسافران پیش از حرکت باید وضعیت جادهها را از طریق سامانه ۱۴۱ راهداری بررسی کنند و به طور قطع اطلاع از شرایط جوی و ترافیکی برنامهریزی سفر را بهبود میبخشد.
زارعی ابراز امیدواری کرد: با رعایت این توصیهها شاهد کاهش آمار تصادفات، مجروحان و فوتیهای ناشی از سوانح جادهای در سال جدید باشیم.
رییس پلیس راه لرستان گفت: خستگی و خواب آلودگی حین رانندگی از عمده ترین دلایل تصادفات جاده ای است که رانندگان باید این مهم را کنترل کنند.
سرهنگ زارعی اظهار داشت: عامل خستگی و خواب آلودگی می تواند باعث بروز تصادفات و به ویژه واژٰگونی شود، در سطح محورهای لرستان واژگونی ها سهم قابل توجهی دارند که علت اصلی عجله و شتاب وخستگی و خواب آلودگی است.
رشد ۲۹ درصدی تردد وسایل نقلیه در محورهای ارتباطی لرستان
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای لرستان با اشاره به اینکه طول راه های لرستان حدود هشت هزار کیلومتر است؛ گفت: متوسط تردد بین استانی در جادههای استان از ابتدای اجرای طرح نوروزی (از تاریخ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴) تردد ۱۱ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۲۸۳ وسیله نقلیه بهوسیله ۶۸ سامانه ترددشمار به ثبت رسیده است.
عارف امرایی افزود: این میزان تردد نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ثبت ۸ میلیون و ۹۲۱ هزار و ۶۴۸ تردد وسایل نقلیه در محورهای مواصلاتی استان، ۲۹ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای لرستان بیان کرد: پنج محور دارای بیشترین تردد وسایل نقلیه به ترتیب مربوط به محور خرمآباد تجره، پلدختر ـ خرمآباد (چم انجیر)، آزادراه بروجرد ـ اراک، دورود ـ ازنا و تجره ـ اراک است.
امرایی به آمار تردد ورودی و خروجی به استان اشاره کرد و افزود: از ابتدای طرح، تردد یک میلیون و ۲۴۴ هزار و ۱۷۸ وسیله نقلیه در محورهای ورودی استان ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته و در محورهای خروجی استان یک میلیون و ۲۳۱ هزار و ۲۴۵ تردد ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۱ افزایش داشته است.
۲۰ نفر در تصادفات جاده ای لرستان جان باختند
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: در تعطیلات نوروزی امسال ۱۰۲ نفر در این استان جان باختند که از این تعداد ۲۰ نفر در حوادث رانندگی و ۸۲ نفر در حوداث غیر ترافیکی جان خود را از دست دادند.
دکتر جلال الدین امیری افزود: ۲۵ اسفند ماه سال گذشته تا ۱۵ فروردین ماه جاری ۲۴ تصادف در این استان به اورژانس پیش بیمارستانی گزارش شده است.
وی با بیان اینکه در این مدت ۱۵۷ نفر در سطح استان به علت تصادفت جاده ای مصدوم شدند، ادامه داد: روزهای نهم و ۱۳ فروردین چهار فقره تصادف جاده ای به اورژانس پیش بیمارستانی این استان گزارش شده است
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: هفت هزار و ۶۶۲ مورد ماموریت همزمان با طرح سلامت نوروزی در اورژانس پیش بیمارستانی این دانشگاه ثبت شد که از این مجموع ۴۶ مورد ماموریت توسط اورژانس هوایی لرستان انجام شده است.
امیری بیان کرد: هفت هزار و ۶۶۲ مورد ماموریت در اورژانس پیش بیمارستانی این دانشگاه در قالب طرح سلامت نوروزی انجام شد که در این راستا هفت هزار و ۲۹۲ مصدوم به مراکز درمانی متقل شدند.
وی با بیان اینکه مجموع تماس های برقرار شده با اورژانس پیش بیمارستانی ۳۶ هزار و ۶۰۰ مورد بود، افزود: از این مجموع پنج هزار و ۹۸۲ مورد منجر به اعزام؛ ۹۸۲ مورد مشاوره و ۶ هزار و ۱۴۱ مورد نیز مزاحمت تلفنی و ۲۳ هزار و ۴۹۵ مورد نیز سایر موارد ثبت شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه در این مدت موارد اعزام به مراکز درمانی ۵۹ مورد بود، ادامه داد: ۵۳ مورد سکته مغزی (۱۰ مرد و ۱۹ زن) و ۲۴ مورد سکته قلبی (۱۴ مرد و ۱۰ زن) گزارش شده است.
امیری تاکید کرد: ۴۶ مورد ماموریت هوایی نیز در طرح سلامت نوروزی انجام گرفت که در این راستا ۱۹ بیمار اعزام و ۲۰ مورد استقرار و هفت مورد لغو ماموریت انجام شده است.
وی یادآور شد: به منظور خدمات رسانی در قالب طرح سلامت نوروزی با استفاده اتوبوس آمبولانس یک ماموریت با ۱۸ مصدوم و ۴۸ ماموریت موتورلانس انجام شد که در این راستا ۴۲ مورد تحویل به آمبولانس و ۶ مورد لغو ماموریت شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه امسال در تعطیلات نوروزی ۲۰ مورد فوتی ترافیکی گزارش شده است، افزود: یک هزار و ۳۸ ماموریت ترافیکی انجام گرفت که در این راستا یک هزار و ۵۳۰ نفر اعزام؛ ۲۲ نفر درمان در محل؛ ۱۴۲ مورد عدم همکاری و امضا گزارش شد.
امیری اظهار داشت: همچنین در حوزه ماموریت غیرترافیکی نیز ۶ هزار و ۶۲۴ مورد ماموریت انجام شد که از این تعداد چهار هزار و ۷۱ بیمار ؛ ۸۶۳ نفر درمان در محل؛ ۸۲ نفر فوتی غیر ترافیکی ثبت شد.
وی افزود: ۱۶۵ نفر در قالب طرح سلامت نوروزی به ایستگاه های سلامت مراجعه کردند که از این تعداد ۱۶ نفر ترافیکی و ۱۴۹ نفر غیرترافیکی گزارش شده است.
لرستان، سومین استان کشور در تردد مسافران نوروزی است
استاندار لرستان گفت: از ابتدای تعطیلات نوروزی تاکنون رتبه سوم تردد مسافران نوروزی کشور در این استان ثبت شده است.
سید سعید شاهرخی افزود: بر اساس آمارها، این استان روز چهارم فروردین رتبه سوم کشور را از نظر تردد مسافران کسب کرده و در زمینه اقامت میهمانان نیز رتبه ششم را در میان ۳۱ استان کشور به خود اختصاص داده است.
وی به تلاشهای گسترده برای فراهمسازی امکانات پذیرایی از مسافران نوروزی اشاره کرد و اظهار داشت: از ۲۵ اسفند تا امروز، نزدیک به ۱۹۹ هزار نفر از اماکن تاریخی و گردشگری لرستان بازدید کردهاند که این نشاندهنده حجم بالای حضور مسافران است و قلعه فلکالافلاک که نماد استان و شهر خرمآباد است در روز گذشته رکورد تاریخی ۱۵ هزار بازدیدکننده را ثبت کرده است.
استاندار لرستان همچنین به اقدامات جمعیت هلال احمر استان اشاره کرد و اظهار داشت: جمعیت هلال احمر استان با ۹۷ مرکز عملیاتی، راهنمای مسافران، داوطلبان آموزشی و بخشهای توانبخشی به مسافران نوروزی خدمت کرده است و در این راستا ۶۲ هزار و ۸۸۱ نفر از خدمات هلال احمر بهره مند شده اند.
شناسایی ۲۲ نقطه حادثه خیز در لرستان
جانشین پلیس راهور کشور گفت: حضور مسافران نوروزی در این استان افزایش چشمگیر داشته و لرستان به یکی از مقاصد اصلی گردشگران تبدیل شده است.
سردار حسن مومنی با اشاره به حضور مسافران در استانهای مازندران، گیلان و اردبیل، اظهار داشت: بعد از این استانها، لرستان به عنوان چهارمین مقصد گردشگری در روز ۱۲ فروردین شناخته شده است؛ این حجم از تردد نیازمند هماهنگی و اقدامات ویژه از سوی تمامی دستگاههای ذیربط است.
وی با اشاره به طرح پویش تصادف و لزوم فرهنگسازی در خصوص رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، افزود: این اقدامات به تدریج تاثیر خود را خواهد گذاشت و از مردم عزیز لرستان میخواهیم که با رعایت قوانین، به کاهش تصادفات کمک کنند.
سردار مومنی از شناسایی بیش از چهار هزار و ۸۰۰ نقطه حادثهخیز در سراسر کشور خبر داد و گفت: در استان لرستان ۲۲۲ نقطه حادثهخیز شناسایی شده که در اولین گام به آشکارسازی این نقاط پرداخته خواهد شد. این اقدام میتواند به کاهش تصادفات در سالهای آینده کمک کند.
سردار مومنی با اشاره به همافزایی و همکاری میان تمامی دستگاههای استان لرستان در راستای افزایش ایمنی جادهها و کاهش تصادفات، اظهار داشت: این همافزایی موجب خواهد شد که شرایط ترافیکی استان بهبود یابد و شاهد کاهش تصادفات در ایام نوروز و سالهای آینده باشیم.
لزوم توسعه زیر ساخت های حمل و نقل در لرستان
جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی گفت: ریشه های فرهنگی موجود در جامعه ما از عوامل موثر در بروز تصادفات است و خرده فرهنگ هایی مخصوص جوانان وجود دارد که به سرعت بالا و نقض قوانین راهنمایی و رانندگی و سبقت گرفتن و زود رسیدن به مقصد را نوعی ارزش مرد سالارانه و قدرت مردانگی تعریف کرده و الگویی از رانندگی می سازد که چنین رفتارهایی را تشویق و افراد محتاط و مقید و قانون گرا و حتی رانندگی زنان را تحقیر و تمسخر می نماید.
مجتبی ترکارانی در خصوص راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدت در جهت کاهش تصادفات جاده ای افزود: استفاده از فناوری های به روز مانند نصب دوربین های پایش تصویری در مناطق مختلف شهری و جاده ای و تحلیل اطلاعات این تصادفات به وسیله سیستم هوش مصنوعی و کاربران به طوری که افراد متخلف بدانند که نمی تواند به آسانی از دست قانون فرار کنند، افزایش پوشش جاده ای به وسیله دوربین ها و حضور موردی پلیس در مناطق پرخطر می تواند در بروز تصادفات جلوگیری کند.
این جامعه شناس ادامه داد: علاوه بر این توسعه زیر ساخت های حمل و نقل در لرستان به خصوص در مسیرهای که محل عبور و مرور مسیر ترانزیت بین المللی مانند مسیر مرز عراق و خوزستان و ایلام و کرمانشاه است، این زیر ساخت ها امکان حفظ ظرفیت موجود را ندارند.
ترکارانی بیان کرد: پایش دوره ای رانندگان برای غربالگری آنها در مورد ابتلا به آسیب های اجتماعی و تست موقعیتی در مورد مصرف مواد مخدر صنعتی و یا مشروبات الکی رانندگان وسایل نقلیه عمومی و سنگین بسیار ضروری است.
وی اضافه کرد: در بلند مدت افزایش سطح رفاه جامعه لازم است، به طوری که نه رانندگان به خاطر نیازهای مالی مجبور به انجام رانندگی در ساعات طولانی باشند و یا به مشاغل پر ریسک مانند شوتی گری با همه خطرات آن روی آورند و یا ماشین بی کیفیت و فرسوده استفاده کنند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: آموزش و اطلاع رسانی در مورد خطرات رانندگی بد و پیامدهای آن برای جامعه به افراد در قالب ها و در سنین مختلف و مشارکت دادن جامعه در راستای نظارت بر رفتار یکدیگر به خصوص در مورد جوانان آموزش و فرهنگ سازی در محیط های آموزشی همراه با نظارت سخت گیرانه پلیس و بالابردن سطح بازدارندگی جرایم مانند توقیف ماشین و جرایم سنگین برای تخلفات می تواند، در این زمینه موثر باشد.
وی با اشاره به بازدارنده نبودن جریمه های رانندگی اظهار داشت: این جریمه ها برحسب طبقات اجتماعی و نوع مشاغل دیگر بازدارندگی لازم را ندارند، با بالارفتن تورم ارزش اقتصادی جریمه کم شده و جرم اقتصادی می شود، به طوری که برای فرد تخلف از قانون اقتصادی به صرفه و یا ناچیز است.
این نویسنده و پژوهشگر اجتماعی گفت: علاوه بر اینها باید به ناایمن بودن وسایل نقلیه تولیدی کارخانجات و ضعف کیفیت و نداشتن استانداردهای لازم و نبود نظارت لازم در ساخت ماشین های جدید اشاره کرد، بسیاری از این خودروها در همان سالهای اول کار دچار مشکل میشود و بسیاری از مردم نیز به خاطر فقر اقتصادی توان سرویس، تعمیر و نگهداری لازم از وسایل نقلیه خود را ندارند و ضعف کلی این ماشین ها خودش را در تصادفات رانندگی نشان میدهد که ماشین ها از سیستم ترمز مناسب برخوردار نبوده اند.
ارتباط مستقیم توسعه و ایمنی محورهای ارتباطی لرستان با رونق گردشگری
در حالیکه افزایش ترددها در محورهای ارتباطی لرستان بیانگر رونق گردشگری این استان است؛ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: ایام نوروز امسال ۲۱۹ هزار و ۹۳۶ نفر در استان اقامت داشتند که این آمار سال گذشته ۱۶۳ هزار و ۵۴۶ نفر بود بنابراین ۳۴ درصد افزایش اقامت گردشگران ثبت شد.
عطا حسنپور افزود: همچنین امسال یک میلیون و ۳۱۳ هزار نفر از جاذبههای تاریخی، طبیعی، گردشگری و مذهبی لرستان بازدید کردند که این آمار سال گذشته ۹۵۰ هزار نفر بود و امسال افزایش ۴۰ درصدی نشان میدهد.
وی گفت: امسال ۱۱ میلیون و ۴۷۵ هزار خودرو در جادههای استان تردد داشته که نسبت به آمار سال گذشته با هشت میلیون و ۹۰۰ هزار خودرو رشد ۲۹ درصدی داشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان ادامه داد: امسال ۱۶۴ هزار و ۹۳۳ نفر برای بازدید از قلعه فلک الافلاک بلیط تهیه کرده بودند که این آمار در سال گذشته ۱۰۶ هزار نفر بود.
حسنپور اظهار کرد: قلعه فلک الافلاک با رشد ۵۴ درصدی بازدید، امسال پس از تخت جمشید، حافظیه و سعدیه چهارمین بنای پربازدیده کشور بود که در این حوزه لرستان دومین استان کشور شد.