استاندار ایلام: طرح جامع ترافیکی اربعین ۱۴۰۴ تصویب شد
03 اردیبهشت 1404 - 14:30
بازدید 11
0
استاندار ایلام گفت طرح جامع ترافیکی اربعین ۱۴۰۴ در نشست شورای راهبری تصادفات استان ایلام با حضور جانشین پلیس راهور فراجا بررسی و تصویب شد.
پ
پ

به گزارش گفتمان زاگرس: احمد کرمی روز چهارشنبه در نشست شورای راهبری تصادفات استان ایلام افزود در این طرح به منظور نظم‌بخشی تردد، جلوگیری از ازدحام و سرگردانی زائران، وظایف تمامی دستگاه‌ها مشخص شده است و باید مبنای همه برنامه‌ها و تصمیم‌گیری‌ها در اربعین امسال باشد.

وی تاکید کرد ۶ مسیر از شهرستان‌های مختلف این استان به مرز مهران منتهی می‌شود و مسیر تردد زائران اربعین است که باید در اجرای پروژه‌های این مسیرها تسریع شود.

استاندار ایلام به تردد هشت میلیون نفر طی سال در جاده‌های استان اشاره کرد و گفت ظرفیت و امکانات جاده‌ای با این حجم تردد همخوانی ندارد بنابراین باید در تخصیص اعتبارات این موضوع دیده شود.

کرمی یادآور شد استان ایلام با محدودیت اعتباری مواجه است از طرفی نیز اعتبارات بر اساس سرانه جمعیتی اختصاص داده می‌شود در حالیکه به واسطه حضور زوار، زیرساخت‌های استان در خدمت تمامی جمعیت کشور است.

وی تاکید کرد اعتبارات در حوزه‌های مختلف بهداشتی، عمرانی، ارتباطی و شهری نباید تنها بر اساس سرانه جمعیت ۶۰۰ هزار نفری ایلام تخصیص داده شود زیرا زیرساخت‌های استان به نوعی ملی و مورد استفاده همه کشور است.

استاندار ایلام: طرح جامع ترافیکی اربعین ۱۴۰۴ تصویب شد

استاندار ایلام گفت تنوع و تعدد برگه‌های تردد در ایام اربعین باعث اخلال در تردد و نظم ترافیکی می‌شود بنابراین باید یک طرح واحد و منسجم هر چه سریع‌تر در خصوص ساماندهی آن تهیه شود و کار به دقایق پایانی موکول نشود.

کرمی افزود که هر چند تعداد زیادی طرح نیمه‌تمام در مسیر تردد زائران اربعین در این استان وجود دارد اما اولویت سلامت و حفظ جان زائران است.

وی همچنین تاکید کرد که طراحی و ساخت پایانه شهید رئیسی(برکت) مربوط یه سال ۸۲ است و اکنون نیاز به توسعه و بازنگری مطابق با نیاز روز دارد.

مرز بین المللی مهران اصلی ترین کانون تردد زوار اربعین حسینی و عتبات عالیات در طول سال است.

سال گذشته بیش از ۶ میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۷۶ نفر زائر اربعین از مرزهای ۶ گانه پنج استان هم مرز با عراق تردد کردند که بیش از سه میلیون و ۳۲۰ هزار زائر، مرز مهران در استان ایلام را برای تردد انتخاب کردند.

مرز مهران در حالی پذیرای این تعداد زائر در ایام اربعین بوده که برخلاف دیگر استان‌های دارای مرز مشترک با عراق، از زیرساخت مهم ریلی محروم و بی‌بهره مانده است و بدون شک در صورت احداث راه‌آهن به حجم مسافران این مرز بیشتر افزوده می‌شود.

یکی از عوامل اصلی انتخاب مهران به عنوان گذر اول زائران، موقعیت جغرافیایی این مرز است که نسبت به دیگر مرزهای کشور کمترین فاصله را با شهرهای نجف و کربلا دارد به طوری که مسافت پایانه شهید سلیمانی تا کربلا ۲۷۹ کیلومتر و تا نجف ۳۰۳ کیلومتر است.

فاصله مرز شلمچه تا کربلا ۵۴۹ کیلومتر و تا نجف ۴۶۰ کیلومتر و مسافت چذابه تا کربلا ۴۶۰ کیلومتر و تا نجف ۳۹۰ کیلومتر است.

مسافت مرز خسروی تا کربلا ۳۱۵کیلومتر و تا نجف ۳۸۰ کیلومتر، فاصله مرز باشماق تا کربلا ۴۶۳ کیلومتر و تا نجف ۵۴۸ کیلومتر و مرز تمرچین تا کربلا ۶۴۵ کیلومتر و تا نجف ۷۱۰ کیلومتر است.

همین مسافت کوتاه مهران تا شهرهای نجف و کربلا که مقاصد اصلی و اولیه همه زائران در سفر به عتبات عالیات است و همچنین ارائه خدمات ۲۴ ساعته سریع و آنی تردد زائران از مرزهای مهران و زرباطیه از دیگر عوامل گرایش زائران به مهران در مقایسه با دیگر مرزهای زمینی کشور است.

سرآغاز راهپیمایی اربعین و حضور زائران در مرزها را می‌توان در سال ۱۳۹۳ دانست و در طول این سال‌ها تحولات چشمگیری در حوزه زیرساخت‌های ایلام ایجاد شده و در احداث ابنیه، جاده، پارکینگ‌ها، سایبان، روشنایی و دیگر زیرساخت‌ها در استان انقلاب عمرانی و فنی شکل گرفت.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.