اجتماعی
| 11 ساعت قبل

جانشین پلیس راهور فراجا: تلفات حوادث جاده‌ای پنج درصد کاهش یافت

به گزارش گفتمان زاگرس: سردار حسن مومنی روز چهارشنبه در نشست شورای راهبری تصادفات استان ایلام تاکید کرد این آمار به هیچ عنوان قابل قبول نیست اما کاهش آن هرچند کم، امیدوارکننده است و باید این روند کاهش هر سال تداوم داشته باشد.

وی یادآور شد: وضعیت تصادفات در کشور بسیار نگران کننده است، حدود هفت تا هشت درصد تولید ناخالص ملی صرف تصادفات می‌شود و سالانه ۲۰ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند که فاجعه است.

جانشین پلیس راهور فراجا گفت که اگر بتوانیم تصادفات را کنترل کنیم در تحقق شعار سال بسیار موثر خواهد بود ضمن اینکه در حوادث جاده‌ای جمعیت جوان کشور در معرض خطر جدی قرار دارند زیرا عمده تلفات در سنین جوانی هستند.

جانشین پلیس راهور فراجا گفت در تصادفات عمده افراد جوان از ۲۰ تا ۶۰ سال که در سن فعالیت و باروری هستند جان خود را از دست می‌دهند که سهم ۶۵ درصدی تلفات جاده‌ای را به خود اختصاص داده است.

سردار مومنی افزود خسارات مالی مربوط به مجروحان و معلولان حوادث نیز که به هیچ‌وجه قابل اندازه‌گیری نیست، سالانه ۴۰۰ هزار در حوادث جاده‌ای مجروح که ۱۰ تا ۱۵ درصد آنها دچار معلولیت می‌شوند.

وی یادآور شد چهار هزار و ۸۰۰ نقطه حادثه‌خیز در کشور شناسایی شده است که با توجه به محدودیت‌های اعتباری، ۸۷۷ نقطه در اولویت قرار گرفته است که در مرحله اول حضور نیروهای پلیس راه در این مناطق افزایش خواهد یافت و در مراحل بعدی آشکارسازی و سپس رفع خواهند شد. در استان ایلام جمع نقاط حادثه‌خیز به ۷۲ نقطه رسیده است که ۶۳ درصد متوفی‌ها مربوط به این نقاط است.

جانشین پلیس راهور ناجا گفت سال گذشته یکی از بهترین سال‌های برگزاری اربعین در حوزه ترافیک بود و با کمترین مشکل مواجه بودیم، امسال نیز باید شرایط برای برگزاری هر چه بهتر آن فراهم شود که در این زمینه گرمای شدید هوا باید بسیار مورد توجه قرار گیرد.

سردار مومنی خستگی و خواب‌آلودگی زائران در مسیر بازگشت را یک مساله بسیار مهم و اساسی دانست و افزود که اگر به این موضوع توجه نشود همه زحمات در این حوزه به هدر خواهد رفت بنابراین لازم است علاوه بر پایانه، مواکب در مسیر ترددد زائران به تعداد کافی جانمایی شود.

وی ساماندهی سامانه صدور برگه تردد را یک نیاز اصلی برای اربعین امسال ذکرد و یادآور شد باید برچسپ‌های جداگانه‌ای برای مسافربرهای شخصی، موکب‌داران و مابقی افرادی که نیاز به تردد تا نقطه صفر مرزی دارند صادر و بر روی شیشه خودروها نصب شود.

جانشین پلیس راهور ناجا همچنین تاکید کرد همچنین پارکینگ‌های شهر مهران باید قطعه‌بندی، بلوک‌بندی و مکانیزه شود، دوربین‌های پلاک‌خوان نصب شده و محل پارک خودروها برای راننده به صورت اتوماتیک ارسال شود.

مرز بین‌المللی مهران اصلی‌ترین کانون تردد زوار اربعین حسینی و عتبات عالیات در طول سال است.

سال گذشته بیش از ۶ میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۷۶ نفر زائر اربعین از مرزهای ۶ گانه پنج استان هم‌مرز با عراق تردد کردند که بیش از سه میلیون و ۳۲۰ هزار زائر، مرز مهران در استان ایلام را برای تردد انتخاب کردند.

مرز مهران در حالی پذیرای این تعداد زائر در ایام اربعین بوده که برخلاف دیگر استان‌های دارای مرز مشترک با عراق، از زیرساخت مهم ریلی محروم و بی‌بهره مانده است و بدون شک در صورت احداث راه‌آهن به حجم مسافران این مرز بیشتر افزوده می‌شود.

یکی از عوامل اصلی انتخاب مهران به عنوان گذر اول زائران، موقعیت جغرافیایی این مرز است که نسبت به دیگر مرزهای کشور کمترین فاصله را با شهرهای نجف و کربلا دارد به طوری که مسافت پایانه شهید سلیمانی تا کربلا ۲۷۹ کیلومتر و تا نجف ۳۰۳ کیلومتر است.

فاصله مرز شلمچه تا کربلا ۵۴۹ کیلومتر و تا نجف ۴۶۰ کیلومتر و مسافت چذابه تا کربلا ۴۶۰ کیلومتر و تا نجف ۳۹۰ کیلومتر است.

مسافت مرز خسروی تا کربلا ۳۱۵کیلومتر و تا نجف ۳۸۰ کیلومتر، فاصله مرز باشماق تا کربلا ۴۶۳ کیلومتر و تا نجف ۵۴۸ کیلومتر و مرز تمرچین تا کربلا ۶۴۵ کیلومتر و تا نجف ۷۱۰ کیلومتر است.

همین مسافت کوتاه مهران تا شهرهای نجف و کربلا که مقاصد اصلی و اولیه همه زائران در سفر به عتبات عالیات است و همچنین ارائه خدمات ۲۴ ساعته سریع و آنی تردد زائران از مرزهای مهران و زرباطیه از دیگر عوامل گرایش زائران به مهران در مقایسه با دیگر مرزهای زمینی کشور است.

سرآغاز راهپیمایی اربعین و حضور زائران در مرزها را می‌توان در سال ۱۳۹۳ دانست و در طول این سال‌ها تحولات چشمگیری در حوزه زیرساخت‌های ایلام ایجاد شده و در احداث ابنیه، جاده، پارکینگ‌ها، سایبان، روشنایی و دیگر زیرساخت‌ها در استان انقلاب عمرانی و فنی شکل گرفت.