استان ها
| 8 ساعت قبل

آموزش ۶ میلیون نفر ساعت در کرمانشاه/ مشارکت جویی و جذب سرمایه‌‌گذار از اهداف فنی وحرفه‌ای در سال پیش رو است

به گزارش گفتمان زاگرس: احسان ایمانی هرسینی، با اشاره به تدابیر فنی‌و‌حرفه‌ای برای کاهش بیکاری و ارتقا فرهنگ کار در جامعه، اظهار داشت: دالان اشتغال در مهارت است، نگرشی که در تمام دوران تاریخ بشری این چنین بوده به گونه‌ای که انسان‌های بدون مهارت نمی‌توانند ارزش افزوده‌ای برای جامعه ایجاد کنند. در دنیا تعاریف مختلفی از مهارت ذکر شده، در کشور ما هم با پیگیری‌های مستمر سطوح مهارتی به صورت کامل مشخص شده است.

وی افزود: سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای و به طبع آن اداره کل آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای استان، متولی آموزش‌های غیر رسمی است، آموزش‌هایی که تمام آحاد جامعه در هر طبقه اجتماعی و رتبه شغلی را در بر می‌گیرد و آن‌ها باید خود را در مسیر مهارت آموزی قرار دهند که مهارت خود را ارتقا و یا مهارت نوینی را برای کار جدیدی آغاز کنند .

سرپرست اداره کل آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای استان کرمانشاه، با بیان اینکه یکی از فرآیندهای کلی که در این اداره کل در حال جریان است، خدمت‌رسانی به مردم استان توسط ۱۹ مرکز دولتی در کلیه شهرستان های استان و ۴۰۰ آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد در بخش خصوصی است، تصریح کرد: برنامه‌‌ریزی ما در سال ۱۴۰۴ آموزش ۶ میلیون نفر ساعت در دو بخش خصوصی و دولتی است.

وی با تشریح چگونگی ایجاد کنسرسیوم‌‌های مهارت، اضافه کرد: در هر فرآیند تولید و خدماتی علاوه بر منابع مادی( ساختمان، تجهیزات و متریال) منابع انسانی آن فرآیند هم باید در نظر گرفته شود، منابع انسانی بعد از مدتی تغییر و کاهش پیدا می‌کند چرا که انسان‌ها در ساختارهای فرهنگ پویا هستند، لازمه جلوگیری از تغییر و کاهش منابع انسانی این است که هر فردی در کنار مسیر تولید خود همواره به دنبال منابع انسانی جدید و ارتقا یافته باشد.

ایمانی هرسینی با اشاره به رویکرد سنتی آموزش که یک کارگاه را تجهیز، مربی و داوطلبان برای تکمیل ظرفیت در آن حضور به عمل می‌آورند، گفت: یکی از برنامه‌های ما در سال جدید مشارکت جویی است، به این معنا که خود را با اکوسیستم اقتصادی استان معطوف و به عنوان یک جزء فعال در این اکوسیستم اقتصادی معرفی شویم. در همین راستا الگوهایی را در نظر داریم که بارزترین و بالغ ترین الگوی ما ایجاد “کنسرسیوم‌های مهارت” است.

ایمانی هرسینی در ادامه گفت: از مهمترین برنامه های ما در سال پیش رو این است که هر سیستم اقتصادی با اشتراک با فنی‌و‌حرفه‌ای به دنبال تولید منابع انسانی جدید، ارتقا منابع انسانی یا تامین منابع انسانی ماهر جدید باشد، به عنوان مثال در حوزه نفت و گاز استان کرمانشاه جز استان‌های شاخص در حوزه نفت و گاز کشور است، از لحاظ پتروشیمی، پالایشگاه و شرکت گاز ، در همین راستا طی تفاهم نامه‌‌ای که فی مابین دستگاه های ذیربط منعقد شده، با اشتراک گذاشتن منابع انسانی، مادی و تجهیزات به دنبال تربیت نیروی متخصص برای خود آن صنعت باشیم نه برای صنایع دیگر.

وی افزود، در ادامه به دنبال ارتباط با حوزه تولید پروتئین و لبنیات هستیم با این هدف با صنایع مربوطه و فعال استان وارد مذاکره شدیم که در کنار خط تولید فرآیندهای آموزش نیروی ماهر هم برای جذب و ارتقا را داشته باشد.

وی در ادامه عنوان کرد: هدف فنی‌وحرفه‌ای از ایجاد کنسرسیوم‌های مهارتی جذب نیروی انسانی بومی است، هر واحد تولیدی و شرکت وظیفه دارد در راستای مسؤلیت اجتماعی خود به آن جامعه ای که قسمتی از محیط زیست و منابع طبیعی را درگیر کرده ، خدماتی را ارائه دهد اگر این اتفاق پیش نیاید جامعه در آینده نسبت به آن شرکت تعامل سازنده ای را نخواهد داشت، این یک رسم جهانی است مالیات سبز نمونه ای از این تعامل به شمار می‌رود. ما از شرکت‌هایی که با آن‌ها تفاهم نامه عقد کردیم درخواست داشتیم که در کنار مسؤلیت های اجتماعی که تا کنون به شکل‌های دیگری ادای دین شده به دنبال تربیت نیروی ماهر انسانی باشند که هم جامعه بومی که در آن ساکن شدن ارتقا دهند و هم از جامعه تربیت شده به عنوان نیروی کار استفاده کنند.

سرپرست اداره کل آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای استان کرمانشاه، در پایان افزود: برنامه دیگر ما در سال ۱۴۰۴ جذب سرمایه گذار است، پنج فرصت جدی سرمایه‌گذاری که قابلیت‌های منحصر بفرد خود را دارند شناسایی کردیم، در همین راستا فراخوانی را برای کسانی که علاقمند به سرمایه‌گذاری در حوزه مهارتی هستند آغاز کردیم، ما به عنوان یک دستگاه دولتی مقدمات قانونی کار برای حضور و فعال کردن پروژه‌ ها در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم، جدا از فراخوان به حوزه های که توانایی نشر را دارند اطلاع دادیم.