به گزارش گفتمان زاگرس: عملیات اجرایی طرح ایمن سازی، تعریض، رفع نقاط حادثه خیز جاده ارتباطی باشت به چرام در سال ۹۲ آغاز شد و پس از اجرای فاز نخست، فازهای بعدی این طرح نیمه تمام ،که قرار
بود در مدت ۲ سال به بهره برداری برسد اجرایی نشد و هم اینک این طرح جانی دوباره به خود گرفته است.
این مسیر ۶۳ کیلومتری ، شهرستان های چرام و باشت را به هم متصل می کند و هر ساله به دلیل ایمن نبودن این مسیر و وجود چند نقطه حادثه خیز تصادفات منجر به فوت زیادی در این مسیر اتفاق می افتاد .
جاده باشت به چرام یکی از زیباترین محور های مواصلاتی درجه یک استان کهگیلویه و بویراحمد است که شهرستان های چرام و کهگیلویه و لنده را به محور ترانزیتی گچساران به بابامیدان متصل می
کند و این طرح هم اکنون دارای برخی مشکلات است که از سوی مسئولان در حال برطرف شدن است.
ایمن سازی جاده باشت- چرام به کجا رسید؟
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه هم اکنون طرح بهسازی ایمن سازی، تعریض، رفع نقاط حادثه خیز جاده ارتباطی باشت به چرام در قالب دو قطعه در دست اجراست گفت: قطعه اول این طرح با اعتبار۱۲۵ میلیارد ریال و قطعه دوم با اعتبار یکهزار میلیارد ریال در دست اجراست.
حمید رضا پیمانجو با بیان اینکه این طرح هم اکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اظهار کرد: مدت پیمان پروژه یک دوره ۲۴ ماهه است و عملیات اجرایی این طرح در شهریور ۱۴۰۱ آغاز شد.
وی گفت: بیش از ۵۰۰ هزار متر مکعب خاکبرداری در این طرح باید انجام گیرد که از این میزان بیش از ۴۸۴ هزار متر مکعب انجام شده و همچنین تاکنون بیش از ۹۶ هزار مترمکعب خاکریزی در این طرح اجرا شده است.
پیمانجو ابراز کرد: در طرح ایمن سازی، تعریض، رفع نقاط حادثه خیز جاده ارتباطی باشت به چرام (لار به شاه بهرام)ساخت پنج دستگاه پل و دو دیوار حائل و ضامن و همچنین پایدار سازی و تحکیم
ترانشه های مسیر بالغ بر یک کیلومتر در فاز دوم انجام و دو پل به مساحت ۲۴ متر در فاز نخست پیش بینی شده است.
پیشرفت فیزیکی چشمگیر طرح محور باشت به چرام در دولت چهاردهم
رئیس سازمان راهداری کشوردر بازدید روز گذشته خود از طرح محور باشت به چرام گفت: اداره راه و شهرسازی شهرستان باشت اگر نیاز به تجهیزاتی از نظر ماشینآلات داشته باشد امسال تجهیز خواهیم کرد.
رضا اکبری گفت: بازدید از پروژه بهسازی محوری شاهبهرام_لار از شهرستان باشت داشتیم که سابقه شروع این پروژه به حدود ۱۵ سال پیش برمیگردد و الان به مرحله آسفالت رسیده است.
وی بیان کرد: در یک سال اخیر این طرح با سرعت بسیار خوبی پیش رفته و به نظر میرسد که ظرف یک ماه آینده عملیات آسفالت و خط کشی به پایان رسد و نقاط حادثهخیز اصلاح شود.
اکبری اظهار کرد: یک کیلومتر ازشروع این محور و پنج کیلومتر در انتهای این محور باقیمانده است که طبق بازدید میدانی که داشتیم قرار بر این شد که پل روی رودخانه شاهبهرام از لحاظ مطالعاتی به
روزرسانی شود و مناقصات مربوطه را برگزار کنیم و ابتدای پروژه را به اتمام برسانیم.
وی تصریح کرد: پنج کیلومتر انتهای پروژه هم نیاز بهروزرسانی مطالعات دارد که تامین اعتبار خواهد شد.
اکبری گفت: با توجه به اینکه بازدیدهای متعددی انجام شده برای پروژههای نیمه تمام شهرستان در سال جدید بسته اعتباری مناسبی در نظر گرفته خواهد شد و پروژههایی که سالها مردم چشم انتظار تکمیل آنها بودند به بهرهبرداری برسند.
زمان بهره برداری
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه این طرح در ۱۰ روز آینده به بهره برداری خواهد رفت گفت: تکمیل طرح ایمن سازی این جاده نقش مهمی در کاهش تصادف های جاده ای و تردد آسان مردم شمار زیادی از ساکنان روستاهای این شهرستان دارد.
پیمانجو با اشاره به قوس ها و نقاط حادثه خیز جاده لار به شاه بهرام ابراز کرد: راه های ارتباطی استاندارد یکی از نیازهای مهم روستایان برای انجام امور خود ماندگاری آنان در روستاهاست و با ایمن
سازی جاده مذکور افزون بر رفاه مردم زمینه کاهش خسارت های مالی به خودروهای شهروندان مسافر فراهم شود.
وی تاکید کرد: افزایش زیرساخت های جاده ای افزون بر رفاه ساکنان به بهبود معیشت روستاهای مسیر از طریق رونق گردشگری و فروش مستقیم محصولات تولیدی آنان به مسافران کمک می کند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه مشکلات محلی این طرح از سوی فرمانداری این شهرستان در اسرع وقت برطرف خواهد شد گفت: با پیگیری های انجام شده
موانع فرا روی این طرح از جمله پایه های برق جابجا خواهد شد.
۲۰ درصد راه های روستایی این شهرستان معادل ۷۰ کیلومتر خاکی و دارای شرایط نامناسب است.
افزون بر ۳۶۰ کیلومتر راه روستایی در این شهرستان وجود دارد که تاکنون ۲۹۰ کیلومتر بهسازی و آسفالت شده است.
بیش از ۲۰ روستا در مناطق مختلف این شهرستان از جمله حوزه پیچاب، هزیم میانه، دیمکوه شوش ، چشمه دره، مهدی آباد، ملی تم و سلطان آباد فاقد راه آسفالته است.
شهرستان باشت دارای۱۲۰ روستا دارد که از این تعداد ۱۱ روستا دارای جمعیتی بیش از ۵۰ خانوار و ۴۴ روستا دارای جمعیتی بیش از ۲۰ خانوار است.
ثبت دیدگاه