به گزارش گفتمان زاگرس: مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام، روز سهشنبه در دیدار با امام جمعه ایلام اعلام کرد که این نهاد جهادی با فعالیت گسترده در سه قرارگاه «محرومیتزدایی»، «اقتصاد مقاومتی» و «حرکتهای جهادی»، توانسته است در سالهای اخیر گامهای بزرگی در عرصه توسعه استان، رفع محرومیت و اشتغالزایی بردارد.
سرهنگ «علی ملکزاده» با اشاره به اقدامهای فراگیر بسیج سازندگی ایلام بیان کرد: از زمان تأسیس این نهاد جهادی تاکنون، بیش از یکهزار و ۵۰۰ گروه جهادی در استان سازماندهی و به کار گرفته شدهاند.
وی افزود که این گروهها در عرصههای مختلف از جمله پزشکی، پیراپزشکی، دامپزشکی، تبلیغی، آبادانی، حقوقی و سایر حوزههای تخصصی بهصورت مستمر در مناطق محروم استان فعالیت کرده و خدمات بیمنت ارائه دادهاند.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام افزود: برنامه اصلی بسیج سازندگی ایلام، تربیت نسل جوان انقلابی است که با حضور در عرصههای جهادی، در آینده بهعنوان مدیران متعهد در میدان خدمت به مردم و نظام ایفای نقش کنند.
سرهنگ ملک زاده یادآور شد که حرکتهای جهادی ما، از دوران دانشآموزی و دانشجویی آغاز میشود و جوانان با حضور در مناطق محروم، محرومیت را با تمام وجود لمس میکنند و فرهنگ جهادی در وجود آنها نهادینه میشود.
وی با اشاره به پروژههای محرومیتزدایی در ایلام گفت: یکی از مهمترین فعالیتهای بسیج سازندگی در استان، اجرای پروژه آبرسانی به مناطق محروم بوده است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام تصریح کرد: این پروژه با عقد قراردادی به ارزش ۵۰۰ میلیارد تومان آغاز شده و تاکنون توانسته ۲۸ روستا را زیرپوشش آبرسانی قرار دهد؛ این طرح با ۸۰ درصد پیشرفت، نیاز آبی مناطق محروم را تأمین کرده است.
وی بیان کرد: در حوزه مسکن محرومان نیز، بسیج سازندگی موفق به ساخت و تحویل بیش از یکهزار و ۵۰۰ واحد مسکونی به مددجویان کمیته امداد، بهزیستی و سایر اقشار نیازمند شده است.
سرهنگ ملکزاده گفت: افزون بر این، بیش از دو هزار و ۵۰۰ سرویس بهداشتی و حمام در این مناطق احداث یا بازسازی شده و اقدامهای دیگری نظیر ساخت مساجد، خانههای عالم، زمینهای چمن ورزشی، افزایش دسترسی بین جادههای روستایی و شادابسازی مدارس نیز در قالب محرومیتزدایی به انجام رسیده است.
نقش بسیج سازندگی در اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی
مسئول بسیج سازندگی استان ایلام به تاثیر این نهاد در ایجاد اشتغال پایدار اشاره کرد و گفت: تاکنون بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات خرد و خانگی در قالب تبصرههای قانونی برای ایجاد اشتغال در مناطق محروم استان توزیع شده است.
وی تصریح کرد که این وامها در راستای راهاندازی مشاغل خرد و خانگی به کار گرفته شدهاند و توانستهاند نقش مؤثری در بهبود وضعیت اقتصادی مناطق محروم ایفا کنند.
خدمات جهادی در مسیر اربعین حسینی
سرهنگ ملکزاده در ادامه با اشاره به نقش حمایتی بسیج سازندگی در ایام اربعین حسینی اظهار کرد که در جادههای استان، بهویژه شهرستانهایی چون ایوان، دهلران، مهران و هلیلان، گروههای جهادی خدمات مختلفی از جمله ایجاد موکب، ایستگاههای فرهنگی و پذیرایی، پخش غذا و تسهیل سفر زائران را انجام دادهاند .
ملکزاده با اشاره به انتخاب ایلام بهعنوان پایلوت حرکتهای جهادی کشور بیان کرد: سال گذشته، با حمایت سردار زهرایی و هماهنگی دفتر مرکزی بسیج سازندگی، شیوهنامه جامعی برای انسجام فعالیتهای جهادی تدوین شد و این استان بهعنوان متولی این حرکت معرفی شد.
لزوم ساماندهی فعالیتهای جهادی
وی با بیان اینکه یکی از چالشهای کار جهادی، پراکندگی و جزیرهای عمل کردن نهادهای فعال در این حوزه است، گفت: بیش از ۲۶ نهاد در کشور و به تبع آن استانها در حوزه محرومیتزدایی مشغول هستند؛ اما لازم است تمامی این خدمات در یک چارچوب منسجم ارائه شود.
سرهنگ ملکزاده خاطرنشان کرد که بسیج سازندگی با وجود پایگاههای مقاومت در مناطق محروم، ظرفیت ویژهای برای حل این معضل دارد و میتواند با کمترین هزینه، مؤثرترین خدمات را ارائه دهد.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین (ع) خاطرنشان کرد: بسیج سازندگی در استان ایلام بهعنوان بازوی اجرایی کارآمد در حوادث غیرمترقبه، فعالیتهای عمرانی و محرومیتزدایی، همواره در خط مقدم خدمت به مردم بوده است.
وی گفت: روحیه جهادی، مدیریت منسجم و اتکا به ظرفیتهای مردمی از مهمترین شاخصههای این مجموعه است.
سرهنگ ملکزاده ابراز امیدواری کرد که با همکاری نهادهای مختلف و مشارکت مردم، شاخصهای توسعه و رفاه اجتماعی در استان ایلام به شکل مطلوبی بهبود یابد.