به گزارش گفتمان زاگرس: منوچهر حبیبی عصر امروز در نشست شورای برنامه ریزی استان کرمانشاه که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، گفت: توسعه تجارت مرزی بهعنوان یکی از محورهای اصلی است که در این راستا، راهاندازی بندر خشک، تکمیل پروژه راهآهن کرمانشاه به خسروی، و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در شهرستانهای مرزی از جمله مطالبات کلیدی مطرح شد. وی اظهار کرد: بهرهبرداری از این طرحها میتواند هزاران فرصت شغلی مستقیم ایجاد کرده و نقش مهمی در ساماندهی تجارت و صادرات ایفا کند.
استاندار کرمانشاه همچنین پیشنهاد داد کارگروهی به ریاست معاون اجرایی رئیسجمهور، با عضویت دستگاههای کلیدی و دبیری استانداری تشکیل شود تا مسیر تحقق اهداف توسعهای استان را بهصورت نظاممند پایش و گزارشدهی کند.
وی خواستار تسریع در تکمیل زیرساختهای مناطق آزاد و پایانههای مرزی استان شدو گفت:توسعه این نقاط مرزی نه تنها به رونق اقتصادی منطقه کمک میکند بلکه نقش مؤثری در افزایش مبادلات بینالمللی خواهد داشت.
حبیبی خواستار پیگیری جدی برای تبدیل کرمانشاه به قطب سوم پتروشیمی کشور شد،که علیرغم ظرفیتهای شناساییشده و همکاری مسئولان استانی با سرمایهگذاران، تنها دو طرح پتروشیمی اسلامآباد غرب و سنقر با حدود ۴۰ درصد پیشرفت در حال اجرا هستند و بسیاری از پروژهها همچنان بلاتکلیفاند. وی از رئیسجمهور درخواست کرد که پروژه بلاتکلیف پتروپالایش آناهیدا نیز با مدیریت دکتر قائمپناه وارد فاز اجرایی شود و بیش از ۱۰۰ فرصت سرمایهگذاری از سوی دانشگاه رازی بررسی شده و آماده جذب منابع است.
استاندار کرمانشاه تاکید کرد: بخش کشاورزی استان ظرفیت بالایی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد و خواستار توجه بیشتر به این حوزه در برنامهریزیهای کلان شد که بر اساس آخرین سرشماری سال ۱۴۰۳، تعداد بهرهبرداران بخش کشاورزی به ۱۵۳ هزار نفر رسیده که نسبت به سال ۱۳۹۳، افزایشی قابل توجه داشته است. سهم این بخش در اشتغال استان حدود ۲۳ درصد است و میتواند نقشی مهم در تقویت اقتصاد منطقه ایفا کند.
وی به آثار باقیمانده از جنگ تحمیلی و زلزله در استان نیز اشاره کردو گفت: استان کرمانشاه هنوز نتوانسته به طور کامل از مرحله بازسازی عبور کند و وارد مسیر توسعه پایدار شود. در حالی که دیگر استانها در رقابت جذب منابع و تسهیلات پیشتاز بودهاند، کرمانشاه همچنان با پیامدهای گذشته دست به گریبان است.
حبیبی تصریح کرد: بیماری برگخوار و جوانهخوار بلوط، بهعنوان شناسنامه و ستون فقرات اکولوژیک زاگرس، بهسرعت در حال گسترش است و این موضوع حیات منابع طبیعی غرب کشور را با تهدیدی جدی مواجه کرده است.