گفتمان زاگرس: ایجاد انگیزه مهمترین وظیفه یک معلم و از اساسیترین مقوله افزایش امیدواری در دانشآموزان برای ادامه تحصیل و یا رسیدن به موفقیت است، بر اساس اعلام وزارت آموزش و پرورش، خوزستان با داشتن ۸۴ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل در صدر لیست کشور قرار دارد.
ترک تحصیل و راندمان پایین تحصیل در دانش آموزان مناطق محروم به دلیل کم برخورداری و یا آشنا نبودن با انسانهای موفق بسیار نمود دارد اما در این بین افرادی هستند که از این موضوع بسیار مهم بی تفاوت عبور نکرده و برای داشتن آینده روشن فرزندان این سرزمین تلاش میکنند تا جایی که اقدام مثبت و اثرگذار امروز یک معلم، می تواند آینده دانشآموز را متحول میکند.
زینب عبیات مدیر مدرسه ابتدایی شهید اشرفی اصفهانی شهر محروم کوت عبدالله از توابع شهرستان کارون، وضعیت دانش آموزان خود را از نظر اقتصادی، روحی، تاثیرات آسیب های اجتماعی و نقش آن بر عملکرد و بازدهی آنها را نگران کننده ارزیابی کرد.
وی به دلیل وضعیت نگران کننده دانشآموزان کمتربرخوردار و یا تحت تاثیر آسیبهای اجتماعی خود تصمیم گرفت اقدامی خلاقانه و البته شجاعانه انجام دهد تا آنها خود را از تاریکی ناامیدی نجات دهد.
این مدیر مدرسه با ۱۳ سال سابقه کاری، در یکی از مدارس ابتدایی پسرانه فرسوده و با قدمت شهر کوت عبدالله با جمعیت ۳۰۰ نفر مشغول به فعالیت است و طی یکسال گذشته برای یافتن راهکار ایجاد انگیزه و ارتقای روحیه و درس دانشآموزان خود تلاش زیادی انجام داد.
مدیر مدرسه شهید اشرفی اصفهانی کوت عبدالله جزییات این ایدههای خلاقانه و نتایج آن را تشریح کرد.
ایرنا: ایده ایجاد انگیزه تقویت وضعیت تحصیلی در بین دانش آموزان چگونه شکل گرفت؟
وی با ابراز نگرانی از وضعیت تحصیلی دانش آموزان خود اظهار کرد: متوجه شدم که دانشآموزان کمتر برخوردار و یا درگیر آسیب اجتماعی با افت شدید درسی و یا ترک تحصیل روبرو هستند، تامین هزینه های تردد آنها نیز بسیار سخت بود و هیچ ارگانی حمایت نمیکرد.
عبیات گفت: از خانوادههای برخوردار تقاضا کردم تا در تهیه هزینههای ایاب و ذهاب آنها کمک کنند.
مدیر مدرسه شهید اشرفی اصفهانی کوت عبدالله اضافه کرد: به همین دلیل تصمیم گرفتم به دنبال راهی برای افزایش انگیزه و ادامه تحصیل آنها باشم چرا که دانشآموز درگیر فقر و آسیب اجتماعی، کمتر به فکر تحصیل و آموزش است.
وی الگو گرفتن از انسانهای موفق را ایده خود برای ایجاد انگیزه در دانشآموزان عنوان کرد و ادامه داد: طی یکسال اخیر ۲۵ کارآفرین موفق را از طریق حضور در محل کار آنها به دانشآموزان معرفی کردم تا با راهکارهای موفقیت و وضعیت شغلی آنها آشنا شوند.
عبیات با اشاره به استقبال و حمایت کارآفرینان از این برنامه بیان کرد: در این بازدیدها دانشآموزان با افراد موفق از نزدیک آشنا شدند و انگیزه ادامه تحصیل به تدریج در آنها شکل گرفت.
وی تصریح کرد: تا کنون ۵۰ دانشآموز محروم مدرسه خود را با کارآفرینان موفق آشنا کردم و در حال حاضر به مرحلهای رسیدم که آنها با رغبت برای دیدار با افراد موفق رقابت میکنند.
ایرنا: این اقدام چه تاثیری بر تحصیل دانشآموزان گذاشت؟
این مدیر مدرسه اظهار کرد: برخی از افراد که ترک تحصیل کرده بودند با آشنا شدن طرح و ایده من به تحصیل بازگشتند و دانشآموزان به لحاظ روحی ، روانی و تحصیلی ارتقا یافتند.
عبیات افزود: برخی از دانشآموزان که حتی برای آینده خود شغل و یا آرزویی نداشتند در حال حاضر با الگو پذیری از انسانهای موفق به امید داشتن شغل آینده خود به خوبی درس میخوانند.
این مدیر مدرسه اظهار کرد: معلمهای این مدرسه نیز انگیزه کار بهتر و با کیفیتتر یافتند و در این راه من را همراهی میکنند.
وی خاطرنشان کرد: حالا دیگر این مدرسه در منطقه به یک مدرسه انگیزشی و موفق برای دانشآموزان شناخته شده و آمار ثبت نام آن بالا رفته است.
عبیات همچنین از مشغول به کار شدن برخی خانوادههای این دانشآموزان به واسطه ارتباط گرفتن با کارآفرینان خبر داد.
ایرنا: آیا این مسیر را ادامه خواهید داد؟
این معلم و مدیر یکی از مدارس شهر کوت عبدالله با ابراز ناراحتی از برخی قضاوتها افزود: متاسفانه افراد زیادی با قضاوتهای نادرست وحرف های آزاردهنده، مسیر را ناهموار میکنند اما قصد دارم تا در حد توان، برای دانشآموزان خود بجنگم و آنها را به سمت آیندهای روشن هدایت کنم.
ایرنا: چه انتظاری از اداره کل آموزش و پرورش و مسئولان استان دارید؟
وی گفت: درخواست دارم تا در این راه و برای موفقیت دانشآموزان این سرزمین همراهی کنند و با تقویت انگیزه دانشآموزان، سطح علمی استان را ارتقا دهند.
عبیات ادامه داد: ایده و طرحهای زیادی برای بالا بردن سطح تحصیلی دانشآموزان دارم که در این راه نیاز به حمایت مجموعه آموزش و پرورش است.
این معلم اعتقاد دارد در کنار تحصیل دانشآموزان نیاز به ایجادانگیزه و امید و تقویت روحیه آنان است و بدون این مولفهها شانس رسیدن به موفقیت و تربیت آیندهسازان این سرزمین بسیار کم است.
ثبت دیدگاه