اخبار ویژه
| 4 روز قبل

به آوارگی بیماران ایلامی در استان‌های دیگر پایان دهید

گفتمان زاگرس: وضعیت نامناسب آب شرب و میزان بالای املاح موجود در آن، باعث شده بخش قابل‌توجهی از مردم ایلام با مشکلات کلیوی و مثانه، از جمله سنگ‌سازی کلیه، دست‌و‌پنجه نرم کنند. از سوی دیگر، شرایط آب‌وهوایی و کم‌توجهی به پیشگیری از آسیب‌های چشمی باعث شده بسیاری از افراد پس از ۴۰ سالگی مجبور به جراحی‌های پرهزینه بینایی شوند.

متأسفانه به‌دلیل نبود امکانات و تجهیزات مدرن جراحی، بسیاری از بیماران کلیوی مجبورند برای درمان به استان‌های همجوار یا حتی پایتخت سفر کنند. همچنین، اگر دستگاه‌های لیزر پیشرفته در استان وجود داشت، بیماران چشمی نیازی به جراحی‌های متعدد و هزینه‌بر نداشتند. این مسئله، علاوه بر افزایش هزینه‌های درمانی، هزینه اسکان بیمار و همراهان را نیز در شرایط اقتصادی دشوار امروز به خانواده‌ها تحمیل می‌کند.  

سؤال اینجاست:اگر در سال‌های اخیر مسئولان دانشگاه علوم پزشکی ایلام، به جای تمرکز بر رانت‌خواری، رابطه‌بازی و جنگ قدرت برای استخدام اطرافیان، حتی بخش کوچکی از منابع را به تأمین این تجهیزات اختصاص می‌دادند، آیا امروز شاهد این حجم از رنج و هزینه‌های اضافی بر دوش مردم بودیم؟  

آیا مسئولان استان از روش‌های نوین درمانی خبر دارند؟  

آیا تا به حال نام عمل RIRS، یکی از پیشرفته‌ترین و کم‌عارضه‌ترین روش‌های درمان سنگ کلیه و مجاری ادراری با لیزر، به گوششان خورده است؟

یا آیا می‌دانند که دستگاه «استرالیس» با هزینه‌ای حدود ۵ میلیارد تومان می‌توانست جایگزینی کم‌هزینه و کم‌خطر برای جراحی‌های چشمی باشد؟  

استاندار و رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با تأمین این دو دستگاه حیاتی، نه‌تنها گامی بزرگ در ارتقای سلامت مردم برمی‌دارند، بلکه بار مالی سنگین درمان را از دوش خانواده‌ها برمی‌دارند. وقت آن است که به جای شعارزدگی و روزمرگی، اقدامی عملی و فوری انجام دهند.

بیشتر بخوانید:
پرتودرمانی ایلام؛ امید بیمارانی که گرفتار پیچ و خم تأمین اعتبار است
درگیری پزشک و بیمار ایلامی در حال بررسی است