به گزارش گفتمان: در این میان، اخبار جنگ دوازده روزه چنان پررنگ بود که بسیاری از رویدادهای مهم دیگر را تحت الشعاع قرار داد. اکنون که فضای تشویش جامعه آرام گرفته، فرصتی فراهم شده تا با آواربرداری خبری از روزهای پراسترس دود و خون، بخشهای مغفول مانده اخبار استان را احیا کنیم.
در آن روزهای سخت، درحالی که همه نگاهها به آسمان دوخته شده بود، روی زمینِ استان ایلام، مجموعه اقداماتی از سوی استاندار انجام شد که یا شرایط بحرانی اجازه انتشارشان را نداد یا در میان اخبار حمله و دفاع گم شدند.
برخلاف سالهای گذشته، جنگ دوازده روزه نه تنها غرور و غیرت ایرانی را به نمایش گذاشت، بلکه خون عاشورایی را در رگهای مردم وطن پرست ایران به جوش آورد. این روحیه، زمینه ساز تاسوعا و عاشورایی متفاوت در مرز مهران شد.
سیل مشتاقان و دلدادگان به کربلای حسین(ع)، مرز مهران را درنوردیدند و تصویری از اربعین را در این مرز به نمایش گذاشتند و مدیریت استان ایلام این فرصت را به رزمایشی از جنس اربعین تبدیل کرد .
حضور صدها هزار زائر تاسوعا و عاشورای حسینی در مرز مهران – که نسبت به سالهای گذشته بی سابقه بود – نه تنها مدیریت استان را غافلگیر نکرد، بلکه با هنر مدیریت عاشورایی استاندار، این جمعیت عظیم بدون کمترین مشکلی و با رضایت کامل به خارج از مرز هدایت شدند و در مسیر بازگشت نیز با کمترین معطلی به شهرهای خود بازگشتند .
مدیریت همزمان حجاج و زائران در شرایط بحرانی
در این میان، مرز مهران علاوه بر مدیریت زائران عاشورایی، میزبان حجاجی شد که از طریق زمینی و از همین مرز به کشور بازگشتند. ورود همزمان ۷۱ هزار حاجی با بیش از ۴۵۰ هزار چمدان، مدیریتی منسجم و دقیق میطلبید. اما مدیریت پرتلاش ایلام نه تنها در برابر این شرایط تحمیلی شکست نخورد، بلکه با برنامه ریزی منظم، همزمان با پذیرایی از راهیان سرزمین وحی، ترتیب حمل ونقل حجاج و زائران اربعین را با ۱۸۰۰ دستگاه اتوبوس و صدها کامیون حمل بار به بهترین شکل ممکن داد و تحسین مقامات کشوری را برانگیخت .
دیپلماسی مرزی و امنیت در بحبوحه جنگ
در شرایطی که استان ایلام با ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشوری که هنوز در ضعفهای امنیتی و نظامی دست وپا میزند، مواجه است، مدیریت بحران و حفظ امنیت مرزی به فرماندهی هوشمندانه ای نیاز داشت. در وضعیتی که استان فاقد نیروی نظامی رزمی مستقر در مرزها بود، هرگونه سهل انگاری میتوانست به ترک برداشتن اقتدار امنیتی بینجامد.
اما با درایت استاندار و بهره گیری از ظرفیتهای امنیتی موجود، همراه با دیپلماسی مرزی نوین – یعنی مشارکت دستگاههای امنیتی همسایه در کنترل مرز – نه تنها امنیت مرزی تضعیف نشد، بلکه مستحکم تر از گذشته به دیواری آهنین برای صیانت از کشور تبدیل شد. به گونهای که مرز ایلام در اوج تهاجم دشمن، آرامترین روزهای خود را سپری کرد .
درحالی که اخبار جنگ دوازده روزه تمام توجه ها را به خود جلب کرده بود، استاندار ایلام با مدیریت عاشورایی خود، همزمان چندین بحران را با موفقیت پشت سر گذاشت: از سازماندهی زائران عاشورایی و حجاج گرفته تا حفظ امنیت مرزی در شرایط حساس. این عملکرد نهتنها نشاندهنده تدبیر و کارآمدی مدیریت بحران در استان است، بلکه الگویی برای مدیریت یکپارچه در شرایط پیچیده به شمار میرود.
اکنون که گرد و غبار جنگ فرو نشسته، زمان آن است که این اقدامات ستایش برانگیز، در تاریخ مدیریت ایلام به ثبت برسد.
بیشتر بخوانید: |
بازدید سرزده استاندار ایلام از اداره کل آموزش و پرورش استان ایلام |
تاکید استاندار ایلام بر تکمیل پروژه های نیمه تمام شهری |
ثبت دیدگاه