پاس همدان رکورددار حضور در لیگ ۲
28 تیر 1404 - 10:23
بازدید 27
2
۱۸ سال از انتقال تیم فوتبال پاس از تهران به همدان سپری می‌شود و همچنان در لیگ ۲ درجا می زند؛ تیمی که برای بازگشت به دوران اوج خود نیاز به تدبیر جدی از سوی مسوولان ارشد این استان دارد.
منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش گفتمان: ماه های آغازین این انتقال برای فوتبالدوستانی که اوج هیجانشان دیدن مسابقات لیگ دسته سه کشور بود، تماشای دیدار پاس با تیم های متمول لیگ برتری همچون استقلال، پرسپولیس، سپاهان و حتی سایرین در همدان برای آنها شوق بی وصف بود.

خردادماه ۱۳۸۶ بزرگترین اتفاق تاریخ ورزش همدان با انتقال پاس تهران به این شهر رقم خورد تا استانی که ریشه حرفه‌ای در فوتبال باشگاهی نداشت به یکباره صاحب یکی از سه ضلع قدرتمند فوتبال ایران شود و براین اساس طولی نکشید که زیرساخت‌های محلی فوتبال همدان تبدیل به یکی از بهترین امکانات سخت‌افزاری شد و احداث و تکمیل ۲ ورزشگاه مجهز دستاوردی بزرگ در سایه انتقال پاس بود.

اما با وجود توسعه چشمگیر زیرساخت‌های ورزشی، هواداران پاس شاهد افول یکی از پرافتخارترین تیم‌های تاریخ ورزش ایران بوده‌اند به طوریکه پاس در فصل ۸۷-۸۶ لیگ برتر فوتبال کشور متفاوت با آخرین سال حضورش در تهران ظاهر شد و به رتبه چهارمی جدول رسید اما این تیم در ادامه و در سطح باشگاه‌های لیگ برتری به جمع تیم‌های قعرنشین پیوست و در نهایت در بهار سال ۹۰ به لیگ دسته یک سقوط کرد.

شروع پاس در لیگ دسته اول هم امیدوار کننده بود اما در انتهای فصل به دلیل عدم تجربه حرفه‌ای در سطح فوتبال باشگاهی باعث شد تا این تیم با وجود هزینه‌های هنگفت نتواند باردیگر به لیگ برتر صعود کند.

پاسی‌ها در حالیکه سال ۱۳۹۴ پنجمین سال حضورشان در لیگ دسته اول فوتبال کشور را تجربه می‌کردند، بخت سیاه بر پیشانی آخرین قهرمان ایران در فوتبال باشگاهی آسیا بازهم نشست و این بار راهی لیگ دسته ۲ شد و از آن سال تاکنون که البته یک دوره هم به لیگ سه سقوط کرد و با خرید امتیاز پرسپولیس مشهد باردیگر به لیگ ۲ بازگشت، همچنان در این سطح حفظ شده و هرگز نتوانست حداقل به لیگ یک بازگردد.

رکورددار حضور در لیگ ۲

امسال پاس برای نهمین سال متوالی در لیگ دسته دوم فوتبال کشور باقی ماند تا رویای صعود هواداران شاید به فصل آینده موکول شود.

در واقع پاس در ۹ سال اخیر با وجود تلاش‌های صورت گرفته، هرگز نتوانست روانه لیگ دسته اول فوتبال کشور شود و حالا نیز باید این روند را ادامه دهد.

این تیم فصل قبل نتوانست رضایت هواداران را جلب کند و حضور پر افت و خیز در مسابقات لیگ ۲ داشت تا در نهایت با از دست دادن امتیازها، حتی آنها را در آستانه سقوط به لیگ سه قرار داد و خیلی خوش شانس بودند که با پیروزی در دیدار هفته پایانی، جشن بقا گرفتند.

در این سال‌ها با وجود حمایت‌های صورت گرفته و تزریق منابع مالی، پاس نه تنها فرصت صعود را پیدا نکرد بلکه در یک قدمی سقوط هم قرار گرفت و بقا این تیم به گونه ای نزد هواداران خوشایند بود که مراسم “جشن بقا” را پس از پایان بازی مقابل فردوسی مشهد برگزار کردند.

حتی پس از بازی نیز از سوی مسوولان اجرایی استان همدان و در راستای ارج نهادن به تلاش اعضای تیم پاس برای بقا در لیگ ۲، جشن دورهمی برگزار شد.

مقصر کیست؟

هم اکنون سقف آرزوی هواداران پاس، صعود به لیگ یک کشور شده تا بتوانند پس از سال ها حداقل مسابقات با کیفیت تری را تماشا کنند منتهی این رویا هنوز به واقعیت تبدیل نشده و پاس همچنان رکورددار حضور در لیگ ۲ به شمار می رود.

این در حالی است که طی سال های گذشته تیم هایی از لیگ ۲ روانه لیگ یک شدند که سابقه شکل گیری آنها کمتر از پنج سال بود و با این عملکرد درخشان، مکتب ۶۰ ساله پاس در تیمداری و باشگاه داری را زیر سوال بردند.

اما به واقع مشکل کجاست و چه سیستم یا افرادی مقصر تداوم این ناکامی و درجا زدن پاس در لیگ ۲ کشور هستند.

کارشناسان ورزشی معتقدند که عدم ثبات مدیریتی و تصمیم گیری های سلیقگی در کنار نبود تامین به موقع و مناسب بودجه و نظارت نداشتن بر امور مدیریتی و فنی تیم باعث تداوم ناکامی های تیم پاس شده است.

باشگاه پاس از سال ۸۶ تاکنون نزدیک به ۲۰ مدیرعامل را بر صندلی مدیریتی خود تجربه کرده و تغییرات پیاپی در این جایگاه سبب شده تا نتیجه مثبتی به دنبال نداشته باشد.

این در حالیست که هر مدیرعاملی در دوره ریاست خود تجربه های گرانبهایی را کسب کرده و به نوعی گرم و سرد چشیده تیم بود، بنابراین تغییرات متعدد در راس این باشگاه، پاس را به تیمی بی هدف تبدیل کرد.

تصمیم های سلیقگی و قائم به فرد در انتخاب سرمربی و نحوه هزینه های صورت گرفته نیز پاس را دچار تضرر کرد و افزون بر این، عدم حمایت های مالی به موقع سبب بروز حواشی در تیم و بی انگیزگی همگان برای تلاش بیشتر بود.

با این وجود، همه ارکان باشگاه پاس در ناکامی تیم مقصر بوده اند و هر یک به نوعی نتوانستند این تیم را نزد هواداران متعصب، در مسیر صعود قرار بدهند.

آینده پاس خَتم به خیر می شود؟

قرار است با حضور اعضای هیات امنای باشگاه پاس، نمایندگان مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی و مدیران ارشد استان نشستی پیرامون تعیین تکلیف وضعیت تیم پاس برگزار شود.

دیداری که گفته می شود سیدکاظم اولیایی عضو هیات امنای پاس با نامه ای کتبی از حمید ملانوری شمسی استاندار همدان درخواست کرده است و باید دید آیا عصر روز شنبه ۲۸ تیرماه که زمان این نشست مقرر شده است، برگزار خواهد شد یا خیر؟

شنیده ها حاکیست حتی مهدی تاج رییس فدراسیون فوتبال نیز برای حضور در این نشست دعوت شده است و البته تاج قبل از دیدار با استاندار و حضور در این نشست باید در مجمع انتخابات ریاست هیات فوتبال استان همدان شرکت کند.

در حال حاضر علی آقا محمدی، حمیدرضا حاجی بابایی و کاظم اولیایی سه عضو باقی مانده هیات امنا هستند و قرار است پس از مشورت با استاندار و دیگر مسوولان ارشد اجرایی استان سایر اعضا نیز معرفی شوند.

در صورت به سرانجام رسیدن تکلیف اعضای هیات امنا، نسبت به معرفی اعضای هیات مدیره باشگاه پاس نیز اقدام خواهد شد تا بتوانند در اسرع وقت مدیرعامل جدید باشگاه را منصوب کنند.

اما نکته کلیدی در این ماجرا، بحث اعتبارات مالی است که باید ضمن مشخص شدن حامی مالی توانمند، پاس را یکبار برای همیشه از گزند بدهی ها، شکایت ها و مشکلات مالی رهایی داد تا بلکه آه بدهکاران تبدیل به دعای عموم برای سربلندی تیم و از سوی دیگر، تیمی قدرتمند تشکیل و برای حضور قدرتمند در فصل جدید لیگ ۲ کشور آماده شود.

بیشتر بخوانید:
پاس همدان به آرامش موقت رسید؟
دلواپسی‎‌های همیشگی پاس همدان

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.