رئیس کل دادگستری کهگیلویه و بویراحمد گفت: برخورد با پدیده مجرمانه مانند سرقت صرفاً وظیفه دستگاه قضایی نیست و حدود ۲۰ دستگاه متولی در این زمینه مسوولیت دارند.
به گزارش گفتمان زلگرس:حسن نگینتاجی در جلسه ویژه پیشگیری و برخورد با سرقت گفت: تصور بر این است که صرفاً دستگاه قضایی وظیفه برخورد با مجرمین را دارد اما در واقع در ایجاد یک پدیده مجرمانه عوامل متعددی دخیل بوده و دستگاهها و نهادهای زیادی متولی و موظف هستند و دستگاه قضایی شاید به نوعی جزو آخرین نهادهایی است که وظیفه دارد.
رئیس کل دادگستری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: البته دستگاه قضایی در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) برای نجات مردم از این مشکلات در حوزههای اجتماعی، اقتصادی و پیشگیرانه هم ورود موثر داشته که نمونههای آن را در حوزه مبارزه با زمینخواری، رودخانه خواری، شهرسازی، کمیسیونها و بخشهای متولی ساخت و ساز شهرداری، قاچاق کالا و ارز، کنترل بازار و اصناف، وظایف سازمان صنعت و معدن و تجارت و سایر نهادهای متولی انفال ملاحظه میکنید.
وی تصریح کرد: قطعا در سنوات گذشته مداخلات شبه قضایی و غیر قضایی دادگستری استان به این شکل وجود نداشته و برای خیلی از مردم جامعه و حتی قضات دستگاه قضایی هم تعجبآور بوده که قضات ما به صورت میدانی و شبانه روز در کنار مدیران کل و کارمندان آن دستگاهها به مردم خدمت کرده و مداخلات پیشگیرانه و اجتماعی کنند.
نگینتاجی ادامه داد: متاسفانه هنوز دیدگاه عمومی بر این است تنها راه بازداشت و اعزام سارقین و مجرمین به زندان است در حالی که این چنین نیست. زندان و برخورد ترذیلی و کیفری صرفاً یکی از راههای اصلاح مجرمین است
رئیس کل دادگستری کهگیلویه و بویراحمد با تقدیر و تشکر از زحمات و تلاشهای شبانهروزی پرسنل زحمتکش نیروی انتظامی استان گفت: استان ما یک استان خاص و آسیبهای اجتماعی آن هم آسیبهای خاصی هستند به عنوان مثال در استان ما صنعت بسیار ضعیف بوده و بخش عظیمی از استان را هم پوششهای جنگلی و منابع طبیعی در بر میگیرند که جزو انفال محسوب شده و حق کشاورزی و کار در انها جود نداشته یا توان مالی برای کار اقتصادی در این ها وجود ندارد و لذا بیکاری جوانان به دلیل عدم وجود صنعت و حتی زمین های حاصلخیز کشاورزی یکی از بسترهای جرم است.
نگینتاجی افزود: از زمان تصدی این مسوولیت ضمن توجه به روشهای مدیریتی ملی و کشوری با نگاه بومی و منطقهای هم به موضوعات پرداختم. رویکرد ما و مدیران دستگاه قضایی استان الان نسبت به مباحث قضایی، یک رویکرد علمی است. اگر ملاحظه بفرمایید در حوزه پیشگیری از وقوع جرم اگر در رده اول یا دوم یا سوم کشور نباشیم قطعاً جزو پنج استان برتر هستیم. در حوزه عنصر شناسی دعاوی و از بین بردن نقاط ضعف آموزشی که در دانشگاهها و در دورههای بعدی و خدمت از آنها غافل می شوند اقدامات فوقالعادهای توسط معاونین انجام گرفته است.
وی بیان کرد: در حوزه ابلاغ الکترونیک که یکی از خدمات ویژه دستگاه قضایی و نظام جمهوری اسلامی برای مردم است اکنون در کشور رتبه اول را داریم. اما با این وجود همه اینها را کافی نمیدانیم و به صورت شبانهروزی در حال تلاش هستیم.
نماینده عالی دستگاه قضایی در استان با تقدیر و تشکر از زحمات سایر اعضای جلسه گفت: قضات ما شبانهروز در حال رسیدگی به پروندهها و رفع و رجوع امور مردم هستند شما اگر حتی نیمههای شب سری به ساختمان دادسراها و محاکم مرکز استان بزنید لامپ تعداد زیادی از اتاقها را روشن میبینید. اینها فرزندان شما هستند که احساس وظیفه نموده، در خارج از وقت اداری و در زمانی که متعلق به خانواده هایشان است در حال خدمت به مردم هستند.
آقای نگین تاجی در ادامه گفت: جلسات علمی دادگستری استان که در اتقان اراء و رضایتمندی مردم و ایجاد رویه واحد قضایی بسیار موثر است، طی یک سال اخیر به اندازه ۴ سال گذشته بوده و هیئت تحریریه علمی ما به زودی اولین کتاب علمی پرسش و پاسخ همکاران قضایی را که می تواند مورد استفاده قضات و حقوقدانان دانشجویان وکلا در سطح کشور قرار بگیرد را منتشر خواهد کرد.
وی افزود: این اقدامات دستاوردهای کمی نیست البته اینجانب بنا دارم به امید خدا طی روزهای آینده به عنوان یکمین سال انتصاب به این مسئولیت گزارش جامعی از اقدامات در رسانه استانی به اطلاع هم استانیهای عزیز برسانم.
فارس
ثبت دیدگاه