به گزارش گفتمان زاگرس: «فرزاد شریفی»مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایلام اظهار کرد: آمادهسازی غذای سنتی «ماسِ ڕۆن» که ریشه در زندگی عشایری و روستایی مردم ایلام دارد، در حال ثبت در فهرست میراث ناملموس کشور است.
وی افزود: «ماسِ ڕۆن» یکی از خوراکهای مقوی و پرانرژی مردم ایلام در گذشته محسوب میشود که با استفاده از تولیدات دامی در دسترس همچون نان ساجی، ماست و روغن حیوانی تهیه میشده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایلام تصریح کرد: این غذا نهتنها نشاندهنده ذوق و سلیقه مردم استان در بهرهگیری از مواد ساده و طبیعی است، بلکه بازتابی از سبک زندگی عشایری و نیاز به توان و قدرت بدنی در فعالیتهای روزمره نیز محسوب میشود.
وی با اشاره به اهمیت احیای غذاهای سنتی، بر تداوم پژوهش و آموزش نسلهای جدید در تهیه و عرضه «ماسِ ڕۆن» تأکید کرد و گفت: این اقدام علاوه بر حفظ هویت فرهنگی، نقش مؤثری در تقویت اقتصاد محلی و معرفی ظرفیتهای گردشگری غذایی استان خواهد داشت.





ثبت دیدگاه