مدیرکل تعاون، کار و رفاهاجتماعی همدان گفت: از سال ۹۶ تاکنون ۴۳۲ میلیارد تومان برای اشتغال روستاییان این استان پرداخت و عقدقرارداد شده است.
به گزارش گفتمان زاگرس :احمد توصیفیان با بیان اینکه سهم استان همدان از تسهیلات پرداخت شده روستایی در پنج مرحله ابلاغی ۴۴۱ میلیارد تومان بود که تا پایان ۶ ماهه امسال ۴۳۲ میلیارد تومان معادل ۹۷/۷ درصد، پرداختی و عقد قرارداد شده است.
مدیرکل تعاون،کار و رفاهاجتماعی همدان ادامه داد: مابقی تسهیلات نیز در بانک ها در حال پیگیری و دریافت است که تا ۲ هفته آینده کل ۱۰۰ درصد تسهیلات روستایی به متقاضیان پرداخت میشود.
وی در خصوص تسهیلات اشتغالزایی روستایی که در آخر سال ۹۶ کلید خورد، گفت: یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی با تبدیل به ریال و ابلاغ مرحله ای به عنوان تسهیلات روستایی با نرخ ۶ درصد ثابت و ۱۰ درصد در گردش برای ایجاد اشتغال پایدار در روستاها اختصاص پیدا کرد.
سهمیه استان همدان از محل تسهیلات کرونا ۳۹۱ میلیارد تومان است
مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان همدان افزود: بنابر تصمیم دولت مبنی بر اعطای تسهیلات در راستای جلوگیری از بیکار شدن دائمی افرادی که تحت تاثیر ویروس کرونا خانه نشین شدند و حمایت از فرصتهای شغلی، این تسهیلات با سود ۱۲ درصد و بازپرداخت ۲ ساله به ۱۴ رسته انتخاب شده، تعلق گرفت.
توصیفیان ادامه داد: مطابق رایزنی انجام شده در ستاد کرونا، به تاکسی داران، مشاغل خانگی و دارای بیمه خویش فرما هر کدام به ازای هر کارگر، ۶ میلیون تومان و به واحدهایی که به اجبار تعطیل شده بودند مانند صاحبان هتلها و باشگاهها و آرایشگاهها ۱۶ میلیون تومان به ازای هر کارگر، پرداخت شد.
وی با بیان اینکه سهمیه استان همدان از محل تسهیلات کرونا ۳۹۱ میلیارد تومان است، افزود: به سایر مشاغل آسیب دیده بدون تعطیلی مانند پوشاک، صنایع دستی، کشاورزی و گلخانه ها، پرداخت به ازای هر کارگر ۱۲ تومان مقرر شد.
مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان همدان یادآوری کرد: تاکنون مبلغ ۷۸ میلیارد تومان معادل ۴۱/۵ درصد به طرحهای معرفی شده واجد شرایط تسهیلات کرونا اختصاص یافت.
توصیفیان درباره طرح ملی توسعه مشاغل خانگی نیز گفت: این طرح با هدف ایجاد و تثبیت اشتغال از طریق توسعه کسب و کارهای خانگی و راهبرد آن اجرایی میشود.
وی اظهار داشت: بر اساس قانون مشاغل خانگی مصوب سال ۱۳۸۹ یکی از سیاستهای اشتغال زایی کشور ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی است که در سال ۹۵ پس از بررسی عملکرد و چگونگی اجرای آن، آسیبشناسی و انجام مطالعات تطبیقی و میدانی به تصویب رسید.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه این طرح شامل سه مرحله، شناسایی مزیتها و فرصتها، توانمندسازی متقاضیان و اتصال به بازار است، افزود: این طرح ابتدا در ۹ استان به صورت آزمایشی به اجرا در آمد و سپس به پیشنهاد معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهوری توانمندسازی اقتصادی ۶ هزار و ۲۰۰ زن سرپرست خانوار در ۲۴ استان در دستور کار قرار گرفت.
توصیفیان خاطرنشان کرد: طرح توسعه مشاغل خانگی در راستای توانمندسازی اقتصادی ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر از متقاضیان، در ۳۱ استان کشور اجرا شد.
وی عنوان کرد: در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی شناسایی پتانسیل ها و مزیت های نسبی و رقابتی مناطق و جلب مشارکت فعالان و اشخاص حقیقی و حقوقی بخش خصوصی و غیردولتی که توان مشارکت در اجرای الگو توسعه مشاغل خانگی را دارند و مداخله توسعه دستگاههای اجرایی از نکات مهم و کلیدی است.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان همدان با اشاره به اینکه در این طرح تمرکز بر اعطای وام کم بهره نبوده و مشاوره افراد قبل از معرفی به نهادهای مالی صورت میگیرد، ادامه داد: توانمندسازی آنها و اتصال به بازار به عهده جهاد دانشگاهی است.
توصیفیان یادآور شد: در اجرای این طرح برنامه هایی همچون توانمندسازی، مهارت آموزی، تجربه اندوزی، هدایت و مشاوره راه اندازی شد.
وی ادامه داد: تثبیت فعالیتهای اقتصادی با توجه به مزیت های منطقه و آشنایی با انواع مدلهای کسبوکار باعث بهبود فرایند تولیدات و محصولات حرکت به سمت کارآفرینی و فعالیت های اقتصادی و رشد مشاغل خانگی میشود.
توصفیان اظهار کرد: قرار است از محل برگشت اقساط وام هایی که پرداخت شده دوباره به استانها سهمیه داده شود.
مدیرکل تعاون ، کارورفاه اجتماعی استان همدان گفت: دستگاههای دولتی بعد از ایجاد اشتغال یا خوداشتغالی مانند کمیته امداد و بهزیستی یا با معرفی نیرو به کارفرمایان واحدهای تازه تاسیس، اشتغال تازه ایجاد شده را در سامانه رصد ثبت میکنند.
توصیفیان خاطر نشان کرد: در همین راستا در ۶ ماه ابتدای سال با احتساب اشتغال بحث مسکن، ۱۳ هزار و ۱۵۷ نفر اشتغال در این استان اعلام شده است.
ایرنا
ثبت دیدگاه