واردات ۱۰۰ قلم کالا با ۸۱۹ ردیف تعرفه از بازارچه سیرانبند بانه در راستای اجرای طرح ساماندهی مبادلات مرزی و تامین معیشت مرزنشینان از سر گرفته شد.
به گزارش گفتمان زاگرس:فرماندار شهرستان بانه روز دوشنبه در حاشیه واردان نخستین محموله این ردیف با بیان اینکه مرزنشینان باید از مزیتهای مرز برخوردار شود اظهار داشت: نخستین محموله کالا که شامل یازده تن انواع پارچه است در راستای اجرای طرح ساماندهی مبادلات مرزی و مصوبه شورای ساماندهی مبادلات مرزی کردستان از بازارچه مرزی سیرانبند بانه با انجام تشریفات گمرکی و ثبت آماری وارد شد.
اسماعیل رستم پور افزود: این محموله کالا ۳۰ هزار دلار ارزش دارد که در این راستا ۷۰ کارت الکترونیکی مرزنشینی از مزایای تخفیف سود بازرگانی این محموله بهره مند می شود.
وی اظهار داشت: هر کارت الکترونیکی مرزنشینی چهار نفر از اعضای خانواده را پوشش می دهد و به ازای هر نفر هفت میلیون ریال به حساب سرپرست خانوار واریز خواهد شد.
رستم پور اضافه کرد: روزانه تعدادی زیادی از تجار متقاضی واردات کالا از بازارچه سیرانبند بانه هستند و هم اکنون ۲ محموله دیگر آماده است که با انجام تشریفات گمرکی و ثبت آماری کالا وارد بازارچه میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بازارچه سیرانبند بانه تنها بازارچه ای است که شرایط لازم برای واردات کالا با کارت های الکترونیکی مرزنشینان را دارد، گفت: برای اجرای این طرح در استان کردستان بازارچه خانم شیخان مریوان، مله خورد سروآباد و سیرانبند بانه انتخاب شده که در حال حاضر بازارچه سیرانبند بانه تنها بازارچه ای است که امکانات لازم برای اجرای این طرح را دارد.
فرماندار شهرستان بانه گفت: تمام مرزنشینان استان کردستان در شهرهای بانه، سقز، سروآباد و مریوان که در فاصله ۲۰ کیلومتری مرز ساکن هستند از تخفیف سود بازرگانی این طرح به نوبت بهره مند میشوند.
وی ادامه داد: در استان کردستان ۲۹ هزار خانوار مرز نشین ساکن در فاصله ۲۰ کیلومتری مرز شناسایی شده که برای ۲۲ هزار خانوار خانوار مرزنشین کارت الکترونیکی مرزنشینی صادر شده که در ادامه این طرح تخفیف سود بازرگانی طرح ساماندهی مبادلات مرزی به حساب انها پرداخت می شود.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت بانه نیز گفت: تمام تجار شهرهای کردستان و تجار غیر بومی نیز می توانند کالای خود را با استفاده از طرح مبادلات مرزی وارد کنند و تخفیف سود بازرگانی را به مرزنشینان پرداخت کنند.
بایز حسینی افزود: تجار موظف هستند که تعرفههای مجاز با داشتن نمایندگی در کشور را وارد کنند چراکه اداره گمرک و صنعت، معدن و تجارت مسوولیت کالاهای غیر مجاز را نمی پذیرد در تعرفه ۱۰۰ قلم کالا ۸۱۹ ردیف تعرفه مشخص شده که باید کالا وارداتی جزء این زیر مجموعه باشد.
وی اظهار داشت: با هماهنگیهای انجام شده در واردات هر محموله کالا باید تعداد کارتهای که از سود تخفیف بازرگانی بهرهمند می شوند مشخص شود و این تخفیفات به حساب سرپرست خانوار واریز شود.
حسینی با بیان اینکه در راستای طرح مبادلات مرزی کالاهای که از سایر مرزها ممنوع است از بازارچه سیرانبند وارد می شود ادامه داد: در سامانه جامع تجارت برای هر نفر تجار ثبت آماری و فاکتور خرید جداگانه صادر می شود و واردات آن با توجه به اینکه به نام مرزنشنین وارد می شود از مالیات معاف می شود.
واردات ۱۰۰ قلم کالا سال گذشته در سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به بانه از این بازارچه آغاز شد اما بدلیل برخی مشکلات و مسائل خاص به تعویق افتاد.
در اردیبهشت ماه امسال۲ محموله قطعات در راستای اجرایی شدن طرح ساماندهی مبادلات مرزی با استفاده از دفترچههای پیله وری مرزنشنیان از این مرز وارد شد و تخفیف سود بازرگانی آن نصیب پیله وران شد.
اجرای طرح مبالادت ساماندهی در چهار استان کشور برای مردم ساکن تا شعاع ۲۰ کیلومتری مرزها دفترچه های الکترونیکی پیله وری صادر شد که هر کارت تا چهار نفر از اعضای خانواده را پوشش می دهد و هر نفر ماهیانه از هفت میلیون ریال و در مجموع ۲۸ میلیون ریال تخفیف گمرکی برخوردار می شود.
طرح ساماندهی مبادلات برای نخستین بار در مرز سیرانبند بانه اجرا شد بطوریکه تنها در تعطیلات نوروزی سال ۹۷ بیش از ۵۰۰ وانت کالای بازاریان از آنسوی مرز از طریق این بازارچه وارد کشور شد و مرزنشینان دارای کارت پیله وری از سود بازرگانی حاصل از ترخیص کالاها برخوردار شدند.
برای ۲۷ هزار نفر از مرزنشینان ساکن در شعاع ۲۰ کیلومتری مرز استان کردستان در شهرهای بانه، مریوان، سروآباد و سقز دفترچه الکترونیکی پیله وری صادر شده است.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.
ایرنا