نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: پیرو دیدارها، مکاتبات و رایزنیهای مستمر با معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه، مشکلات مبلمان منبت ملایر بررسی و پیگیری شد تا با رفع موانع، بازار صادرات آن باز شود.
به گزارش گفتمان زاگرس:حجت الاسلام احد آزادیخواه در نشست مشترک فعالان صنعت مبل و منبت شهرستان ملایر که با حضور رییس اداره تنظیم روابط خارجی استانهای وزارت امور خارجه برگزار شد اظهار داشت: با وجود تولیدکنندگان خوب و قوی در صنعت مبلمان منبت، هنوز صادرات در این حوزه نداریم.
وی با اشاره به وجود رقبای سرسخت در حوزه مبلمان و صنعت چوب افزود: ملایر دارای برند جهانی مبلمان منبت است و بهزودی با راهاندازی سایت مجازی این هنرصنعت، میتوانیم با یک نماد فراملی از درگاه فضای مجازی برای صادرات نیز استفاده کنیم.
رییس مجمع نمایندگان استان همدان با بیان اینکه گرانی افسارگسیخته مواد اولیه فعالان صنعت مبلمان منبت این شهرستان را آزار میدهد بیان کرد: چنانچه بازار صادرات را برای این فعالان باز کنیم، تمامی این مشکلات رفع خواهد شد.
حجت الاسلام آزادیخواه یادآور شد: با توجه به گرانی مواد اولیه و قیمت بالای محصول نهایی تولید شده، خریداران داخلی توان خرید این محصولات را ندارند و امیدواریم با برگزاری این نشستها و جلسات بتوانیم برای صادرات این هنرصنعت گام موثری برداریم.
وی اظهار داشت: معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه انگیزه بالایی دارد تا کمک کند ۲ محصول کشمش و مبلمان منبت ملایر در بازار منطقهای و فراملی صادرات خوبی داشته باشد و از این طریق اقتصاد استان همدان را از این طریق متحول کنیم.
حجت الاسلام آزادیخواه ایجاد میز مبل و منبت را یک ضرورت خواند و تاکید کرد: با راهاندازی میز مبل و منبت میتوانیم روند صادرات این محصول را آسانسازی و موانع صادراتی را رفع کنیم.
تولید سالانه ۶۵ هزار دست مبلمان منبت در ملایر
رییس انجمن تولید و صادرکنندگان مبل و منبت همدان نیز وجود چهار هزار و ۵۰۰ کارگاه تولید مبلمان منبت، اشتغال بیش از ۱۰ هزار نفر به صورت مستقیم و بیش از ۲۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم و تولید بیش از ۶۵ درصد مبلمان منبت کشور در ملایر را از ویژگیهای بارز این هنرصنعت در شهر جهانی منبت برشمرد.
ناصر قنبری افزود: حدود یکصد هزار دست مبلمان منبت، راحتی و اسپرت سالانه در این شهرستان تولید میشود که ۶۵ هزار دست آن مبلمان منبت است و تنها شهرستانی است که شهرک صنعتی و خوشه مبلمان به صورت تخصصی دارد.
وی به برگزاری سه جشنواره ملی مبلمان منبت به صورت متوالی و تبلیغات گسترده از رسانه ملی اشاره و بیان کرد: تا یکماه آینده سایت مجازی مبلمان منبت ملایر راهاندازی میشود و هم اکنون در حال بارگذاری عکسها هستیم.
رییس انجمن تولید و صادرکنندگان مبل و منبت همدان امسال را سالی سخت و دشوار برای صنعت مبلمان منبت ملایر دانست و گفت: قیمت تمامی محصولات و مواد اولیه این صنعت چهار برابر شده و تعدادی از واحدهای تولیدی ما توان تولید ندارند.
قنبری تاکید کرد: ما در این شهرستان علاوه بر تامین نیاز داخل، توان افزایش ۲ برابری تولید را برای صادرات داریم و این امر منوط به تامین مواد اولیه است.
وی با بیان اینکه به علت بالا رفتن قیمت تمام شده کالا، فروش داخل اُفت کرده است افزود: باید در حوزه صادرات مبلمان منبت تدبیری اندیشیده شود.
مبلمان منبت ملایر به بازارهای جهانی معرفی شود
رییس هیات مدیره بازار مبل ملایر نیز به صادرات مبل ترکیه به ۱۶۲ کشور دنیا، این کشور را رقیبی جدی برای مبلمان منبت ملایر دانست و گفت: با این حال مبلمان منبت ملایر با جایگاه بالای خود توان رقابت با رقبای سختی همچون ترکیه را دارد.
یدالله کریمی خواستار همکاری بیشتر سازمان توسعه تجارت با فعالان این صنعت شد و بیان کرد: تولیدکنندگان ما هنوز نتوانستهاند در نمایشگاههای خارجی حضور پیدا کنند و محصول ما به بازار خارجی معرفی نشده است.
وی یادآور شد: با تهاتر محصولات بدون شک مشکل این هنرصنعت رفع خواهد شد و میتوانیم با صادرات مبلمان منبت، مواد اولیه و چوب وارد کنیم.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر نیز به فعالیت پنج تشکل در حوزه مبلمان منبت اشاره کرد و افزود: پژوهشکده پیشرفته مبل و منبت در دانشگاه ملایر و رشته مهندسی صنایع مبلمان در این دانشگاه راهاندازی شده است.
۶۵ واحد فروشگاهی در حال ساخت است
ابراهیم جلیلی ادامه داد: سال ۹۶ صنعت مبلمان منبت ملایر ملی شد و سال ۹۸ در شورای جهانی صنایع دستی عنوان جهانی گرفت و این شهر با برند جهانی مبلمان منبت آماده ورود به بازار صادرات است.
وی بیان کرد: هم اکنون ۴۲۰ نمایشگاه فروش مبلمان منبت در سطح شهر فعال است و ۶۵ واحد فروشگاهی و یکسری بازارچههای فروش نیز در دست پیگیری است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر با بیان اینکه مشکل صنعت مبلمان منبت با توسعه صادرات حل میشود گفت: برای صادرات باید کیفیت مد نظر قرار گیرد.
مدیر شرکت شهرکهای صنعتی ملایر نیز اظهار داشت: هزینه ایجاد یک واحد تولیدی مبلمان منبت، یک سوم یا یک پنجم دیگر واحدهای صنعتی است و بسیار مقرون به صرفه است.
فرشاد فرجی با اشاره به توسعه ۲۰ هکتاری شهرک صنعتی مبلمان منبت ملایر تا سال آینده گفت: بین ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای این شهرک هزینه خواهد شد.
وی ادامه داد: سالانه ۵۰۰ هزار متر مکعب چوب راش برای تولید صنعت مبلمان منبت مصرف میشود که تولید داخل است و اما امسال این مواد اولیه از خارج با قیمت دلار تهیه میشود که مشکلاتی را برای تولیدکنندگان به وجود آورده است.
فرجی با بیان اینکه با وجود این مشکلات، حتی یک واحد تولیدی تعطیل شده نداریم افزود: پویایی و فعال بودن این هنرصنعت نیازمند حمایت مسوولان و توسعه صادرات است.
در این نشست مقرر شد بهزودی جلسهای برای نتیجهگیری و اتخاذ تصمیمات راهبردی برای توسعه صادرات این هنرصنعت در وزارت امور خارجه برگزار شود.
ایرنا
ثبت دیدگاه