سیاسی
| 4 سال قبل

گزارش|جایگاه ۲۹ ‌کشوری کردستان در ارزیابی وزارت کشور / چرا عملکرد مدیران مطلوب نبوده است؟

براساس گزارش منتشره وزارت کشور استانداری کردستان پس از استانداری‌های خوزستان و تهران، در شاخص‌های عمومی و اختصاصی سال ۹۸ بدترین عملکرد را داشته و رتبه ۲۹ کشور را کسب کرده است!

به گزارش گفتمان زاگرس:عملکرد استانداری کردستان در دو روز گذشته پس از انتشار گزارش بازرسی وزارت کشور به یکی از موضوع‌‌های پربحث رسانه‌ای استان تبدیل شده است. به طوری که کنشگران اجتماعی این گزارش را نشانه ضعف و سوءمدیریت دولتمردان ارزیابی کرده و در فضای مجازی به مقایسه بین مدیریت استان‌های برتر این گزارش با کردستان پرداخته‌اند.

بر اساس فهرستی که از سوی وزارت کشور به استانداری‌ها اعلام شده، استانداری‌های مختلف کشور در شاخص‌های عمومی و اختصاصی سال ۹۸ رده‌بندی شده‌اند که استانداری کردستان پس از استانداری‌های خوزستان و تهران، بدترین عملکرد را داشته و رتبه ۲۹ کشور را کسب کرده است!

عملکرد استانداری کردستان در سال‌های اخیر همواره مورد انتقاد برخی نخبگان، نمایندگان، فعالان سیاسی و رسانه‌های مردمی استان کردستان قرار داشته اما علی‌رغم این وضعیت تأسف‌بار و تمامی این مشکلات، دولت و برخی دیگر از فعالان به‌نام سیاسی اصلاح‌طلب فرصت‌طلب و رسانه‌های کارت هدیه‌بگیر و پاچه‌خوار دولتی همواره بر حمایت از استاندار تاکید کرده‌اند.

البته هرچند وقت‌گذاری، پیگیری موضوعات و حضور بیشتر روزهای هفته در تهران از ویژگی‌های خوب استاندار کنونی کردستان است!، اما در بزنگاه‌های مهم، مجموعه استانداری نتوانسته به سئوالات جدی افکار عمومی پاسخ به‌موقع و قانع‌کننده‌ای ارائه دهد.

وزارت کشور در ارزیابی صورت گرفته شاخص‌های مختلفی را مورد ارزیابی قرار داده که براساس این گزارش استان کردستان در پایین‌ترین رتبه ممکن قرار گرفته اما با این شرایط باز هم مدیرکل بازرسی و رسیدگی به شکایات استانداری کردستان نتایج وزارت کشور را رد کرده و کردستان را جزو استان‌های موفق می‌داند!

کردستان جزو استان‌های موفق است؛ رتبه ۲۸ام ربطی به عملکرد استاندار ندارد!

مسعود روحانی، مدیرکل بازرسی و رسیدگی به شکایات استانداری کردستان در واکنش به گزارش و ارزیابی ستادهای استانداری از سوی وزارت کشور، درباره قرار گرفتن استانداری کردستان در قعر رتبه‌بندی، می‌گوید: فرآیند ارزیابی عملکرد در راستای استقرار نظام جامع مدیریت عملکرد در دستگاه‌های اجرایی بوده و وزرات کشور مهرماه هرسال به منظور آگاهی از میزان موفقیت ستاد استانداری‌های سراسر کشور، عملکردها را در دو حوزه شاخص‌های عمومی و اختصاصی بررسی می‌کند.

وی با بیان اینکه فرآیند ارزیابی در آغاز توسط فرمانداری‌ها و به‌صورت خود ارزیابی و بارگذاری مستندات انجام و این روند توسط دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری و معاونت‌ها و دفاتر متناظر در وزارت کشور تأیید می‌شود، افزود: محورهای عمومی ارزیابی شامل شش و محورهای اختصاصی نیز هفت آیتم را در بر می‌گیرد.

مدیرکل بازرسی و رسیدگی به شکایات استانداری کردستان گفت: استانداری کردستان در شاخص‌های اختصاصی از هزار امتیاز ۹۲۸ امتیاز کسب کرده که در مقایسه با سال قبل از آن ۳۰ امتیاز بیشتر است.

وی بیان کرد: شاخص‌های عمومی در شش آیتم دسته‌بندی شده‌ که عموماً درون سازمانی و مرتبط با مسائلی نظیر کمبود نیروی انسانی، کمبود بودجه و اعتبارات و فضای فیزیکی است که ترمیم آنها زمان‌بر و عموماً ارتباط مستقیمی به شهروندان و فضای عمومی جامعه پیدا نمی‌کند.

روحانی عنوان کرد: در بخش آیتم‌های اختصاصی نظیر ارتقاء امنبت داخلی، توسعه مشارکت و نشاط اجتماعی، توسعه شهری و روستایی، هماهنگی امور اقتصادی و اجتماعی، ارتقاء مدیریت بحران و زنان و خانواده که از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند، امتیاز کردستان بالا و قابل قبولی دارد و در مجموع هر دو آیتم عمومی و اختصاصی استانداری کردستان با ۸۳ درصد تحقق، جزو استان‌های موفق در سال گذشته بوده است!

بیشتر بخوانید

وی ضرورت مستندسازی عملکردها در ارزیابی‌های آتی وزارت کشور را یادآور شد و اظهار کرد: در جدول منتشره عملکرد استانداری‌ها توسط وزارت کشور، استان‌هایی مانند کردستان، تهران، خوزستان، مازندران و زنجان حضور دارند که از لحاظ عملکردی جزو استان‌های برتر به شمار می‌روند!

مدیرکل بازرسی و رسیدگی به شکایات استانداری کردستان برتری در شاخص‌های عملکردی حوزه اقتصادی را نیز نکته‌ای قابل توجه دانست و بیان کرد: استانداری کردستان بر مبنای گزارش منتشره از ۱۰۰ امتیاز ۹۷.۲ دهم درصد امتیاز در بخش اقتصادی کسب کرده که بسیار حایز اهمیت است.

وی ابراز داشت: عملکرد استانداران بر اساس شاخص‌های کلان توسعه‌ای ارزیابی می‌شود و آنچه این روزها منتشر شده ناظر بر حوزه عملکردی شاخص‌های عمومی شامل منابع انسانی، بودجه‌ای و مکان‌های فیزیکی در ستاد استانداری به عنوان یک الزام اداری است که به طور سالانه انجام می‌شود.

روحانی با بیان اینکه استاندار کردستان به بخش‌های مختلف استانداری در خصوص دقت بیشتر در مستندسازی کافی شاخص‌های عمومی تذکر لازم را داده است، مدعی شد: بر این اساس نمی‌توان این ارزیابی را به عملکرد استانداران در سطح استان تعمیم داد و اساساً با ارزیابی عملکرد مدیریت ارشد استان‌ها که مربوط به شاخص‌های کلان توسعه‌ای بوده، متفاوت است!

رد اظهارات مدیر استانداری کردستان از سوی کنشگران فضای مجازی

این اظهارات مدیر بازرسی استانداری کردستان در حالی مطرح شده که فعالان و کنشگران سیاسی و اجتماعی استان آن را رد کرده و تنها به‌خاطر شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت و فرار به جلو دانسته و کسب این وضعیت تأسف‌بار را ناشی از سوءمدیریت و ضعف مدیریتی آقای استاندار و مدیران ناکارآمد زیرمجموعه‌اش می‌دانند؛ آنان می‌گویند براساس اظهارات این مدیر میانی اگر استانداری کردستان در ارزیابی شاخص‌ها و بخش‌های مختلف، امتیاز بالا را کسب کرده پس چطور خود وزارت کشور رتبه کردستان را ۲۹ اعلام کرده است؟! یا وزارت کشور واقعیت را گفته یا مدیران استانداری!

برخی افراد فعال سیاسی و فعالان فضای مجازی استان با اشاره به رتبه پایین استانداری کردستان در کشور اظهار کرده که مدیران کردستانی شاگرد آخر کلاس تلاششان را کردند که آخر آخر شوند اما سعادت نبود که رکورد بزنند.

تسنیم