«سی‌تی اسکن» خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد
29 مهر 1399 - 8:10
بازدید 133
4

مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینای همدان با اشاره به اصرار مردم برای انجام سی‌تی اسکن در شرایط کرونایی اعلام کرد: هر سی‌تی اسکن معادل صد عکس معمولی از قفسه سینه است و پرتوتابی بالا خطر ابتلا به این سرطان سینه را افزایش می دهد. به گزارش گفتمان زاگرس:دکتر راضیه‌سادات میرمعینی با […]

پ
پ

مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینای همدان با اشاره به اصرار مردم برای انجام سی‌تی اسکن در شرایط کرونایی اعلام کرد: هر سی‌تی اسکن معادل صد عکس معمولی از قفسه سینه است و پرتوتابی بالا خطر ابتلا به این سرطان سینه را افزایش می دهد.

به گزارش گفتمان زاگرس:دکتر راضیه‌سادات میرمعینی با بیان اینکه سرطان سینه شایع ترین سرطان در بین زنان است، اظهار کرد: امروزه شیوع سرطان سینه مانند سایر سرطان ها در حال افزایش است اما این سرطان قابل تشخیص زودرس بوده و درمان پذیر است.

وی با بیان اینکه یک سوم آمار سرطان هایی که زنان به آن مبتلا می شوند، مربوط به سرطان سینه است، افزود: با افزایش سن خطر ابتلا به سرطان سینه افزایش پیدا می کند همچنین جنسیت یکی از عوامل مؤثر بر ابتلا به این بیماری بوده وسرطان سینه عمدتاً در زنان شایع است به طوریکه احتمال ابتلا به این بیماری در زنان صد برابر مردان است.

مردان هم به سرطان سینه مبتلا می‌شوند 

میرمعینی با بیان اینکه احتمال ابتلا به سرطان سینه در مردان نیز وجود دارد، اضافه کرد: سابقه خانوادگی و پیشینه ارثی در ابتلا به این سرطان مؤثر است و اگر یکی از بستگان درجه اول به این بیماری مبتلا باشند باید حتماً فرد تحت نظر باشد چراکه خطر ابتلا به سرطان پستان در این شخص دو برابر می شود.

وی با بیان اینکه خطر ابتلای مجدد در فردی با سابقه مثبت (شخصی که با یکی از پستان ها دچار سرطان شده است) در پستان دیگر سه تا چهار برابر می شود که معاینه به موقع در این افراد بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: اگر نتایج نمونه برداری از پستان ها غیرطبیعی بوده و نتیجه نشان دهنده تکثیر سلولی در سینه باشد، باید شخص تحت نظر قرار گرفته و توصیه های پزشک را جدی بگیرد.

میرمعینی با بیان اینکه احتمال ابتلا به سرطان سینه در افرادی که زود قاعده و دیرتر یائسه می شوند و مدت زمان بیشتری تحت تأثیر هورمون های زنانه هستند، وجود دارد، گفت: سابقه پرتوتابی به قفسه سینه نیز در ابتلا به سرطان سینه مؤثر است و در حال حاضر و شرایط کرونایی بسیاری از افراد در بازه های زمانی کوتاه به مراکز درمانی مراجعه کرده و اصرار به انجام سی‌تی اسکن دارند که هر سی‌تی اسکن معادل صد عکس معمولی از قفسه سینه است و پرتوتابی بالا خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهد.

وی با بیان اینکه تولد نخستین فرزند در سن بالای مادر، مصرف الکل و سیگار، چاقی و اضافه وزن و نداشتن تحرک کافی از دیگر مواردی است که احتمال ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد، افزود: متأسفانه در تمامی بیماری های غیرواگیر نداشتن تحرک کافی نقش مؤثری داشته و در شرایط کرونایی نیز نسبت به قبل کم تحرکی افزایش یافته است که این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

هورمون درمانی مؤثر در ابتلا به سرطان سینه

میرمعینی با بیان اینکه هورمون درمانی نیز نقش مؤثری در ابتلا به سرطان سینه دارد و باید تحت نظر پزشک انجام شود، مطرح کرد: مراحل اولیه رشد سرطان سینه در بدن بدون علامت و بروز درد است بنابراین زنان باید به مامای مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کرده و نحوه انجام معاینه پستان را یاد گرفته و به طور ماهیانه خود را معاینه کنند.

مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا با بیان اینکه احساس سفتی یا غده در زیر پستان یا زیربغل شایع ترین علامت است و تغییر در اندازه و شکل پستان و ترشحات نیز در موارد پیشرفته سرطان مشاهده می شود، اعلام کرد: اگر فرد یکی از این علائم را داشته باشد حتماً باید به پزشک یا ماما مراجعه کند.

وی با بیان اینکه برخی از عوامل ایجاد سرطان مانند افزایش سن و سابقه خانوادگی غیرقابل کنترل هستند اما عوامل دیگر را می توان کنترل کرد، افزود: افراد باید سعی کنند با تغذیه مناسب و تحرک کافی وزن خود را کنترل کرده و سبزیجات را به برنامه غذایی خود افزوده و غذاهای شیرین و چرب را از آن حذف کنند.

مصرف فست‌فود، لبنیات پرچرب، غذاهای شور ممنوع!

میرمعینی با بیان اینکه غذاهای شور، فست فودها و غذاهایی که بیش از حد برشته و سوخاری شوند، باید از برنامه غذایی افراد حذف شوند، اظهار کرد: ورزش منظم در کاهش وزن و کاهش احتمال ابتلا به بیماری ها و سرطان ها مؤثر است و باید اکثر روزهای هفته نیم ساعت یا ۴۵ دقیقه پیاده روی تند داشته باشیم.

وی با بیان اینکه کنترل چربی رژیم غذایی بسیار مهم بوده و مصرف لبنیات پرچرب در ابتلا به سرطان پستان می تواند اثرگذار باشد، ادامه داد: مصرف روزانه پنج واحد سبزی می تواند سلول های سرطانی را مهار یا کنترل کند همچنین مصرف گوشت هایی که در دمای بالا تهیه شدند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.

مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا با بیان اینکه گوشت قرمز باید کمتر از سه بار در هفته مصرف شود و بهتر است از گوشت ماهی و مرغ استفاده کنیم، گفت: تأثیر شیردهی مادر به فرزند در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه ثابت شده است.

از سن ۳۰ تا ۴۰ سالگی هر دو سال یکبار به پزشک مراجعه کنید

وی با بیان اینکه خانم ها از ۲۰ سالگی به بعد باید هر ماه دو روز بعد از اتمام قاعدگی خود را با قرار دادن نوک انگشت و لمس کردن تمام سطح پستان و زیربغل معاینه و برای آموزش دقیق تر باید به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند، تصریح کرد: افراد در سن ۳۰ تا ۴۰ سالگی هر دو سال یکبار باید توسط پزشک یا ماما معاینه تخصصی شوند و از ۴۰ سالگی به بعد باید حتماً هر سال تحت معاینه قرار گیرند.

میرمعینی با بیان اینکه افراد دارای سابقه خانوادگی باید این موضوع را با پزشک در میان گذاشته و در دوره های کوتاه تر به طور تخصصی معاینه شوند، اعلام کرد: ماموگرافی یک روش عکسبرداری از پستان با استفاده از اشعه ایکس بوده که بهترین راه تشیخص سرطان سینه است و برای افرادی که در معرض خطر ابتلا هستند توصیه می شود که دوره ای، سالیانه یا دو سال یکبار ماموگرافی انجام دهند.

شناسایی سالانه ۲۵۰ همدانی مبتلا به سرطان پستان 

وی سونوگرافی و نمونه برداری را از دیگر روش های تشخیصی سرطان پستان دانست و بیان کرد: هر توده ای که در پستان قابل لمس می شود نزدیک به ۱۵ سال طول کشیده تا به این مرحله رسیده است بنابراین ما یک زمان طولانی مدت را داشتیم که بتوانیم این سرطان را در مراحل اولیه تشیخص داده و به موقع درمان و جراحی کنیم اما اگر به موقع تشخیص داده نشود و قسمت های دیگر بدن را نیز درگیر کند نتیجه درمانی خوبی نخواهیم داشت.

مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا در پایان با بیان اینکه سالانه ۲۴۰ تا ۲۵۰ مورد جدید سرطان پستان در همدان شناسایی می شود، گفت: امیدوارم زنان کشور و استان با توجه به وظایفی که در قبال خود دارند، در صحت و سلامت به سر ببرند.

ایسنا

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.