امیدواریم که کلیت مجلس اجازه ندهند که اظهارات غیر مسئولانه برخی از افراد منجر به تخریب دولت شود. من و همه اعضای دولت فکر میکنیم که امروز انسجام بین ارکان و قوا بیشترین دل مشغولی ما باید باشد، این حرفها مثل نمک به زخم است؛ این نزاعها نه آمریکا را به عقب میراند و نه از سختی تحریم کم میکند و نه سختی مردم را کاهش میدهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
“علی ربیعی” سخنگوی دولت در نشست خبری ظهر امروز ۲۹ مهرماه۹۹ خود با بیان اینکه در روزهای اخیر یکی از دستاوردهای دولت را در عرصه بینالملل تجربه کردیم، گفت: این دستاورد در نتیجه مقاومت ایران به دست آمد. برداشته شدن محدودیتهای تسلیحاتی ایران یک دستاورد مهم در عرصه بینالملل به حساب میآید. به رغم مخالفتها و فشارهای سیاسی و زیادهخواهیهای آمریکا و اسرائیل و متحدان منطقهای آنها این محدودیتها برداشته شد و این یک دستاورد برای ملت ایران است.
وی افزود: این اتفاق نشان داد به رغم مفروض دانستن خروج ایران از برجام در زمانی که ترامپ از برجام خارج شد، اما ایران سیاست درست را اتخاذ کرد، سیاست درست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عدم خروج از برجام امروز خاصیت خود را نشان داد؛ علاوه بر خنثی کردن نقشه دولت آمریکا در به انزوا کشاندن ایران و بازگرداندن قطعنامههای شورای امنیت علیه ایران، آثار مثبت خود را به مرور نشان میدهد و علاوه بر آن میتوان به موفقیت های دیگر در دادگاه لاهه و زیر بار نرفتن شورای امنیت نیز اشاره کرد.
دستیار ارتباطات رئیس جمهور ادامه داد: شکسته شدن حصر تسلیحاتی ایران به نوبه خود نویدبخش عقب نشینیهای دیگر از جمله رفع تحریمهای اقتصادی و سایر اقلام انسانی است. به بیان روشنتر ایستادگی و مقاومت در مواضع اصولی که زمینهساز رفع تحریمهای تسلیحاتی شد در مسیر خود رفع تحریمهای اقتصادی دیگر را در پی خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: هوچیگریها درباره لغو تحریمهای تسلیحاتی ریشه در ایران هراسی دارد، آنها خوب میدانند که ایران هرگز آغازگر تهاجم به هیچ کشوری نبوده است؛ سلاح همواره پشتیبان امنیت سرزمینی و منطقهای است؛ ایرانی ها عاشق سلاح نیستند عاشق صلح، ثبات و همزیستیهای منطقهای برای توسعه پایدار هستند. سلاح ایرانی یکی از مولفههای ضروری در حوزههای دفاعی بوده است اما قدرت دفاعی ایران یک قدرت ترکیبی و چند وجهی است که ضمن قدرت معنایی و تمدنی آن مفهوم اصلی خود را پیش میبرد.
ربیعی اظهار داشت: ما بر این اساس در همه حوزههای منطقهای در شمال و جنوب و شرق جغرافیای زیست خود، نقشی سازنده داشتیم. طی همین روزها، جهان و منطقه شاهد رفتار سازنده و صلح طلبانه ما در مناقشات منطقهای قفقاز میباشد. در یمن نیز ما توسعه طلبی و تجاوز را محکوم کردهایم و خواهان مذاکره طرفین برای صلح پایدار شدهایم. همه کشورهای منطقه را به پیمانهای صلح دعوت کردهایم و با تروریسم و خشونت و افراطیگری مبارزه بیامان و واقعی کردهایم. بنابراین هراس امریکا یک هراس تسلیحاتی نیست هراس از این است که رفع تحریم تسلیحاتی رفع کلیه تحریمهای ظالمانه دارویی و بانکی و اقلام بشری را در چشم انداز قابل رویت قرار داده است.
دستیار ارتباطات رئیس جمهور با بیان اینکه آخرین بررسی از شیوع کرونا نشان میدهد که در شرایط فعلی، روند شیوع کرونا در ۱۲ استان سیر صعودی و ۹ استان هم در شرایط هشدار قرار دارند و تهران هم در مرحله صعودی قرار دارد، خاطرنشان کرد: به رغم همه تاکیدها رعایت دستورالعمل های بهداشتی از ۴۲ درصد در دو هفته قبل به ۵۴ درصد رسیده است و امیدواریم با همکاری همه مردم عزیز این روند افزایش یابد و رعایت دستورالعملها باید به بالای ۹۰ درصد برسد.
وی یادآور شد: همچنین تزریق رایگان واکسن آنفولانزا برای مادران باردار، مراکز نگهداری سالمندان و افراد دارای بیماری سرطان در هفته گذشته دنبال شده است. از همه مادران باردار می خواهم برای حفظ سلامت خود و فرزندان در راه، حتما به مراکز بهداشت مناطق خود مراجعه کنند.
ربیعی گفت: این روزها فشار بسیار زیادی بر کادر درمان ما وارد می شود. از همه هموطنان میخواهیم با رعایت پروتکلها، به اقدامات حمایتی که توسط آحاد مردم و نهادهای اجتماعی و خیریهای در روزهای اول شکل گرفته بود، ادامه دهند.
وی اضافه کرد: مجددا ضمن تشکر و قدردانی از تلاشهای کادر بهداشت و درمان در سراسر کشور، درگذشت جناب آقای دکتر زارع رییس فقید بیمارستان لبافی نژاد را به خانواده ایشان و همه بازماندگان خانواده بهداشت و درمان تسلیت عرض میکنم.
سخنگوی دولت درباره برداشتن تحریم های تسلیحاتی این طبق توافق هستهای موسوم به برجام گفت:از ابتدا هم اعتقاد داشتیم تحریم تسلیحاتی ایران با هدف ایران هراسی است که آمریکا و نتانیاهو به دنبال آن بودند. معتقدم این تحریم فاقد وجاهت بود و در طول زمان، خود اتکایی برای ما به همراه داشت.
وی تاکید کرد: این تحریمها نه توان دفاعی ایران را محدود کرد و نه با برداشتنش مسیر تازهای در توان دفاعی ما رخ خواهد داد.
این مقام مسئول با بیان این که از تبدیل شدن منطقه به انبار تسلیحاتی نگرانیم، عنوان کرد: این آمریکا است که باید به خاطر فروش افسارگسیخته تسلیحات به منطقه پاسخگو باشد؛جمهوری اسلامی ایران قصد ندارد به مسابقه تسلیحاتی در منطقه بپیوندد.
وی ادامه داد: هر زمان که لازم بدانیم بر اساس نیازهای مشروع و معقول خودمان به همان ترتیبی که بر اساس عرف رایج بین الملل و حق ذاتی هر کشور است از ابزاهای خودمان استفاده میکنیم. تاکنون همانگونه که گفتم جنگی را به راه نیانداختیم و معتقدیم امنیت با اراده مردم و خودکفایی محقق میشود.
ربیعی یادآور شد: در سالهایی که تحریم تسلیحاتی بودیم چارهای جز توسعه صنایع بومی دفاعی نداشتیم امروز از همین رو در صورت تقاضا از سوی خریداران با شرایط خاص خودمان آن ها را عرضه میکنیم؛ اما ما فکر میکنیم اسلحه راهحل منطقه نیست، اسلحه راهحل میان کشورها نیست و آنچه که باید به آن توجه کنیم امنیت در سایه صلح و دوستی است.
سخنگوی دولت با اشاره به تصمیمات هیات دولت در هفته گذشته، تشریح کرد: کنترل قیمتها و افزایش نظارتها از مهمترین مواردی بود که در جلسات دولت مورد بحث، بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت؛ دولت با هدف توسعه سرمایهگذاری در مناطق کمتر توسعه یافته و ایجاد اشتغال، با صدور مجوز سرمایه گذاری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در طرحهای ریسندگی و بافندگی در استان خراسان جنوبی موافقت کرد.
وی ادامه داد: بر این اساس ایمیدرو نسبت به سرمایه گذاری در طرحهای ریسندگی و بافندگی با ظرفیت تولید سالانه سه هزار و ۹۷۰ تن انواع نخ و ۵.۱۶ میلیون مترمربع پارچه در مناطق توسعه یافته استان خراسان جنوبی از محل منابع داخلی اقدام میکند.
وی افزود: همچنین در تصمیم جلسه یکشنبه دولت به منظور جبران افزایش هزینه های آسیابانی و کمک به صنعت آرد و نان کشور به میزان ۱۱% قیمت آرد طی سه سال اخیر را به محاسبه سازمان حمایت و مصرف کننده میزان ریالی را تعیین می کند. و این افزایش از سوی دولت تامین خواهد شد.
ربیعی باشاره به مناسبت امروز به عنوان روز جهانی صادرات ، عنوان کرد: تحریم گران فکر می کردند با تحریم های بی سابقه و بی نظیر، ایران به زانو در خواهد آمد. اما خوشبختانه امروز صنعتگران، کار آفرینان و دیپلماسی اقتصادی فعال ما باعث شده که دولت دوازدهم آرزوی دیرین مبتنی بر درآمد ارزی بدون نفت را تا حدود زیادی محقق سازند . این یک خواست ملی همیشگی دلسوزان ایران بوده است که ارز لازم برای زندگی روزمره و کالاهای اساسی و توسعه کشور ناشی از تولید و کار ایرانی محقق شود نه با ارز حاصل از خانم فروشی از منابع زیرزمینی.
وی با تاکید بر اینکه یکی از هدفهای اصلی تحریم کاهش صادرات و عدم دستیابی ایران به منابع ارزی برای تامین موارد مورد نیاز بوده است، ابراز داشت: با این تحریمها، دارو، تجهیزات پزشکی و مواد غذایی در کانون تهدید جدی قرار گرفت، اما دولت استراتژی افزایش صادرات غیرنفتی را در دستور کار قرار داد و نتیجه بخش بود. از دشواریهای کار دولت در این دوره، علاوه بر تحریم پدیده کرونا و بسته شدن مرزها هم بود. اما امسال دنیا با شیوع پاندمی کرونا، با بزرگترین رکود اقتصادی ۷۰ سال اخیر پس از جنگ جهانی دوم روبرو شد و تجارت جهانی آسیب شدیدی دید.
وی گفت: بعضی کشورهای صادرکننده بزرگ تا ۷۰% کاهش صادرات را در بعضی ماهها تجربه کردند. کشور ما هم در ابتدا با بسته شدن مرزها و اعمال محدودیتهای کشورهای واردکننده با کاهش صادرات روبرو شد که خوشبختانه صادرات شهریور نسبت به مرداد ۲۴% افزایش یافت و با تداوم این رشد، امیدواریم آمار صادرات به سطح مطلوب مورد نیاز برسیم.
دستیار ارتباطات رئیس جمهور خاطرنشان کرد: صادرات کالاهای غیرنفتی در دولت های نهم و دهم در سالهای بدون تحریم یا تحریم سست تجربه کردیم، در جمع ۲۱۷ میلیارد دلار بود ولی در دولت یازدهم حدود ۱۸۰ میلیارد دلار و دولت دوازدهم به ۱۵۰ میلیارد دلار رسید که مجموعا با ۳۳۰ میلیارد دلار بیشترین میزان صادرات انجام شده است. این آمار بدون احتساب مدت باقیمانده از دولت دوازدهم است که قطعا آمار نهایی را بهبود خواهد بخشید. اطمینان داریم با بازگشت کامل ارز صادرکنندگان غیرنفتی، بیثباتیهای ارزی اخیر کاهش یافته و سیاست فشار حداکثری دولت آمریکا شکست خواهد خورد.
وی یادآور شد: این آثار نماد روشنی از اهتمام و تلاش دولت برای فعالیتهای اقتصادی، تجاری و صادرات غیرنفتی است. دولت در ماه اخیر سیاستهایی برای تشویق صادرکنندگان و بازگرداندن ارزهای بدست آمده از قبیل سیاستهای مالیاتی اتخاذ کرده است و حمایت خود را از صادرات کنندگان ارائه خواهد داد. روز ملی صادرات را به همه تلاش گران در عرصه و همه صادرکنندگانی که با تحویل به موقع ارز به بانک مرکزی نگاه ملی دارند تبریک عرض میکنم.
ربیعی در خصوص غرامت هواپیمای اوکراینی نیز اظهار کرد: ابعاد کیفری پرونده را از ابعاد جبران خسارت جدا کردیم؛ دادسرای نظامی در حال رسیدگی است و کیفرخواست پس از تهیه به دادسرا ارسال خواهد شد؛ معاونت حقوقی ریاست جمهوری نیز غرامت را با جنبههای حقوقی و عرف بینالملل بررسی کرده است بنابراین پرداخت براساس عرف بینالمللی با رفتار مساوی و بدون تبعیض صورت خواهد گرفت و نتیجه نهایی را اعلام خواهیم کرد.
وی افزود: هیأت اوکراینی از دیروز وارد تهران شده و موضوع در حال بررسی است و نتیجه گیری را اعلام خواهیم کرد، کماکان این حادثه برای دولت و همه ایرانیان یک داغ است و از جنبه کیفری و غرامت از سوی دولت دنبال خواهد شد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه آیا دولت بر این موضع خود که مذاکره با تحریم معنا ندارد، پایبند است یا خیر؟ گفت: دو گروه عامدانه به سوء برداشتهایی دامن میزنند و متأسفانه ما مدتی است که با این عارضه مواجه شدهایم، یک گروه اتاق فکرهای تحریم و جنگ افروزان کنار کاخ سفید هستند که از هر فرصت و کلامی برای حمله به دولت استفاده میکنند، قطعاً هدف آنها القا به هم ریختگی امور در ایران است.
وی ادامه داد: گروه دوم طیفی از مخالفان و معارضان دولت هستند. من دلم نمیخواهد از واژه مخالف استفاده کنم، ما هم به مخالف و هم به منتقد احترام میگذاریم اینها یک جنگ خصمانه علیه دولت به راه انداختهاند؛ مننتقد و مخالف همیشه مورد احترام هستند اما رئیس جمهور و دولت را به صورت غیراخلاقی و غیراسلامی تخریب میکنند.
وی با طرح این سؤال که آیا قرار است مردم را از حضور در صندوق انتخابات منصرف کنیم؟ افزود: طرح یک بیان علمی پیرامون صلح امام حسن، آیا این همه خوانشهای محفلی و سیاسی و جناحی باید از آن صورت می گرفت؟ نفع این دولتزدایی در تلخ ترین دوران کشور برای چه کسی است؟
ربیعی اظهار کرد: هیچ تغییری در مواضع دولت ایجاد نشده است، شرایط تعیین شده ایران برای بازگشت آمریکا به مذاکره کاملاً روشن است؛ بدون بازگشت امریکا و دولت ترامپ به برجام شانسی برای موفقیت و موقعیت دیپلماسی وجود ندارد، بنابراین هیچ تغییری در مواضع پیشین صورت نگرفته است.
ربیعی در ادامه درخصوص اظهارات حریرچی مبنی بر دوبرابر بودن تعداد جانباختگان کرونا، گفت: اظهارات آقای حریرچی موضوع جدیدی نبود اما یک خوانش جدید از آن ارائه شد، پیش از این درخصوص آن بحث شد. ما اکنون آمارها را براساس پروتکلهای جهانی اعلام میکنیم، این در همه دنیا معمول است که حسیاستها بین ۵۰ تا ۷۰ درصد است.
وی ادامه داد: استانداردی که آمار بر اساس آن اعلام میشود همان استاندارد جهانی است، در همه دنیا تنها مواردی که نتیجه تست PCR آنها مثبت باشد اعلام میشود آنچه دوستان ما گفتند میزان در خط بودن افراد است که این مساله به افزایش رعایت پروتکل ها مرتبط است.
سخنگوی دولت در ادامه اظهار داشت: ما رعایت پروتکلها را تا ۹۵ درصد افزایش خواهیم داد و فکر میکنیم که افزایش رعایت پروتکلها تاثیر قابل توجهی در کنترل بیماری داشته باشد، به همین جهت در ادارات دولتی به یک نوع و در مشاغل دیگر به نوع دیگری با نظارت و کنترل، رعایت پروتکلها را باید افزایش دهیم، البته تاکنون افزایش داشته اما هنوز به مرحله رضایت نرسیده است.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه وزیر نیرو اظهار کرده است که «وقتی برای صادرات کالایی میروم در یک کشور همسایه مذاکره کنم، میبینم از امضای قرارداد امتناع میکنند و خواهان کاهش قیمت هستند و نهایتا میگویند با ماتماس گرفته و گفته شده اگر روند مذاکره را طولانی کنید، ممکن است این کالا را با قیمت کمتری به شما بفروشیم»، این افراد چه کسانی هستند؟ آیا پشت این کار اهداف سیاسی و انتخاباتی نهفته است؟ اظهار کرد: من خیلی اخلاقی به این سوال پاسخ میدهم و مبهم نمیگذارم؛ نه هیچ ارتباطی با مسائل جناحی و گروههای سیاسی ندارد و نگرانی ما از این اظهارات و «اعدام شود»ها جداست. من با آقای اردکانیان صحبت کردم و ایشان میگفت بحث من معطوف به رفتارهای غیراخلاقی و سودجویانه برخی از شرکتهاست، برخی از شرکتهای خصوصی فعال در حوزههای مختلف از جمله صنعت برق، که منافع شخصی را بر منافع ملی ترجیح میدهند و تا ما قصد مذاکره با برخی از کشورها را داریم، قیمتهای متفاوت به آن کشور میدهند که عملاً نیز یارانه آنها را دولت پرداخت میکند؛ بنابراین بحث مسائل داخلی نبوده است.
سخنگوی دولت درباره توهین به رئیس جمهور نیز گفت: بنای دولت تعامل با مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه است. معاونت حقوقی و امور مجلس از منظر قانون اساسی موضوع را از طریق هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان پیگیری میکند.
وی ادامه داد: ما معتقدیم این موضوع از منظر عمومی باید جرم تلقی شود و قوه محترم قضائیه بر اساس اینکه به طور آشکار صحبت از اعدام رئیس جمهور میشود و توهینهایی که صورت میگیرد، به این قضیه ورود کند چرا که توهین به رئیسجمهور یک جرم عمومی است.
ربیعی با بیان این که فکر میکنم افرادی که این مواضع اخیر را گرفتند واقعاً فرمایشات مقام معظم رهبری را اساساً درونی نکردند و شاید هم اعتقادی به صحبت های ایشان ندارند، گفت: رهبری در بیانات اخیرشان به صراحت و روشنی بیان کردند که توهین را جایز نمیدانند.
وی ادامه داد: البته ما هم، از معظمله تشکر میکنیم که مرز بین نقد و توهین را مشخص کردند. الگویی که مقام معظم رهبری گذاشتند میتواند الگویی برای صحبتهای محفلی باشد.
دستیار اجتماعی رئیسجمهور ادامه داد: معتقدم این توهینها چیزی نیست که شاکی خصوصی بخواهد اهانت به رئیس جمهور در حیطه جرایم عمومی قرار دارد و امیدواریم مدعیالعموم اقدام لازم را انجام دهد، از سوی دیگر هیئت ناظر بر رفتار نمایندگان هم برای این مواقع به وجود آمده است، گزارش توهین ها را ارسال کردیم و از کلیت مجلس میخواهیم به این سمت و سو نرود.
وی یادآور شد: امام (ره) فرمودند مجلس عصاره فضائل ملت است بنابراین نباید چنین اتفاقاتی رخ دهد.
سخنگوی دولت با اشاره به این که برخیها رئیس جمهور را نفوذی مینامند، اظهار داشت: نمیدانم چگونه وارد بحث شوم اما فکر می کنم اینگونه اظهارت به گونهای شعور ملت را زیر سوال میبرند، شاید در یادداشتی در روزهای آتی بگویم نفوذیها چگونه هستند و کجا هستند.
وی ادامه داد: تجربه به ما نشان داده نفوذ همواره در افراط نهفته است، نفوذ در پنبه زدن اوضاع نهفته است نباید اجازه دهیم در شرایطی که درد و رنج مردم به خاطر تحریم زیاد است چنین اظهار نظرهای مردم را ناامید کند، امروز دولت به آرامش نیاز دارد و ما هم با آرامش کارها را دنبال میکنیم و از همه افرادی که صاحب نظر هستند میخواهیم با این اظهارات آرامش مردم را بر هم نزنند.
دستیار اجتماعی رئیس جمهور درباره ترزیق یک درصد از صندوق توسعه ملی به بازار بورس بیان کرد: تزریق بخشی از صندوق توسعه ملی برای حمایت از بورس، اکنون در فرآیند اجرا است، با توجه به پیچیدگی ها و ابهاماتی همچون نرخ و مدت سپرده گذاری و نحوه بازگشت منابع به صندوق توسعه ملی که وجود داشت، و برخی ابهامات دستگاههای نظارتی ، در هیات امنای صندوق در مورخ دوم مهر مطرح و ابهامات آن برطرف شد. بنابر اظهارات رییس صندوق توسعه ملی، و نیز رییس سازمان بورس قرارداد از طرف صندوق امضا و برای امضای متقابل ارسال شده است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: یکی از نگرانیها این بود که اختصاص ارز موجب افزایش پایه پولی شود که با تدبیر انجام شده، از منابع ریالی صندوق، پرداختها انجام می شود.
وی ادامه داد: در مرحله اول هزار میلیارد تومان تامین و پس از امضای قرارداد توسط صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز خواهد شد و این پرداخت ها در چند مرحله بطور مداوم ادامه خواهد داشت.
سخنگوی دولت بیان کرد: متاسفانه در سختترین روزهای ایران در شرایط جهانی هستیم، انتخابات آمریکا را در پیش رو داریم همچنین ما باید تحریم را به عقب برانیم و آن را شکست دهیم؛ واضح است که زندگی مردم سخت میشود و دولت در کانون این مشکلات ایستاده است، رقابتهای زود هنگام هم در محور تخریب دولت صورت گرفته است، ظاهراً اشخاص برنامه مشخصی برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ندارند.
وی افزود: امیدواریم که کلیت مجلس اجازه ندهند که اظهارات غیر مسئولانه برخی از افراد منجر به تخریب دولت شود. من و همه اعضای دولت فکر میکنیم که امروز انسجام بین ارکان و قوا بیشترین دل مشغولی ما باید باشد، این حرفها مثل نمک به زخم است؛ این نزاعها نه آمریکا را به عقب میراند و نه از سختی تحریم کم میکند و نه سختی مردم را کاهش میدهد.
ربیعی بیان کرد: اگر این نوع توهینها نسبت به سایر سران قوا صورت میگرفت چه اتفاقی میافتاد؟ دولت نگران خودش نیست و به نظر ما باید با انسجام کنار یکدیگر بایستیم تا از این شرایط عبور کنیم.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهور در ادامه این نشست در خصوص انتخابات آمریکا و مواضع دو کاندیدا نسبت به ایران و نظر ایران در این خصوص، بیان داشت: ما علاقهای برای مداخله در سیاست داخلی آمریکا نداریم، اما در عین حال اظهاراتی که درون آمریکا صورت میگیرد را شاهد هستیم که بهطور بینظیری رئیسجمهور از احتمال تقلب صحبت میکند و همچنین واکنش او بعد از رای آوری یا رای نیاوردن و احتمالات مختلفی که درباره تنشهای داخلی آمریکا وجود دارد را اطلاع داریم اما برای ما چندان تفاوتی ندارد.
وی ادامه داد: ما مواضع هر دو کاندیدا را در خصوص ایران به دقت رصد میکنیم، البته برای ما تفاوتی ندارد که کدام حزب مدیریت کنگره و دولت را بر عهده گیرد، برای ما آنچه که مهم است سیاستگذاری کاخ سفید است، اگر دولتی انتخاب شود که به حقوق مردم و دولت ایران احترام بگذارد و از اشتباهات خود عقب نشینی کند، در این شرایط پیشنهادات قابل بررسی است.
ربیعی در ادامه بیان داشت: البته ما چارچوب برجام را پیش رو داریم و در چارچوب برجام همه گفتوگو ها قابل پیش بینی است، دولت آمریکا میخواهد به مذاکره برسد اینکه رئیسجمهور آمریکا میگوید ظرف یک ماه مذاکره انجام خواهد شد، باید از آنها پرسیده شود که چگونه انجام خواهند داد؟ به هرحال ما سیاستی که در آن روز برنده انتخابات است و در کاخ سفید مستقر است را مدنظر قرار خواهیم داد و اگر آن سیاست، عقب نشینی و پایان دادن به روشهای خصمانهای که درباره ایران اعمال شده است، باشد. آن مدنظر خواهد بود.
ثبت دیدگاه