تحلیلی بر نطق اضطراری نماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی
01 آبان 1399 - 16:38
بازدید 668
27

نطق اضطراری دکتر سارا فلاحی نماینده مردم استان ایلام که در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی ایراد شد را می توان یکی از پر سر وصدا ترین ودر عین حال صریح ترین اظهار نظر از سوی یکی از وکلای مردم تلقی کرد . نطقی که می تواند در ابعاد گوناگون حاوی پیامهای متفاوتی باشد. […]

پ
پ

نطق اضطراری دکتر سارا فلاحی نماینده مردم استان ایلام که در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی ایراد شد را می توان یکی از پر سر وصدا ترین ودر عین حال صریح ترین اظهار نظر از سوی یکی از وکلای مردم تلقی کرد . نطقی که می تواند در ابعاد گوناگون حاوی پیامهای متفاوتی باشد.

گفتمان زاگرس،علی اصغر اسدی ::نطق اضطراری دکتر سارا فلاحی نماینده مردم استان ایلام که در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی ایراد شد را می توان یکی از پر سر وصدا ترین ودر عین حال صریح ترین اظهار نظر از سوی یکی از وکلای مردم تلقی کرد . نطقی که می تواند در ابعاد گوناگون حاوی پیامهای متفاوتی باشد.

سارا فلاحی با هوش سرشار سیاسی خود از طریق شناسایی پاره ای از مشکلات کلان کشور که در طول سالیان اخیر تحت عنوان انتقاد از رفتار وعملکرد مسئولین در دو جریان سیاسی مطرح از آن یاد می شود و طرح از آن یک تریبون مهم ورسمی، به نوعی توانست برخی از حوزه های حساس مدیریت کشوری را به چالش بکشد .

اگر چه هنوز زود است که بخواهیم عملکرد و رفتار نمایندگان مجلس یازدهم را در عمر شش ماهه پارلمان در معرض قضاوت قرار دهیم ،اما صرفنظر از اینکه نمایندگان مجلس یازدهم برخلاف شعار خود نتوانسته اند با قرار گرفتن در متن وظایف واقعی ، در راستای برون رفت کشور از مسایل ومشکلات مبتلا به طرحی نو در اندازند ،اما کارنامه افرادی همچون سارا فلاحی که توانست در کوتاه مدت با استفاده هنرمندانه از وقت وتریبون مجلس، خود را در صدر اخبار ملی کشور قرار دهد چیزی متفاوت از دیگر همکاران وی در مجلس یازدهم است .

این نماینده عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی وبعنوان اولین نماینده زن استان در مجلس با تکیه بر دانش سیاسی و هوش بالای خود ،خیلی زودتر از حد انتظار توانست با استفاده از شرایط موجود کشور ، فضای مجلس یازدهم و مهمتر از همه چرتکه اندازی دقیق در اوضاع سیاسی واجتماعی کشورو  با سوار شدن زودهنگام بر امور ،در کنار شناسایی خواست و انتظارات مردم حوزه انتخابیه استان وبخش قابل توجهی از مردم دیگر مناطق مشابه و تبدیل آن به صدایی رسا از تریبون مجلس ،با یک تیر دو هدف مهم را نشانه بگیرد.

اول اینکه در عمر کوتاه باقی مانده از دولت تدبیر وامید و بهره گیری از این وضعیت، در سه فرصت به دست آمده ضمن انتقاد شدید از وضعیت حوزه انتخابیه وبیان صریح مطالبات مردم  استان ،بنوعی توانست خود را به عنوان نماینده ای جسور ،نترس و مطالبه گر مطرح و حداقل درکوتاه مدت به انتظارات ومطالبات مردم حوزه انتخابیه از طریق بیان مطالبات آنان در مجلس جامه عمل بپوشاند .

دوم ؛ فلاحی در اولین حضور خود در مجلس شورای اسلامی در بحبوحه تشکیل کمیسیون های مجلس یازدهم  با انتقاد شدید از رفتار نمایندگان وهمچنین اخیرا نیر با طرح مسایل مهم کشوری نظیر وضعیت اقتصادی کشور ،به رخ کشیدن قیمت پراید و به چالش کشانیدن حضور فرزندان مسئولین در مراکز جاسوس پروری، توانست با در اختیار گرفتن فضای عمومی مجلس ،افکارعمومی و تصاحب بخش قابل توجه ای از صفحات رسانه های مجازی کشور، حامل این پیام باشد که می تواند بعنوان نماینده ای مطرح در سطح ملی حرفی برای گفتن داشته باشد.

از این منظر می توان سارا فلاحی را در زمره نمایندگان مطرح و موفق استان قلمداد کرد ،نماینده ای که با بهره گیری درست و حساب شده از فرصت ها ،چیدمان ماهرانه کلمات وبیان صریح وبدون لکنت آن توانست به نوعی حرف دل عوام را از تریبون مجلس فریاد بکشد و در فرصت کوتاه نمایندگی در دو حوزه استانی وملی  ،یک سر وگردن از دیگر همکاران خود بالاتر قرار گیرد .

اما با مداقه در اظهارات روز گذشته این نماینده مجلس شورای اسلامی که در کنار تبیین مسایل ومشکلات جاری کشور و شناساندن عامل مشکلات و به نوعی انتساب آن به مسئولین داخلی ،می توان رگه هایی از اهداف سیاسی  وجریانی توام با تطهیر دشمن بیرونی وبه تعبیری جابجایی نقش ها از دشمن بیرونی به دشمن درونی!!  بنوعی ردپای برنامه ریزی منسجم وهدفمند جریان سیاسی حاکم بر مجلس برای تصاحب قوه مجریه در انتخابات ۱۴۰۰ به هربهایی را استخراج کرد .

به عقیده غالب  صاحبنظران سیاسی ،زمانی تحلیل یک موضوع می تواند از خروجی قابل پذیرشی برای محاطبین برخودار باشد که تحلیلگر با زیرپا گذاشتن تعلقات درونی و تعصبات سیاسی خود، بتواند بر پایه واقعیات موجود به تبیین مسایل بپردازد.

باتوجه به شناختی که از سارا فلاحی بعنوان یک دانش آموخته سیاسی ومدرس علم سیاست در دانشگاه داریم ،بعید می دانم اظهارات فوق برپایه شناخت واقعی ایشان از وضعیت حاکم بر کشوروهمسو با نگاه و شناخت واقعی وی از شرایط سیاسی موجود  تبیین شده باشد ،چرا که حتی  افراد مبتدی هم با یک حساب دو دو تا چهار تا می توانند تاثیر شگرف دشمنی های بیرونی بر وضعیت شکننده وساختار فشل اقتصادی کشور را ارزیابی و احصاء نمایند.

بدون شک دکتر سارا فلاحی بیش از هر کس دیگری براین امر واقفند که بدلیل تحریمهای ظالمانه آمریکا که در چهار سال گذشته  با انسداد تمامی روزنه ها ومنافذ تنفس کشور و قطع منابع ارزی وبلوکه شدن بیش از دهها میلیارد دلار منابع کشور در دیگر ملل ، عملا ارزش پول ملی را در مقابل ارز دیگر کشورها حتی عراق و افغانستان در پایین ترین سطح قرار داده و حتی در مسیر انتقال دارو وتجهیزات درمانی به کشور مشکل جدی ایجاد کرده اند .از اینرو نمی توان نقش دشمن در افزایش هزینه تولید محصولات صنعتی ودر نتیجه گران شدن آن را نادیده گرفت .

هرچند در این مطلب بنا نداریم نقش درصد مشخص سوء مدیریت ها وعدم نظارت بر نحوه توزیع و فروش کالاهای متعدد در کشور را فراموش کرده و در قضاوت خود در وضعیت پدیدار شده در حوزه اقتصادی کشور ،در این حوزه به تطهیر مسئولین و نادیده گرفتن نقش ضعف کارکردها  بپردازیم ،اما باید مراقبت کرد که آدرس اشتباه می تواند کارکردها برای عبور از بحران موجود در کشور را ابتر نماید .

لذا به اندازه تبحر و تهور این نماینده در شناخت از مسایل سیاسی کشور وبین المللی از ایشان انتظاری فراتر از این می رود که در تبیین مسایل ومشکلات مبتلا به در کشور به جای دخالت دهی انگیزه ها وتعلقات جریانی وسیاسی ،از زبان سلیس و بدون لکنت خود  واقع بینانه تر به نقش گزاره های سیاسی داخلی وبین المللی بر اقتصاد کشور بپردازند،چراکه اینگونه می تواند در کنار عوام از مقبولیت خواص هر دو طیف سیاسی نیز برخودار شود . این نکته را هم باید یادآور شد که نادیده گرفتن نقش فزاینده دشمن بر وضعیت جاری وانداختن توپ به زمین داخلی ها را می توان به نوعی تطهیر دشمن و جابجایی نقش ها و صریح تر بگوییم غفلت از دشمنی دشمنان تعبیر وتفسیر کرد .

مضافا اینکه بیان سربسته حضور فرزندان مسئولین در کانونهای جاسوس پروری و بازگشت آنان به کشور و به  دست گرفتن مصادر مدیریتی کلان، ضمن زیر سوال بردن دستگاه پرافتخار امنیتی کشور و بسنده کردن به کلی گویی ها در این حوزه، نه تنها دردی را دوا نمی کند بلکه در حساس ترین دوران عمر نظام جمهوری اسلامی می تواند با افزایش بی اعتمادی مردم به مسئولین نظام ،فاصله بین مردم ومسئولین را بیش از حال افزایش داده و نتیجه آن را در انتخابات آتی به عینه احساس کرد !

هرچند بررسی وضعیت انتخابات مجلس یازدهم ومیزان آرایی که نمایندگان را بر روی صندلی سبز بهارستان نشاند،سروصدای اخیر برخی نمایندگان وسیاسیون جناح مخالف دولت وبرآیند مواضع اخیر آنان در پیش کشیدن دوباره موضوع استیضاح رییس جمهور این پیام را می رساند که این جریان به رغم ادعای صیانت از منافع و امنیت ملی ،پروژه بی اعتماد سازی وناامید سازی مردم برای کاهش انگیزه آنان برای حضور در پای صندوق های رای در راستای تصاحب قوه مجریه در سایه کاهش مشارکت مردم در انتخابات را کلید زده اند.

اما نمایندگان عزیز باید بدانند تصاحب قدرت به هرقیمتی ولو نشان دادن عدم حمایت مردم از نظام  ودولت آتی به زیان منافع وامنیت ملی کشور بوده و دولتها بر پایه اقتداری که از میزان حمایت مردمی و آرای آنان کسب می کنند می توانند منادی  ومدافع حقوق ملی در عرصه بین المللی باشند .

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.