نایب رئیس اتحادیه هتلداران کرمانشاه بابیان اینکه هتلهای کرمانشاه در این شرایط کرونایی به حمایت نیاز دارند، گفت: اگر شرایط همینطور پیش برود، فاجعه در انتظار صنعت هتلداری کرمانشاه است.
به گزارش گفتمان زاگرس:سیروس گل عنبر بااشاره به زیان مالی بالای شیوع کرونا برای هتل های کرمانشاه، اظهارکرد: از اواخر سال گذشته که بیماری کرونا شیوع پیدا کرد، تا چند ماه بعد از آن فعالیت هتلهای کرمانشاه همانند سایر مناطق کشور تقریبا متوقف بود.
وی تصریح کرد: پس از اینکه در تابستان کمی بیماری فروکش کرد و حوزه گردشگری دوباره فعالیتش را از سر گرفت، شاهد رونقی در هتلهای کرمانشاه بودیم، به گونه ای که ظرفیت برخی از هتلهایمان تا ۵۰ درصد هم پُر شد.
نایب رئیس اتحادیه هتلداران کرمانشاه اضافه کرد: با شدت گرفتن دوباره بیماری، وضعیت هتلها باز هم به شکل چندماه قبل بازگشت و هم اکنون بین پنج تا ۱۰ درصد ظرفیت هتلهایمان پُر است.
وی تاکید کرد: معمولا همه با ساله با شروع فصل پاییز آمار اقامت مسافرین در هتلهای کرمانشاه کم میشد و اکنون این شرایط بدتر هم شده و میتوان گفت هتلهایمان در وضعیت خوبی قرار ندارند.
گل عنبر با بیان اینکه تاکنون هیچ بسته و مشوق حمایتی مناسبی برای هتل داران آسیب دیده از کرونا در نظر گرفته نشده، اعلام کرد: هرچند با ثبت نام در سامانه کارا تسهیلاتی همانند سایر مشاغل آسیب دیده به هتل داران پرداخت میشود، اما رقم این تسهیلات بسیار ناچیز است و دردی را دوا نمیکند، ضمن اینکه سود ۱۲ درصدی این تسهیلات برای هتل دارانی که اکنون هیچ درآمدی ندارند، باری است که روی دیگر مشکلات آنها میافتد.
وی افزود: هتل داری که در این شرایط هیچ درآمدی ندارد و از طرف دیگر هزینههایشان همان هزینههای قبل است، چگونه و با چه درآمدی میتواند این تسهیلات را بازپرداخت کند.
نایب رئیس اتحادیه هتلداران کرمانشاه راه حل کمک به هتل داران در شرایط فعلی را پرداخت تسهیلاتی با رقم بالا، سود بسیار کم و تنفس چندماهه اعلام کرد و گفت: اگر وضعیت کنونی هتلهای کرمانشاه همینطور ادامه پیدا کند و حمایتی از آنها نشود، وارد رکود خطرناکی میشویم که میتواند فاجعه ای برای صنعت هتلداری ما باشد.
وی عنوان کرد: از زمانی که بیماری کرونا شیوع پیدا کرده هیچکدام از هتلهای کرمانشاه دست به تعدیل نیروهایشان نزدهاند، این درحالی است که در سایر استانهای کشور این اتفاق افتاده، اما اگر وضعیت همینطور پیش برود، شاید هتلهای ما نیز مجبور به انجام این کار شوند.
گل عنبر اضافه کرد: هرچند هیچکدام از هتلداران کرمانشاه علاقمند نیستند نیروهایی که برای آنها آموزش گذاشتهاند و کار بلد شدهاند را از دست بدهند، اما وقتی چاره ای نباشد، مجبورند تعدیل نیرو کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه باید در این شرایط به سمت مسافرتهای هوشمند برویم، عنوان کرد: البته در حال حاضر همه هتلهای کرمانشاه پروتکل های بهداشتی را کاملا رعایت میکنند و مسافرین میتوانند با اطمینان خاطر در آنها اقامت داشته باشند، اما در مجموع باید دستورالعمل های مسافرتهای هوشمند را در استان به منظور آسودگی خاطر مسافرین تدوین کنیم.
نایب رئیس اتحادیه هتلداران کرمانشاه در ادامه بااشاره به افزایش ۳۰ درصدی نرخ اقامت هتلها در کشور، اظهار کرد: هرچند برخی از استانهای کشور نرخ نامه جدید را اعمال کردهاند، اما در کرمانشاه هنوز تصمیمی در این رابطه نگرفته ایم که تا چند درصد نرخ اقامت را افزایش دهیم، لذا بزودی نشستی با مسئولین میراث فرهنگی استان خواهیم داشت تا در این رابطه تصمیم گیری کنیم.