اجتماعی
| 4 سال قبل

کرونا و شکست حریم سلامت ایرانیان

باتوجه به تاخت و تاز کرونا در جان و تن ایرانیان، باید گفت نمره کووید ۱۹ در تحریم سلامت کشور ۲۰ است اما برخی شهروندان ایرانی نمره خوبی از مبارزه با کووید ۱۹ نگرفته‌ و سربازان چندان خوبی در این میدان نبوده‌اند.

به گزارش گفتمان زاگرس:هشت ماه از شیوع کرونا گذشته و برخی همچنان بر طبل بی خیالی و باورناپذیری آن می کوبند و در نهایت هم آه و ناله خانواده شان با سوز و گداز مرگ سر برمی‌آرد و اما با وجود این مصایب، تازه‌ترین بررسی ها نشان می دهد رعایت بهداشت کرونا به کمتر از ۶۰ درصد رسیده است.

این روزها کرونا به میهمانی تبدیل شده که میزبان های بسیاری به او خوشامد می گویند و بدون توجه به جان و سلامت خود و اطرافیان ، آغوش خود را برای پذیرش این میهمان مرگبار می گشایند.

کرونا حریم سلامت ایرانیان را شکسته است و هر روز بی محاباتر می تازد و ما چه می کنیم؟ عروسی می رویم و میهمانی می گیریم، از جشن تولدها نمی گذریم و برای تقسیم لحظات خوش عروسی دوستانمان و یا شریک شدن با داغ دلشان، مدتی بعد داغدار می شویم.

به نظر می رسد اعلام وضعیت سفید کرونا در برخی  شهرها نه تنها نتیجه مثبتی در پی نداشت بلکه موجب نوعی آسوده خیالی زودگذر بین مردم و فراموش کردن ضروریات مقابله با کرونا شد چراکه با اعلام وضعیت سفید و یا حتی زرد در برخی مناطق، پروتکل های مقابله با کرونا رو به فراموشی و کمرنگ شدن نهاد و مردم به سخنان بی اساسی برگشتند که کرونا زودگذر و شبیه یک شوخی است، غافل از اینکه اراده این ویروس در جمعیت هایی که کمتر به آن توجه می کنند بیشتر می شود.

متاسفانه هستند عده ای که با یک استدلال بی پایه کرونا را با تمام عواقب و مصیبت هایش انکار می کنند، افرادی که اذعان می کنند تاکنون خود و یا نزدیکانشان به این بیماری مبتلا نشده اند و هرچه دیده و شنیده اند در تصاویر و نوشته ها بوده است.

همین استدلال بچه گانه موجب برپایی مهمانی ها و دورهمی ها شده و بعد از اینکه دهها نفر را به طور همزمان دچار کووید ۱۹ کرد از قالب یک شوخی بچه گانه خارج و تبدیل به واقعیتی تلخ می شود، اما به چه قیمتی؟  

آژیر قرمز کرونا بارها و بارها برای شهروندان ایرانی  به صدا درآمده و بیمارستان ها مملو از افرادی شده که برای یک نفس عمیق و بدون درد تقلا می کنند، بیمارانی که برخی ازآنها کرونا را جدی نگرفته بودند و برخی نیز با وجود رعایت بهداشت کرونا اما به علت بی تفاوتی اطرافیان و سایر شهروندان درگیر شدند و تمام زحمات و محدودیت هایی که برای خود و خانواده شان ایجاد کرده بودند به هدر رفته است.

لرستان نیز در وضعیت قرمز شیوع کرونا است، چهار شهر آن وضعیت فوق حاد دارند، شرایط ۲ شهر بحرانی است و حال و روز مابقی مناطق استان خوش نیست، کادر درمان خسته شده‌اند و از دانشگاه علوم پزشکی لرستان اینگونه به گوش می رسد که برای تامین هزینه های پیگیری و درمان کووید ۱۹ به تسهیلات بانکی متوسل شده است.

در حالی ماهانه چهار میلیارد تومان برای تامین کیت های آزمایشگاهی در لرستان هزینه می شود که گفته شده برای درمان هر بیمار بستری به طور متوسط ۲۸ تا ۳۰ میلیون تومان صرف می شود، حال با یک حساب سرانگشتی ببینیم این میزان اعتبار چه تعداد طرح نیمه تمام درمانی را به سرانجام می رساند و چندین دستگاه ام آر آی، سی تی اسکن یا سونوگرافی را در بیمارستان های استان مستقر می کرد.

از مجموع ۳۷ هزار و ۶۰۸ مبتلا در این استان ۷۵۴ نفر جان باخته‌اند و ۴۲۰ بیمار با حال وخیم بستری هستند که علاوه بر این لطمات جبران ناپذیر روحی به خانواده مبتلایان و جان باختگان، میلیاردها تومان به اقتصاد و اصناف این استان خسارت وارد شده است.

دور کاری ۵۰ درصد کارکنان ادارات لرستان تا اطلاع ثانوی ادامه دارد و از امرو دوشنبه تا پایان هفته تمامی ادارات، بانک ها و بازار الیگودرز تعطیل شده که اینها یعنی کرونا دیگر پشت در نیست، کووید ۱۹ وارد حریم خانه و محل کارمان شده است.

برآورد اولیه شیوع کرونا در لرستان بر این اعلام بود که ۶۰ هزار واحد اقتصادی و تولیدی استان به دلیل شیوع کرونا آسیب دیده و متضرر شده اند که برآورد خسارت اولیه این واحدها یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.

موضوع غیرقابل درکی این روزها در اذهان جاری می شود این است که کرونا باید تا چه اندازه بتازد که شهروندان احساس خطر کنند؟ جان باخته داریم و خانواده هایی که به طرز ناباورانه ای داغدار عزیزان خود شده اند.

هزاران نفر شهروند لرستانی نیز با تبعات ناشی از کرونا دست و پنجه نرم می کنند و خسارت های اقتصادی به اوج رسیده است پس چرا همچنان به کووید ۱۹ اجازه می دهیم درب خانه مان را بزند و وارد حریم سلامتمان شود؟

امروز محدویت های کرونا برای چندمین بار منجر به تعطیلی اصناف و بازار شده است  و شهرهای الیگودرز، دورود، کوهدشت و پلدختر در شرایط فوق حاد قرار گرفته اند تا بلکه شهروندان این ویروس سمج را جدی بگیرند و با سلامت خود و اطرافیانشان شوخی نکنند.

بر اساس اعلام جدید محدویت های کرونایی در ۴۳ شهر با وضعیت فوق حاد، اصناف  گروه‌های شغلی ۲، ۳ و ۴ تعطیل هستند و تخطی از این مصوبه با اعمال قانون مواجه خواهد شد.

مشاغل گروه دوم شامل پاساژها و مراکز خرید و مال‌های فروش غیر مواد غذایی، تمرین و انجام مسابقه‌های ورزشی، مراکز متبرکه و زیارتگاه‌ها، مساجد و مصلی‌ها، قنادی یا شیرینی فروشی، آب میوه و بستنی فروشی، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، آرایشگاه مردانه، بازار فروش خودرو، مراکز شماره گذاری اتومبیل، فرش و موکت فروشی،

اسباب بازی فروشی، فروش لوازم خانگی، خدمات چاپ دیجیتال، تزیینات داخلی ساختمان، کادویی فروشی، عمده فروشی و خرده فروشی پوشاک، پارچه فروشی، آتلیه و عکاسی، مشاور املاک، پرده سرا، فروش مبلمان، فروش کیف و کفش، فروش لوازم التحریر، خیاطی، خرازی، فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی، شیرینی پزی، خشکبار و آجیل فروشی می‌شوند.

مشاغل گروه سوم شامل دانشگاه‌ها، مدارس، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و زبان‌سراها و سایر آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزه، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی می‌شوند.

گروه چهارم نیز شامل شامل برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش‌ها، باشگاه‌های ورزشی برای ورزش‌های پر برخورد از جمله کشتی و کاراته و جودو، مدارس شبانه روزی، کافه، قهوه خانه و چای خانه با عرضه مواد دخانی، باغ وحش و شهربازی‌ها و مراکز تفریحی آبی هستند.

ایرنا