مدیر درمان تامین اجتماعی استان ایلام گفت:استفاده از نسخه الکترونیک علاوه بر کاهش بسیاری از مشکلات بیمهشدگان، پزشکان، مراکز درمانی و پاراکلینیکی، سرعت ارائه خدمات در استان را نیز افزایش می یابد .
به گزارش گفتمان زاگرس:دکتر علیرضا رمضانی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت : در راستای بهبود کیفیت، افزایش پوشش، سهولت دسترسی و ارتقای خدمات درمانی قابل ارائه به بیمه شدگان، طرح نسخه الکترونیک و حذف دفترچه های درمانی با توسعه زیرساخت سختافزاری و نرمافزاری لازم، پیاده سازی و آمادگی کامل برای نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک فراهم شده است.
وی افزود زیر ساخت های سخت افزاری در استان تهیه شده است که در اوایل ترافیک کاری و شلوغ شدن سایت اختلالاتی ایجاد گردید که سازمان در مرکز اقدام به خرید چند سرور دیگر نمود و پهنای باند افزایش داده شد .
رمضانی مزایای استفاده از این طرح برای داروخانهها را عنوانکرد: استحقاقسنجی برخط و حذف کسور از صورتحساب داروخانه، سهولت در دریافت دارو و خدمت از چند مرکز، عدم نیاز به تنظیم و ارائه صورتحساب ماهانه، عدم نیاز به مراجعه برای تحویل نسخ و صورتحسابها، امکان اعمال قواعد بیمه همزمان با ثبت نسخه کاغذی همانند نسخ الکترونیک در سامانه تحت مالکیت داروخانه، کاهش مشکلات نسخهخوانی و امکان ارجاع نسخه ناخوانا به پزشک (کاهش خطا)، پرداخت ۳۰ درصد مطالبات روزانه داروخانه به صورت علی الحساب و برخط که در آینده نزدیک این رقم به ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت از جمله مزایای استفاده داروخانهها از طرح نسخه الکترونیکی است.
وی یادآور شد : برای تولید نسخه الکترونیک نیاز به سیستم کامپیوتری و خط اینترنت بوده که برای مراکز تسهیلات کم بهره جهت خرید تجهیزات در نظر گرفته شده که با ثبت نام پزشکان و درمانگاهها از طرف سازمان به بانک رفاه معرفی و تسهیلات رو می توانند دریافت کنند.
وی به مزایای استفاده از طرح نسخه الکترونیک برای مراکز درمانی و پاراکلینیکی اشاره کرد و افزود : از جمله مزایای استفاده از طرح نسخه الکترونیکی برای مراکز درمانی و پاراکلینیکی میتوان به استحقاقسنجی برخط و حذف کسور از صورتحساب مراکز، عدم نیاز به تنظیم و ارائه صورتحساب ماهانه، عدم نیاز به مراجعه برای تحویل نسخ و صورتحسابها، کاهش مشکلات نسخهخوانی و امکان ارجاع مستقیم نسخه ناخوانا پزشک اشاره کرد.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان ایلام یادآور شد : پزشکان، دندانپزشکان، داروخانهها، بیمارستان ها، فیزیوتراپیها و مراکز تصویربرداری نیز می توانند با متصل شدن به سامانه تامین اجتماعی و یا استفاده از واسطهای برنامه نویسی کاربردی (API) از این خدمت بهرهمند شده و نسخهها را به صورت الکترونیکی ارائه کنند.
وی ادامه داد: در صورت ارائه نسخه بصورت الکترونیکی، نیازی به ارائه نسخه کاغذی از سوی پزشکان و دیگر مراکز وجود ندارد و بدون مراجعه حضوری نیز صورتحسابها در کمترین زمان پرداخت میشود.
رمضانی در خصوص توسعه خدمات الکترونیک سازمان گفت :علاوه بر این بیمه شدگان می توانند برای اطلاع از سوابق بیمه درمانی خود به آدرس eservices.tamin.ir مراجعه و بعد از ثبت نام در سامانه از قسمت «خدمات سلامت الکترونیک – پرونده سلامت الکترونیک من» سوابق درمانی خود را مشاهده کنند.
مدیر درمان تامین اجتماعی ایلام بیان داشت: پزشکان و دندانپزشکان میتوانند با استفاده از یکی از دو روش مبادرت به نسخهنویسی الکترونیک نمایند. در صورتیکه فاقد سامانه هستند، برای نسخه نویسی الکترونیکی به آدرس .ep.tamin.ir مراجعه نمایید. همچنین در صورتیکه از سامانه دیگری غیر از سامانه تامین اجتماعی استفاده میکنند، با درخواست از شرکت توسعه دهنده سامانه اطلاعاتی خود برای پیادهسازی واسطهای برنامه نویسی کاربردی (API) ، نیازی به استفاده از سامانه تامین اجتماعی و ثبت موازی اطلاعات در سامانه تحت مالکیت سازمان نخواهند داشت.
وی درباره چگونگی دسترسی داروخانهها به نسخ الکترونیک نیز تشریح کرد: از این به بعد داروخانههای میتوانند با استفاده از یکی از این دو روش، نسخه الکترونیک پزشکان و دندانپزشکان را به صورت برخط دریافت و نسبت به تحویل دارو به بیمهشدگان اقدام کنند.
وی ادامهداد: استفاده از سامانه نسخه الکترونیک سازمان به آدرس darman.tamin.ir و یا بهره گیری از سامانه فعلی مورد استفاده خود و متصل کردن آن به سامانه این سازمان از طریق واسطهای برنامه نویسی کاربردی (API) ارائه شده توسط سازمان، که در این صورت نیازبه ثبت موازی اطلاعات در سامانههای تحت مالکیت سازمان نخواهند داشت.
مدیر درمان تامین اجتماعی ایلام درباره دیگر مراکز نیز توضیح داد : درمانگاهها، آزمایشگاهها، فیزیوتراپیها و مراکز تصویربرداری با استفاده از یکی از این دو روش میتوانند نسخه الکترونیک پزشکان و دندانپزشکان به صورت برخط دریافت و بر آن اساس ارائه خدمات کنند. اول استفاده از سامانه طراحی شده برای نسخه نویسی درمانگاهها به آدرس ep .tamin.ir و برای نسخه پیچی در درمانگاهها، آزمایشگاهها، فیزیوتراپیها و مراکز تصویربرداری استفاده از سامانه darman.tamin.ir سازمان تامین اجتماعی است.
وی، همچنین روش دیگری است که این مراکز میتوانند از نسخه الکترونیک استفاده نمایند .در روش دوم، با پیادهسازی واسط برنامه نویسی کاربردی(َAPI) در سامانه خود از طریق شرکت توسعه دهنده آن سامانه، نیازی به ثبت موازی اطلاعات در سامانههای تحت مالکیت سازمان نخواهند داشت.