تعطیلی تنها موزه تاریخی نهاوند/ وقتی دود اختلاف شهرداری و میراث فرهنگی به چشم آثار ملی می‌رو‌د
06 آذر 1399 - 8:48
بازدید 375
12

اختلاف بین شهرداری و میراث فرهنگی سبب تعطیلی تنها موزه تاریخی نهاوند شد در این موزه قرار بود در بخش دوره پیش از تاریخ یعنی هزاره‌های چهارم و پنجم قبل از میلاد مسیح، بخش اسلامی، بخش معاصر و فرهنگ نهاوند آثاری در معرض دید عموم قرار گیرد. به گزارش گفتمان زاگرس:۱۱ بهمن سال ۱۳۹۲ در […]

پ
پ

اختلاف بین شهرداری و میراث فرهنگی سبب تعطیلی تنها موزه تاریخی نهاوند شد در این موزه قرار بود در بخش دوره پیش از تاریخ یعنی هزاره‌های چهارم و پنجم قبل از میلاد مسیح، بخش اسلامی، بخش معاصر و فرهنگ نهاوند آثاری در معرض دید عموم قرار گیرد.

به گزارش گفتمان زاگرس:۱۱ بهمن سال ۱۳۹۲ در ایام دهه فجر پس از برگزاری همایش تخصصی تاریخ و فرهنگ نهاوند با حضور نماینده وقت سنایی، مدیرکل میراث، استاندار و جمعی از مسئولان  موزه تاریخ و فرهنگ نهاوند افتتاح و سبب  خوشحالی مردم این دیار شد.

در آن روز ایزدی  مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: شهر نهاوند با توجه به قدمت بیش از چند هزار ساله خود مهد فرهنگ و تمدن است که وجود آثار فرهنگی و باستانی متعدد بیانگر این ادعاست.

این مقام مسئول آن روز از وجود بیش از ۲۵۰  اثر فرهنگی، تاریخی و ارزشمند در نهاوند خبرداد و اظهار داشت: تاکنون ۱۱۰ اثر از این آثار به ثبت آثار ملی رسیده است.

ایزدی با تاکید براینکه آثار تاریخی و فرهنگی هویت هر جامعه‌ای به شمار می‌رود و حراست و حفاظت از آنها وظیفه همه مردم به‌ ویژه مسئولان مربوطه است، عنوان کرد: این موزه در بخش دوره  پیش از تاریخ یعنی هزاره‌های چهارم و پنجم قبل از میلاد مسیح، بخش اسلامی و بخش معاصر و فرهنگ نهاوند آثار تاریخی و گردشگری را برای نخستین بار در معرض دید گردشگران قرار می‌دهد.

وی در همان روز گفت: بر اساس توافقی که بین شهرداری شورای شهر نهاوند و میراث فرهنگی صورت گرفته است این موزه در فضایی به مساحت ۲۵۰ متر در یکی از خانه‌های قدیمی دوره پهلوی در مرکز شهر  دایر شده و برای تجهیز آن نیز یک میلیارد ریال هزینه شده است.

 ایزدی افزود: آثار باستانی و اشیا تاریخی مربوط به شهرستان نهاوند به طور پراکنده در برخی موزه‌های کشور نگهداری می‌شود که مجوز جمع‌آوری به منظور نگهداری این آثار به صورت متمرکز در موزه باستان شناسی شهر نهاوند دریافت شده است.

این مقام مسئول گفت: از این پس هر اثر منقولی که در موزه‌های کل کشور به صورت پراکنده وجود داشته و بازگشت آنها منع قانونی نداشته باشد، جزو مواردی است که به موزه باستان شناسی نهاوند باز گردانده می‌شود.

امروز اما با گذشت ۷ سال از آن ماجرا هیچ اثر تاریخی از نقاط مختلف کشور به این موزه برگشت داده نشد فقط مردم علاقه مند نهاوند که آثاری را در منازل داشتند به موزه تحویل دادند حالا نیز خبر تاسف بار تعطیلی تنها موزه ۷ هزارساله نهاوند سبب شوک بزرگی به مردم فرهنگ دوست نهاوند شد.

مدیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری نهاوند اظهار داشت: در سال ۹۲ بر اساس توافقی که با شهردار و شورای اسلامی وقت با مدیرکل میراث فرهنگی انجام شده بود این ساختمان قدیمی به ما واگذار و به نوعی در اختیار اداره میراث قرار گرفت.

وی با بیان اینکه از دوسال پیش نامه نگاری‌های شهرداری و شورا برای بازگرداندن این ساختمان به آنها آغاز شد، افزود: متاسفانه در نهاوند مکانی بهتر از اینجا برای بازدید گردشگران از آثار تاریخی نهاوند نیست چون در مرکز شهر وخیابان اصلی است و تردد برای مسافران و گردشگران راحت‌تر است.

بیشتر بخوانید

محسن جانجان بیان کرد: میراث فرهنگی به خاطر گردشگران و مردم نهاوند از ابتدا تاالان نزدیک ۳۰۰ میلیون صرف فضا سازی این مکان برابر استاندارد موزه‌ها کرد و آن را مجهز به دوربین‌های مداربسته کرده است.

وی اظهار داشت: از دو ماه پیش نامه نگاری‌ها و شکایت و دعاوی حقوقی ما با شهرداری بالاگرفت و به حکم قانون و دادگاه مجبور به تخلیه ملک شهرداری و تعطیلی این موزه شدیم و وسایل آن را به دلیل نداشتن مکان باید تحویل استان بدهیم.

اما امیدجلالوند رئیس شورای اسلامی شهر نهاوند اظهار داشت: ما در جریان تعطیلی و نامه نگاری‌ها برای تعطیلی  این موزه نبودیم و خبر را از رسانه‌ها شنیدیم.

وی گفت: این کار اصلا ربطی به شورای شهر ندارد و یک مسئله حقوقی بین شهرداری و اداره میراث فرهنگی بوده است که با حکم دادگاه تخلیه کرده‌اند.

جلالوند افزود: ما نمی‌توانیم در مسائل حقوقی و اموال شهرداری که مال عموم مردم است دخالت کنیم و آن را به یک ارگان دولتی ببخشیم و این کار مربوط  به شورای‌های دوره قبلی بوده است.

وی در خصوص تغییر نام میدان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به میدان شورا گفت: شورای شهر نهاوند جزو اولین شهرستان‌هایی بود که میدان مرکزی خود را به اسم حاج قاسم سردار ملی و فرامنطقه‌ای جهان اسلام تغییر داد اما تعدادی از شهروندان نیز گفتند چون وسط این میدان آبشار موزیکال دارد و بعضی وقت‌ها موسیقی پخش می‌شود ممکن است نوعی بی‌احترامی به مقام شامخ این سردار عزیز  تلقی شود به همین دلیل دوباره اسم آن را تغییر دادیم و اسم شورای شهر را روی آن گذاشتیم.

تسنیم

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.