کرونا نکشد استرس می کشد
11 آذر 1399 - 13:07
بازدید 99
11

تست کرونای برخی از هموطنان که مثبت می شود آنقدر فشار روانی بر آنان زیاد می شود که می گویند اگر کرونا نکشد استرس حتما مرا از پای در آورد. به گزارش گفتمان زاگرس: افکاری مانند اگر ویروس کرونا از من به سایر اعضای خانواده سرایت کند، اگر بدنم نتواند کرونا را شکست دهد مثل […]

پ
پ

تست کرونای برخی از هموطنان که مثبت می شود آنقدر فشار روانی بر آنان زیاد می شود که می گویند اگر کرونا نکشد استرس حتما مرا از پای در آورد.

به گزارش گفتمان زاگرس: افکاری مانند اگر ویروس کرونا از من به سایر اعضای خانواده سرایت کند، اگر بدنم نتواند کرونا را شکست دهد مثل خوره به جان مبتلایان می‌افتد.

گاهی سرزنش‌های افراد خانواده که کرونا را برایمان آوردی منجر به اختلاف درون خانواده می‌شود تا جایی که برخی از اعضای خانواده می‌خواهند از خانه بروند و برخی هم نگران فرد مبتلا شده هستند.

افزایش جانباختگان و مبتلایان بیماری کووید ۱۹ این روزها منجر به هول و هراس بسیاری از هموطنان شده است که این امر ضرورت توجه به مدیریت استرس را بیشتر کرده است.

براساس آخرین آمار که روز گذشته از سوی وزارت بهداشت اعلام شد بیش از ۴۷ هزار نفر از شهروندان ایرانی بر اثر بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست داده و افزون بر ۹۳۵ هزار نفر هم به این بیماری مبتلا شده‌اند.

روانشناسان بالینی معتقدند افزون بر مخاطرات جسمانی ویروس کرونا، اختلالات روانی از جمله استرس و اضطراب ابتلاء به بیماری به ویژه برای افراد دارای بیماری زمینه‌ای در کنار فردی که دوران قرنطینه ابتلاء به کرونا را سپری می‌کنند برخی خانواده‌ها را تهدید می‌کند.

چگونه استرس را کنترل کنیم؟

یک روان پزشک بالینی که خود ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ را تجربه کرده است می‌گوید: باید پذیرفت در دوران ویروس کرونا استرس وجود دارد و باید راهکارهای کنترل آن را فرا گرفت.

شیرعلی خرامین تاکید کرد: استرس در دوران کرونا شامل قبل، حین و بعد از بیماری می‌شود.

وی بیان کرد: داشتن استرس به دلیل کاهش ایمنی بدن در سرعت ابتلاء و سخت‌تر شدن دوران بیماری اثربخش است.

خرامین افزود: ایمنی مانند سربازان بدن برای دفاع در برابر دشمن است که استرس با کاهش آن باعث پایین آمدن قدرت دفاعی بدن می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دوران قرنطینه را در خانه سپری کردم و به دلیل استفاده از ماسک، فاصله گذاری فیزیکی و مراقبت‌های بهداشتی بیماری به فرزندانم منتقل نشد تاکید کرد: در صورت شناخت راهکارهای سرایت و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی پیشگیری از سرایت ویروس کرونا دلیلی برای وارد شدن استرس وجود ندارد.

فضای مجازی عامل مهم استرس

این روانشناس بالینی تاکیدکرد: اطلاعات غلطی که از طریق فضای مجازی به شکل گسترده‌ای در حال بازنشر است یکی از عوامل مهم افزایش استرس است.

خرامین عنوان کرد: بی توجهی به فضای مجازی به ویژه برای افرادی که در حال جدال با بیماری کووید ۱۹ هستند یکی از راهکارهای مدیریت استرس است.

وی با بیان اینکه رسانه‌های رسمی این روزها وظیفه خود در آگاهی بخشی به جامعه را به خوبی ایفا می‌کنند از شهروندان خواست اطلاعات مورد نیاز را تنها از طریق منابع رسمی رصد کنند.

خرامین ابراز داشت: تلاش اطرافیان و آشنایان برای تأمین آرامش روحی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ راهکار دیگری برای کاهش استرس است.

این روانشناس معتقد است که انجام تماس تلفنی با بیمارانی که در بیمارستان بستری هستند و مزاح به جای بزرگ کردن بیماری یکی از راهکارهای مهم کاهش استرس است.

وی بیان کرد: در مواجهه با بیماری کووید ۱۹ باید پرسید چکار باید کرد که احتمال بهبودی بیشتر شود حفظ روحیه، مراقبت‌های پزشکان و استفاده از داروها سه گانه بهبود بیماران است.

وی تاکید کرد: نه به عنوان یک روانشناس مسلمان بلکه براساس یافته‌های تجربی و علمی تکیه بر توکل به خداوند یکی دیگر از راه‌های روحیه بخشیدن به افراد در هنگام بروز بیماری است.

ایرنا

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.