نبود امکاناتی از جمله مدرسه و شبکه اینترنت موجب مهاجرت خانوادههای لودابی به یاسوج شده است.
به گزارش گفتمان زاگرس:بچه منطقه لوداب است خونگرم و با صفا، از لوداب و زیباییهایش که حرف میزند کلی ذوق میکند میگوید زندگی در لوداب را خیلی دوست دارم اما واقعا منطقه محرومی است.
فرشته دختر لودابی که حالا دانشجوی تربیت معلم است به خاطر نبود اینترنت به همراه خانوادهاش به یاسوج آمده و فامیل و بستگان را آنجا رها کردهاند.
روستایش را با هیچ جای دنیا عوض نمیکند اما برای ادامه تحصیل و اینکه بتواند درسش را در بستر فضای مجازی ادامه دهد به یاسوج آمده است.
با او که همکلام میشویم از رنجها و مشقتها حرف میزند میگوید خیلی از روستاهای آنجا مثل آبگرمک، تکسه قلندی، اشکفت سیاه، گادانه، اسلام آباد، سیلارستان اولی و سفلی مدرسه ندارد.
خودش هم که ساکن آبگرمک است برای اینکه بتواند درسش را در مقطع دبیرستان ادامه دهد کیلومترها راه طی کرده تا به آبمورد لوداب برسد. میگوید تا خرداد ۹۸ آنجا درس میخواندم البته دبیرستان نبود و کلی راه از آبگرمک به آبمورد میرفتم.
فرشته ادامه میدهد خدا را شکر با همه درد و رنجها درس خواندم و پارسال تربیت معلم قبول شدم. ترم قبل چون در روستایمان اینترنت نبود سه چهار هزارمتری از خانه دور شدم تا اینترنت باشد بلکه بتوانم امتحان بدهم وقتی هم که خواستم برگردم تلفن همراهم وسط راه روی سنگ افتاد و شکست تا با مشقت گوشی جدید خریدم، خیلی جاهای لوداب اینطوریه و مشکل اینترنت وجود دارد، بچههای زیادی در لوداب این مشکل را دارند.
او میگوید بچههای لوداب خیلی با استعداد هستند اما محرومیتها مانع رشد آنها میشود مشکلات لوداب بیشتر از آن چیزی است که فکرش را بکنیم برخیها که ادامه نمیدهند و برخیهای دیگر مجبور میشوند منطقهایشان را ترک کنند و به یاسوج کوچ کنند.
فرشته در آخر برای لوداب هم آرزویی دارد اینکه انشاالله روزی برسد که لوداب آنقدر امکانات داشته باشد که بچهها آنجا مجبور نباشند منطقهشان را رها کنند و به یاسوج بیایند.
اما در این روزهای کرونایی که درس خواندن در بستر فضای مجازی انجام میشود نبود اینترنت تنها مشکل فرشته و خواهرش نیست بلکه سایر بچههای لوداب با این مشکل مواجه هستند، عدهای مهاجرت میکنند و عدهای میمانند میسوزند و میسازند.
نمونه آن انتشار تصاویری از کودکان لودابی که در سرمای استخوانسوز پاییز در نبود اینترنت در بلندای تپهای جمع شدهاند تا بلکه شبکه ناشاد آنها را شاد کند.
زمستان سرد در راه است و اگر به مشکلات نبود اینترنت نه تنها در لوداب بلکه در جای جای مناطق این استان رسیدگی نشود باز شاهد این تصاویر و این مهاجرتها در میان پاکترین و بیآلایشترین کودکان این سرزمین خواهیم بود.
اما متاسفانه تاکنون هیچ مسئولی ککش هم نمیگرد که این دانشآموزان چه رنجها و مشقتهایی میکشند. انتشار تصاویر دانشآموزان لوداب و دیگر مناطق این استان محروم به جزء چند پیام و توئیت ابراز تاسف و نگرانی برخی چهرههای فرهنگی،چیزی در پی نداشته است.
فارس