هیأت‌های ورزشی نوپا کردستان در آستانه تعطیلی قرار گرفتند
27 آذر 1399 - 14:57
بازدید 300
14

جمعی از رؤسای هیأت های ورزشی نوپا در کردستان نسبت به کم توجهی مدیران این حوزه در استان انتقاد داشته و این رویکرد را زیانی جبران ناپذیر بر بدنه ورزش عنوان می کنند. به گزارش گفتمان زاگرس؛در مجموعه چارت تشکیلات ادارات ورزش و جوانان هیأت‌های ورزشی به عنوان بخش تخصصی و فنی توسعه کمی و […]

پ
پ

جمعی از رؤسای هیأت های ورزشی نوپا در کردستان نسبت به کم توجهی مدیران این حوزه در استان انتقاد داشته و این رویکرد را زیانی جبران ناپذیر بر بدنه ورزش عنوان می کنند.

به گزارش گفتمان زاگرس؛در مجموعه چارت تشکیلات ادارات ورزش و جوانان هیأت‌های ورزشی به عنوان بخش تخصصی و فنی توسعه کمی و کیفی رشته‌های مختلف را بر عهده دارند. بخشی که خود دارای چارت و سلسله مراتب و مسئولیت‌های مختلف است.

انتخاب رؤسای هیأت‌های ورزشی از اوایل دهه ۸۰ از حالت انتصابی تغییر وضعیت داده و از این تاریخ تاکنون مسئول یک هیأت ورزشی بنا بر تمایل، رغبت و صلاحیت خویش به مدیریت یک رشته ورزشی ورود می‌کند و تقریباً در یک رقابت انتخاباتی در قالب مجمع موفق به اخذ رأی اعتماد فعالان آن رشته می‌شود.

پرداختن به سازوکار و حواشی، ضعف‌ها و خلاءهای مجامع انتخاباتی هیأت‌های ورزشی استان‌ها از حوصله این بحث خارج است اما آنچه نگارنده را به نگارش و تهیه گزارش واداشت بررسی وضعیت فعالیت و عملکرد تعدادی از هیأت‌های ورزشی استان است که در آمار و ارقام‌ها عنوان و نام نشان دارند اما در بازتاب عملکرد و خروجی اقدامات رد و نشانه‌ای ندارند و یا آنقدر اثر گذاری آنان کم رنگ و کم سو است که به سختی بتوان آن را دید.

متولیان ورزش استان در محافل مختلف رسمی و غیر رسمی و در بیان گزارش و بیلان کاری خود وقتی از تعداد هیأت‌های ورزشی استان یاد می‌کنند، اغلب عدد ۴۸ یا ۴۷ هیأت را اعلام می‌کنند. هر چند شاید از لحاظ آماری چنین آماری صحیح باشد اما بدون شک وقتی ملاک و معیار وجود مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و اقدامات و برنامه‌ها مشخص باشد این تعداد بسیار کمتر خواهد بود.

روی سخن این گزارش با هیأت‌های ورزشی است که پروسه انتخابات و روال اداری آن را طی کرده اما در وادی برنامه ریزی و فعالیت سال‌هاست که در کما به سر می‌برند.

اینکه چه شرایطی و چه کسانی مقصر انفعال و اهمال در فعالیت چنین هیأت‌های می‌باشد را می‌تواند در چندین بخش دسته بندی کرد.

بخشی از حال و روز چنین هیأت هایی به خود رئیس و عوامل هیأت بر می‌گردد و این رؤسا بعد از روز مجمع انگار نه انگار مسئولیت جدید و مهمی را بر عهده گرفته‌اند و به سادگی فقط عنوان رئیس هیأت را یدک می‌کشند.

بخشی دیگر از انفعال موجود، به ماهیت رشته بر می‌گردد که شاید با وضعیت و شرایط جغرافیای، اقتصادی و یا فرهنگی استان هم‌خوانی نداشته باشد و بی‌برنامگی و نبود بعد نظارتی در مجموعه اداره کل ورزش و جوانان نیز عامل دیگری باشد که بتوان به شرایط موجود هیأت‌های مذکور اضافه کرد.

هیأت‌های ورزشی هاکی، اسکی، تنیس، شمشیر بازی، تیر و کمان از جمله هیأت‌های ورزشی مورد بحث موضوع این گزارش می‌باشند که برای بررسی دقیق وضعیت آنان با رؤسای خود این هیأت‌ها و معاون توسعه ورزش قهرمانی اداره کل ورزش و جوانان گفتگو کرده‌ایم و ماحصل آن در ادامه خواهد آمد.

به دلیل عدم همکاری اداره کل استعفا داده‌ام

کیانی که از اسفند ماه سال ۹۷ به عنوان رئیس هیأت هاکی کردستان انتخاب شده است در مورد عدم فعال بودن این هیأت گفت: من با پیشنهاد مدیر کل ورزش و جوانان و فدراسیون هرچند زیاد راغب نبودم برای انتخابات هیأت ثبت نام کردم و انتظار داشتم با توجه به نوپا بودن هاکی از سوی دستگاه ورزش مورد حمایت قرار گیرم که متأسفانه این طور نشد و هیچ گونه همکاری و حمایتی از اداره کل ورزش جوانان صورت نگرفت.

وی ادامه داد: در ابتدای کار ما چارت هیأت را مشخص کردیم و بعد از آن درخواست کردیم سالن و یا سانسی برای شروع فعالیت در اختیار هیأت قرار دهند که اداره کل در این زمینه اقدام خاصی انجام نداد.

کیانی اذعان کرد: هیأت هاکی حتی اتاقی به عنوان دفتر هیأت ندارد لذا با این شرایط نباید انتظار داشت این رشته در استان پا بگیرید.

رئیس هیأت هاکی استان اظهار داشت: حدود ۲۱ ماه است به عنوان رئیس هیأت انتخاب شده‌ام اما در این مدت اداره کل هیچ امکاناتی به ما نداده است و حتی یک ریال هم به هیأت پرداخت نکرده است و در کنار آن، چون هاکی یک رشته لوکس و کمتر شناخته شده در کردستان است، کسی حاضر نیست به عنوان اسپانسر به این رشته ورود کند.

وی افزود: لازم بود مسئولین ورزش استان برای راه اندازی هاکی نگاه ویژه به این رشته داشته باشند که متأسفانه نه تنها این نگاه نبود حتی به عنوان یک رشته عادی هم به هاکی توجه نکردند.

وی ادامه داد: با تمام این مشکلات من پیگیر کارها بودم و چندین بار به فدراسیون مراجعه کردم که تمام هزینه‌ها هم توسط خودم پرداخت شده است اما وقتی دیدم مسئولین ورزش استان توجه‌ای به این رشته ندارند و شرایط کار در هاکی برای من فراهم نیست بیش از ۶ ماه است استعفای خود را به صورت کتبی به اداره کل ورزش و فدراسیون ارائه دادم.

وی افزود: هر چند از یک سال قبل به صورت شفاهی انصراف خود را اعلام کرده بودم ولی تا کنون کسی را به عنوان سرپرست معرفی نکرده‌اند.

کیانی در پایان سخنان خود اظهار داشت: وقتی این مسئولیت را قبول کردم انتظار داشتم اداره کل از هاکی حمایت کند که متأسفانه هیچ گونه حمایتی نشد.

نبود امکانات سخت افزاری مانع توسعه اسکی کردستان است

اسماعیل پور جعفری رئیس هیأت اسکی کردستان که از فروردین ماه سال ۹۶ این مسئولیت را بر عهده دارد در مورد فعالیت کمرنگ این هیأت گفت: نبود پیست عمده دلیل عدم فعالیت هیأت می‌باشد.

وی افزود: تنها پیست اسکی استان در بیجار واقع است و این پیست هم مشکلات خاص خود را دارد.

پور جعفری اظهار کرد: پیست نسار بیجار از ۱۱ سال پیش که افتتاح شد پیمانکار آن اداره مسکن و شهرسازی بود و اداره کل ورزش و جوانان به دلیل یک سری نواقص این پروژه را تحویل نگرفت تا اینکه با کمک و رایزنی اداره کل ورزش و جوانان از دو سال قبل این پیست را تحویل گرفت.

وی ادامه داد: در سال ۹۳ اداره استاندارد دستگاه تله استیژ این پیست را پلمپ کرد و این در حالی بود که این دستگاه قبل از سال ۹۰ راه اندازی شده بود و در آن زمان الزام استاندارد برای آن وجود نداشت و پلمپ این دستگاه باعث کاهش ورزشکاران اسکی شد.

وی اعلام کرد: نبود تجهیزات و امکانات بروز در پیست بیجار از جمله پیست کوب یکی دیگر از مشکلات ماست که بارها از مسئولین استان درخواست کردیم که این مشکل را حل کنند اما تا کنون به نتیجه نرسیده‌ایم.

رئیس هیأت اسکی استان کردستان خاطرنشان کرد: در کنار این مشکلات چون پیست اسکی حصار و محدوده مشخصی ندارد و به شهر هم چسبیده است ما هر روزه شاهد سرقت برخی از وسایل و تجهیزات اسکی هستیم.

پور جعفری اظهار داشت: برای تعمیر و تجهیز پیست بیجار اداره کل ورزش و جوانان برای جذب سرمایه گذار فراخوان داد و شخصی هم به عنوان برنده مشخص شد و حتی قرار داد هم به امضا رسید اما حدود یک سال است که از این زمان می‌گذرد و تا کنون سرمایه گذار پیست اسکی بیجار هیچ کاری انجام نداده است.

وی افزود: ما بارها اعلام کرده‌ایم هزینه‌های تعمیر و تجهیز را در اختیار هیأت قرار دهند تا با کمک کارشناسان و متخصصان فدراسیون به نحو احسن این پیست را تجهیز کنیم که متأسفانه مسئولین به این درخواست ما پاسخ مثبتی نداند.

رئیس هیأت اسکی استان گفت: با وجود تمام این مشکلات در بخش استعداد یابی و همگانی کردن اسکی اقداماتی انجام داده‌ایم یعنی به علاقمندان بیجاری و سقزی در سنین ۶ تا ۱۴ سال آموزش رایگان داده‌ایم و اعلام آماده کرده‌ایم برای دیگر شهرستان‌ها هم کلاس آموزشی برگزار کنیم اما در بحث ورزش قهرمانی به دلیل مشکلاتی که عنوان کردم، نتوانستیم موفق عمل کنیم.

پور جعفری در مورد پیست اسکی چمن بیجار گفت: این پیست به دلیل عدم تأمین آب جهت آبیاری متأسفانه بیش از ۳ سال است خشک شده است.

وی افزود: این در حالی است که ما در اسکی روی چمن ملی پوش و عنوان دار جهانی در دو بخش بانوان و آقایان داریم که به دلیل نبود پیست در بیجار مجبور هستند تمرینات خود را در اردوهای تیم ملی و یا پیست دیگر استان‌ها انجام دهند و تعدادی از آنها به دلیل فراهم نبودن شرایط این رشته را رها کرده‌اند.

وی درباره پیست‌های اسکی سطح استان گفت: به جز بیجار در سقز یک پیست اسکی بسیار خوب داریم که به دلیل اینکه در بین دو شهرستان سقز و بانه قرار دارد با یک سری مشکلات خاص خود مواجه است که نتوانستیم از این پیست بهره لازم را ببریم.

پور جعفری اظهار کرد: در قروه و سروآباد هم موقعیت لازم برای ایجاد پیست فراهم است که می‌طلبد مسئولین استانی با یک نگاه مثبت برای فعال سازی این پیست‌ها به ما کمک کنند.

وی خاطرنشان کرد: در این شرایط ویروس کرونا ورزش اسکی به خاطر اینکه در فضای باز است و فاصله گذاری اجتماعی هم در آن رعایت می‌شود، می‌تواند یک رشته فعال در این شرایط باشد.

مکانی برای تمرین کردن تیراندازی با کمان نداریم

آرش مشحون رئیس هیأت تیر اندازی با کمان که بیش از ۶ سال است ریاست این هیأت را بر عهده دارد، در مورد علت عدم فعالیت این هیأت گفت: مشکل اصلی ما محل تمرین است و طی این سال‌ها از طریق اداره کل، فدراسیون و ارگان‌های دیگر پیگیر زمینی مناسب برای تمرین بوده‌ایم که تا کنون به نتیجه نرسیده‌ایم.

مشحون ادامه داد: سال گذشته در جریان مجمع انتخابات هیأت، مدیر کل ورزش و جوانان قول داد زمینی در اختیار هیأت قرار دهد و مکانی در حاشیه استادیوم ۲۲ گولان را به ما پیشنهاد داد که هیچ گونه امکاناتی نداشت.

وی افزود: مدت چند ماه ورزشکاران این هیأت در آنجا تمرین کردند و ما یک کانکس را برای نگهداری تجهیزات ورزشکاران در آن مکان مستقر کردیم که متأسفانه ظرف یک ماه چندین بار تجهیزات داخل آن را به سرقت بردند. محشون خاطرنشان کرد: چون آن مکان دیوار و حصار ندارد و در کل محل مناسبی برای تیر اندازی با تیر و کمان نبود تمرینات در ۲۲ گولان را تعطیل کردیم.

رئیس هیأت تیر و کمان استان درباره نحوه تمرین ورزشکاران این رشته در حال حاضر گفت: مکان ثابت و مشخصی برای تمرین نداریم، قهرمانان ما مثل امید محمدپور و شیلان تخت فیروزه به صورت شخصی و هر بار در یک مکان برای حفظ آمادگی خود تمرین می‌کنند ولی کسی جدید در این رشته آموزش نمی‌بیند.

وی در مورد هیأت‌های شهرستانی اظهار داشت: اواخر سال گذشته برای شهرستان‌های مریوان، دهگلان و قروه رئیس هیأت تعیین کردیم و قرار شد در سال ۹۹ فعالیت خود را شروع کنند که به خاطر شرایط ویروس کرونا امسال نتوانستند اقدام خاصی انجام دهند.

رئیس هیأت تیر اندازی با کمان در استان در پایان سخنان خود گفت: تیر و کمان یک رشته مدال آور، المپیکی و گران قیمت است و ما ورزشکاران مستعد فراوانی داریم ولی متأسفانه در استان برای این رشته ارزش قائل نیستند و از قهرمانان حمایت نمی‌کنند.

گران بودن فعالیت در تنیس مانع توسعه آن است

نعمت الله خواجه‌ای مدیر کل سابق حمل و نقل و پایانه‌های کردستان که یک دوره چهار ساله ریاست هیأت تنیس استان را بر عهده داشت، برای دوره دوم در فراخوان ریاست هیأت ثبت نام نکرد.

وی درباره علت عدم فعالیت هیأت تنیس گفت: مشکل اصلی بحث مالی و نبود اعتبار است به نحوی که در ۴ سال اخیر کمتر از ۱۰ میلیون تومان به تنیس پرداخت کردند و این در حالی است که قیمت یک راکت مناسب برای تنیس ۸ میلیون تومان است.

وی در مورد محل تمرین علاقمندان به تنیس گفت: ورزشکاران این رشته در باشگاه‌های خصوصی تمرین می‌کنند هر چند بعد از تلاش و پیگیری فراوان توانستیم یک زمین تنیس در پشت استخر شین برای علاقمندان به این رشته فراهم کنیم.

خواجه‌ای ادامه داد: این رشته برای شهروندانی که از لحاظ مالی تأمین هستند مناسب است. برای نمونه در شهری مثل تهران افراد برای استفاده زمین تنیس در یک سانس دو ساعته حدود ۵۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کنند که برای هیأت هم منبع درآمد مناسبی است اما در اینجا برای یک سانس هم ۵۰ هزار تومان پرداخت نمی‌کنند و افراد ترجیح می‌دهند یک رشته ورزشی که ارزان‌تر است را انتخاب کنند.

در زمینه استعدادیابی موفق عمل کرده‌ایم

دارا سید عباسی رئیس هیأت شمشیر بازی استان که از اسفند ماه سال ۹۵ این مسئولیت را بر عهده دارد، در مورد فعالیت‌های این هیأت گفت: یکی از مشکلات هیأت در گذشته عدم شناخت مردم از این رشته بود و برای حل این معضل در طول چند سال گذشته با برگزاری برنامه و حضور در جشنواره‌های استعدادیابی مختلف سعی کردیم این رشته بیشتر به افراد جامعه معرفی کنیم.

وی افزود: یکی دیگر چالش‌های شمشیر بازی این است که تمامی تجهیزات این رشته وارداتی و گران است به همین علت افراد کمی رغبت می‌کنند در این رشته فعالیت کنند.

سید عباسی ادامه داد: در بحث استعدادیابی سال ۹۸ یک مرحله استعدادیابی انجام دادیم و ۱۲ نفر در بخش دختران را انتخاب کردیم که ۸ نفر جذب هیأت شدند و ۶ نفر از آنان در مسابقات استعدادهای برتر حضور داشتند و در نهایت یک نفر از آنان به جمع ۵۰ شمشیر باز برتر کشور در بخش اپه راه یافت.

وی افزود: برای سال ۹۹ هم برنامه ریزی کرده بودیم که در سطح مدارس دختران و پسران بحث استعدادیابی را ادامه دهیم که به خاطر ویروس کرونا این کار انجام نشد.

وی در مورد فعالیت هیأت‌های شهرستانی گفت: ما بارها با رؤسای ادارات ورزش و جوانان مکاتبه و درخواست کرده‌ایم کسی را به عنوان رئیس هیأت به ما معرفی کنند که متأسفانه تا کنون هیچ شهرستانی اعلام آمادگی نکرده است.

سید عباسی در مورد تجهیزات هیأت شمشیر بازی استان گفت: در طول چهار سال گذشته ۲ بار از فدراسیون تجهیزات شمشیر بازی به رایگان دریافت کرده‌ایم و در حال حاضر در مرکز استان و خانه شمشیر بازی امکانات مورد نیاز برای تمرین و برگزاری یک مسابقه حرفه‌ای را در اختیار داریم و در این زمینه هیچ مشکلی نداریم.

رئیس هیأت شمشیر بازی استان اظهار داشت: در بحث مربی و داور هم با کمبود مواجه هستیم و هم اکنون فقط ۲ مربی و ۲ داور شمشیر بازی داریم.

سید عباسی اعلام کرد: دوره مربیگری شمشیر بازی در استان برگزار شد و ۸ نفر موفق به اخذ مدرک مربیگری شدند که متأسفانه هر کدام از آنها به دلایلی غیر فعال هستند.

مهر

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.