اقتصادی
| 4 سال قبل

۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی با آموزش عشایر محقق شد

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور عشایر ایران گفت: ارائه آموزش به عشایر و اعمال تغییرات در زمان پرواربندی بره‌ها، ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی به همراه داشته است.

به گزارش گفتمان زاگرس، بهرام میرآخورلی روز چهارشنبه در مراسم معارفه مدیرکل جدید سازمان امور عشایری لرستان افزود: زمان پروار را تغییر داده ایم و بره در سن ۱۵۰ تا ۱۶۰ روزه با وزن ۴۵ تا ۴۶ کیلوگرم به کشتارگاه منتقل می شود.

وی تصریح کرد: با این اقدام، علاوه بر آزادسازی مراتع، تلفات دام کم و بره پروارتر می شود که این امر سالانه بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی ملی داشته است.

وی ادامه داد: با آموزش درست اصول فنی به عشایر و افزایش بهره وری، میزان صرفه جویی ملی افزایش می‌یابد و علاوه بر کاهش یا قطع واردات گوشت قرمز، به صادرات این محصول هم می رسیم.

میرآخورلی تصریح کرد: اکنون از هر ۱۰۰ راس میش در کشود حدود ۷۰ تا ۷۵ راس بره تولید می‌شود که برای افزایش این میزان نیز برنامه‌ریزی شده است و براساس پیش بینی ها در صورت مدیریت گله، تغذیه و اصلاح نژاد، بهره‌وری تولید گوشت قرمز تا ۲۰ درصد افزایش می‌یابد که طی پنج سال منجر به افزایش ۴۰ هزار تنی تولید گوشت قرمز می شود.

وی خاطرنشان کرد: اکنون به طور متوسط ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور توسط عشایر تولید می‌شود که در برنامه ششم توسعه بیش از یک هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت برای این بخش اختصاص داده شده است.

میرآخورلی ادامه داد: در برنامه پنجم توسعه تنها در کنار روستاییان برای عشایر نیز تامین اعتبار شد اما در برنامه ششم ،۱۷ محل برای پشتیبانی از عشایر در نظر گرفته و اعتبارات برای خدماتی همچون آبرسانی، بازسازی و بهسازی جاده و احداث پل هزینه شد.

وی تاکید کرد: در قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز حدود ۲۵۰ میلیارد تومان به عشایر کشور اختصاص داده شده است و در بند “پ ” تبصره چهار با اذن رهبری نیز حدود ۴۱۰ میلیارد تومان طی ۲ سال گذشته برای ایجاد شبکه آبرسانی در مناطق عشایری تخصیص داده شد.

وی گفت: جمعیت عشایری کشور یک میلیون و ۱۷۰ هزار نفر در قالب ۲۳۰ هزار خانوار است که ۲۴ تا ۲۵ میلیون راس دام دارند و ۳۴ میلیون هکتار از عرصه مراتع کشور در اختیار آنان قرار دارد.

سیدضیا موسوی نیا” با حکم “شاهپور علایی مقدم” رئیس سازمان امور عشایری کشور به عنوان مدیرکل جدید این سازمان در لرستان منصوب شد.

سیدضیا موسوی نیا از نیروهای جهادکشاورزی لرستان است که حدود ۱۶ سال پیش نیز به مدت چهار سال مدیرکل امور عشایری استان بود و سپس در سمت معاون آبخیزداری و منابع طبیعی و رئیس طرح و برنامه سازمان جهادکشاورزی این استان فعالیت داشت.

پیش از این سعید کریمی از ۲۴ تیر سال ۱۳۹۷ مدیرکل امور عشایری لرستان بود.

جامعه عشایری استان با یک میلیون و ۳۰۰ هزار راس دام، ۲۵ درصد پروتئین مورد نیاز لرستان را تامین و سالانه ۱۲ هزارتن گوشت قرمز، ۲۹ هزار تومان عسل، ۱۸ تن کشک و ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می کنند که ارزش این محصولات ۹۰۰ میلیارد تومان است.

عشایر لرستان ۱۴ هزار و ۶۳۸ خانوار با جمعیت ۸۴ هزار نفر هستند و اکنون به دلیل سرمای هوا از ییلاق به قشلاق رفته اند و در جنوب پلدختر و استان‌های خوزستان و ایلام مستقر هستند.

ایرنا