رئیس میراث فرهنگی شهرستان شوشتر گفت: همه آثار تاریخی شوشتر نیازمند مرمت هستند.
به گزارش گفتمان زاگرس؛علیمحمد چهارمحالی اظهار کرد: هر سال تعدادی از آثار تاریخی را بر اساس اولویت و نیازمندی برای مرمت تقسیمبندی میکنیم و این آثار برای جذب اعتبارات به استان معرفی میشوند.
وی افزود: اعتبارات دولتی به بناهای تاریخی که در آثار ملی ثبت شده باشند، داده میشوند؛ از تابستان گذشته تاکنون بیش از هشت اثر تاریخی که شامل خانهها و ساباتها هستند از محل اعتبارات دولتی مرمت شدند.
چهارمحالی ادامه داد: در حال حاضر چند خانه تاریخی با اعتبارات مالکان و با نظارت میراث فرهنگی در حال مرمت هستند.
وی در خصوص اینکه شوشتر بیشترین آثار ثبت ملی شده را در استان خوزستان دارد، بیان کرد: حدود ۲۷۰ اثر ثبت شده در شوشتر وجود دارد که از این آثار چند اثر ناملموس مانند غذاها و باورها نیز در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدند.
رئیس میراث فرهنگی شوشتر ادامه داد: خانههای تاریخی شوشتر پیش از تاریخ تا دوران معاصر، اثرهای ارزشمندی را در بین آثار خود دارد که بیشتر این آثار مربوط به دوره قاجار تا پهلوی هستند.
وی با اشاره به اینکه از اوایل پاییز تا به حال خسارتهایی به دلیل بارندگی به آثار تاریخی وارد شده است، عنوان کرد: بارندگی یک امر طبیعی است و هر ساله پیش از باران کارشناسان میراث فرهنگی پاکسازی این آثار را انجام میدهند اما امسال شاهد تخریب قسمتی از دیوار خانه افضل، دیوار خانه امین زاده و سقف مسجد جامع بودیم که در این راستا گزارشهای لازم را به میراث فرهنگی استان دادیم.
چهارمحالی در خصوص جذب اعتبارات برای آثار تاریخی شوشتر بیان کرد: با فرماندار و اداره کل میراث فرهنگی خوزستان جلسات متعددی برگزار شد و بازدیدهایی از بافت تاریخی شوشتر انجام شد که قول تسهیلات کمبهره برای آثاری که نیازمند مرمت هستند، داده شد.
وی افزود: شوشتر جز شهرهای بسیار خوب از لحاظ پتانسیل گردشگری و داشتن آثار تاریخی است که اولین شهر از نظر تغییر کاربری خانههای تاریخی و تبدیل آن به اماکن گردشگری است.
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری شوشتر به ظرفیت گردشگری موجود در شوشتر اشاره کرد و گفت: با توجه به بافت ارزشمندی که در آثار ثبت جهانی و چشمانداز طبیعت به خصوص در این فصل، شرایط را برای حضور گردشگر در این شهر وجود دارد ولی شیوع ویروس کرونا باعث کاهش حضور گردشگران شده است.
وی با اشاره به اینکه مشارکت مردم در حفظ این آثار بسیار مهم است، افزود: شوشتر با مشارکت مردم در راستای مرمت، سرمایهگذاری، تغییر کاربری و همچنین تبدیل آن به اماکن گردشگری ظرفیت بالقوهای دارد.
چهارمحالی ادامه داد: هر خانه تاریخی دستکم میتواند برای پنج نفر به صورت مستقیم و ۱۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی کند؛ شوشتر شرایط توسعه صنعت گردشگری را دارد و ظرفیتی برای جذب درآمد و کسب اشتغال در این اماکن وجود دارد.
چهارمحالی در پایان با درخواست از مسئولان کشوری و استانی برای توجه ویژه به ظرفیتهای گردشگری شوشتر، بیان کرد: در هفته جاری با دستور شورای تأمین درب ورودی آسیابها که تاکنون به خاطر ویروس کرونا بسته بود، بازگشایی میشود.
مهر
ثبت دیدگاه