نارضایتی خریدار و فروشنده از بازار شب عید امسال
09 اسفند 1399 - 19:50
بازدید 349
10
از سویی مردم ناراضی از گرانی‌ها و افزایش قیمت‌ها هستند و از سوی اصناف ناراضی از وضعیت بازار و رکود حاکم بر آن است چرا که از سال گذشته که کرونا مهمان‌ ناخوانده مردم شد بازار به شدت رکود پیدا کرد و غبار بی‌رونقی هنوز بعد از گذشت حدود یک سال بر بازار نشسته است و روزگار اصناف، کسبه و بازاریان سیاه و تار شده است.
پ
پ

به گزارش گفتمان: بازار این روزها حتی دیگر مردمی را هم به خود نمی‌بیند که برای تفریح به خرید آمده باشند. آنهایی هم که می‌آیند، این روزها آنقدر چرتکه می‌اندازند و رقم‌ها را بالا و پایین می‌کنند که مبادا، خرجشان بیش از دخلشان شود و ناخواسته هزینه‌های گزافی را بر زندگی خود تحمیل کنند.

از آغاز امسال هر روز شاهد افزایش قیمت و نوسانات تورم در برخی از اقلام مصرفی سبد خانوار بوده‌ایم به طوری که هر روز قیمت یکی از کالاهای مصرفی مردم افزایش قیمت دارد و این موضوع باعث گلایه‌مندی مردم شده است و امروز که در آستانه سال نو قرار داریم پیکان گرانی در بازار اقلامی خوراکی و کالاهای اساسی را نشانه رفته است.

از سویی مردم ناراضی از گرانی‌ها و افزایش قیمت‌ها هستند و از سوی اصناف ناراضی از وضعیت بازار و رکود حاکم بر آن است چرا که از سال گذشته که کرونا مهمان‌ ناخوانده مردم شد بازار به شدت رکود پیدا کرد و غبار بی‌رونقی هنوز بعد از گذشت حدود یک سال بر بازار نشسته است و روزگار اصناف، کسبه و بازاریان سیاه و تار شده است.

خبرنگار ما در بازدید میدانی از بازار نظر مردم و کسبه را در خصوص وضعیت این روزهای بازار جویا شده است. از میدان فردوسی شهرکرد تا میدان انقلاب مرکز خرید اغلب مردم در ایام نوروز است. هرساله در روزهای پایانی سالی در این مسیر آنقدر تردد زیاد بود که شاید به سختی می‌توانست تردد انجام داد و مغازه‌داران و دست فروشان با صدای رسا و بلند محصولات خود را تبلیغ می‌کردند، اما امسال حال و هوایی خاص بر بازار حاکم است. از سوی وجود ویروس کرونا و از سوی دیگر گرانی کالاها و کاهش قدرت خرید مردم سبب شده تا سکوت عجیبی بر بازار شب عید حاکم شود.

آقای فرج‌ زاده یکی از بازاریان قدیم شهرکرد در مورد بی‌ رونقی بازار گفت: هرساله با نزدیک شدن به سال نو بازار شور و حال دیگر داشت و به قدری سر ما شلوغ بود که باید برای کمک کارگر می‌گرفتیم اما از سال گذشته که کرونا آمد و گرانی‌ها بیشتر شد مردم حتی رمقی برای حضور در بازار ندارند و افرادی هم که می‌آیند تنها مایحتاج ضروری را خریداری می‌کنند.

وی ادامه داد: از پارسال تا الان آنقدر فروشمان کاهش یافته که از پس پاس کردن چک‌هایمان بر نمی‌آییم و بسیاری از اصناف به مرز ورشکستگی رسیده‌اند.

وی از دولت خواست تا برای کمک به بازاریان چاره‌ای بیندیشد و گفت: زمزمه‌ای به گوش می‌رسد که قرار است بازار تعطیل شود که اگر این اتفاق رخ دهد کسبه و بازاریان بیچاره می‌شوند.

آقای صادقی یکی دیگر از بازاریان شهرکرد گفت: تمام امید ما برای درآمد شب عید بود که امسال هم اگر بازار تعطیل شود ما ورشکست خواهیم شد چرا که پارسال هم بازار تعطیل بود ضرر زیاد به بازاریان وارد شد.

وی ادامه داد: گرانی‌ها بیداد کرده و مردم هم قدرت خرید ندارند و در حال حاضر هم فشار بر مردم و هم بر بازاریان وارد شده اما اگر بازار تعطیل شود همان فروش اندک ما هم قطع خواهد شد و ما می‌مانیم با چک‌ها و اجاره‌های سنگین که باید پرداخت کنیم.

خسرو امانی یکی از کسبه لوازم خانگی گفت: بازار واقعا راکد است، گرانی از یک طرف و کرونا از یک طرف دیگر باعث شده بازار بی‌رونقی را شاهد باشیم.

وی ادامه داد: بسیاری از مشتریان که مراجعه می‌کنند به مغازه زوج‌های جوان هستند که برای جهیزیه خرید کنند اما وقتی قیمت‌ها را می‌بینند از خرید پشیمان می‌شوند و اکثراً کالای اقساطی می‌خواهند که این محدودیت وجود دارد ما هم نمی‌توانیم فروش اقساطی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید:
تب و لرزهای بازار بر معیشت مردم
فروش مرغ گران‌تر از قیمت مصوب تخلف است/ توزیع ۴۷ تن مرغ در شبکه فروش چهارمحال و بختیاری

  “گرانی‌ها” خانواده‌ها را شرمنده فرزندانشان کرده است

در ادامه مسیر در گفت وگو با بانویی ۵۵ ساله در خصوص گرانی‌ها می‌گوید: بنده به عنوان سرپرست خانوار واقعاً قدرت خرید حتی یک جفت جوراب را ندارم چون تنها منبع درآمد من یارانه‌ام می‌باشد و با توجه به اینکه نمی‌توانم چیزی خرید کنم فرزندانم را از خانه بیرون نمی‌آورم که بهانه‌گیری کنند.

وی گفت: درست است که کرونا خسارت زیادی به بازاریان زده است اما از طرفی هم اجناس آنقدر گران شده که مردم توان خرید ندارند و اگر بازار تعطیل شود حداقل خانواده‌های نیازمندی چون خودم شرمنده فرزندانشان نمی‌شوند.

صادق احمدی جوان ۳۵ ساله گفت: گرانی بازارهای شب عید همه را بیشتر از خرید به تماشای اجناس نو و قدم زدن در بازار مشغول می‌کند.

احمدی ادامه داد:  به ندرت می‌توان افرادی را پیدا کرد که بارشان از خرید شب عید سنگین و دستشان از جنس‌های نو خریداری شده پر باشد این روزها به جای آنکه مردم غبار خستگی یک ساله را از سر و روی خود بزدایند و به استقبال بهار بروند مجبورند با افزایش قیمت‌ها دست و پنجه نرم کنند.

سجاد حیدری یکی دیگر از شهروندان نیز گفت: متاسفانه هیچگونه برخورد ملموسی را با گرانفروشان شاهد نیستیم و این به یکی از مشکلات ما تبدیل شده است که  امیدواریم با برخورد مناسب در بازار شب عید آرامش نسبی ایجاد شود و شاهد شرمندگی مردم مقابل خانواده‌هایشان نباشیم.

  هیچ دستورالعملی مبنی بر تعطیلی بازار ابلاغ نشده است

نجف کریمی رئیس اتاق اصناف شهرستان شهرکرد با اشاره به زمزمه‌هایی مبنی بر تعطیلی بازار اظهارداشت: هیچگونه دستورالعملی مبنی بر تعطیلی بازار به ما ابلاغ نشده است.

وی گفت: از سال گذشته تاکنون بازاریان و کسبه خسارت زیادی را متحمل شدند و مشکلات بسیاری برای آن‌ها ایجاد شده است و برخی از آن‌ها را به مرز ور شکستی کشانده است.

رئیس اتاق اصناف شهرستان شهرکرد بیان کرد: درست است بخشی از گرانی‌ها در سطح ملی وجود دارد اما وظیفه ما نظارت مستمر و دقیق بر بازار است که باید در آستانه سال نو به صورت مستمر صورت پذیرد و مردم نتیجه این نظارت ها را که برخورد جدی با متخلفین است، مشاهده کنند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.