رییس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: واکسن آنفلوآنزا به صورت رایگان در اختیار گروه های پرخطر قرار می گیرد و این افراد با نزدیکترین مرکز بهداشتی می توانند نسبت به دریافت و تزریق واکسن اقدام کنند.
به گزارش گفتمان: یعقوب اندامی اظهار کرد: گروه های پر ریسک که در معرض خطر بوده و تزریق واکسن آنفلوآنزا به آنها توصیه می شود شامل بیماران مبتلا به اچ.آی.وی -ایدز با هماهنگی مرکز مشاوره بیماری های رفتاری، بیماران دچار ضعف سیستم ایمنی از جمله بیماران بدخیمی، گیرندگان پیوند، دیالیزی، تالاسمی ماژور و هموفیلی می شود.
وی بیان کرد: جامعه ایثارگران در صورت داشتن بیماری های مزمن و زمینه ای یا افراد دچار ضعف سیستم ایمنی، مبتلایان به چاقی مفرط نیز با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی واکسن آنفلوآنزا را رایگان دریافت و استفاده کنند.
رییس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: اولویت اول استفاده از واکسن آنفلوآنزا مادران باردار سپس کارکنان شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی هستند.
اندامی افرود: در مراکز درمانی افراد فعال در اتاق های ایزوله تنفسی با فشار منفی، بخش های عفونی، فوق تخصصی ریه، آی.سی یو، سی.سی.یو، داخلی، اطفال، اورژانس، آزمایشگاه، بخش زایمان، آنکولوژی، سوختگی و آزمایشگاه های ویروس شناسی، درمانگاه ها کلینیک ها، دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی باید نسبت به تزریق این واکسن اقدام کنند.
وی ادامه داد: همچنین در مراکز بهداشتی افراد فعال در خانه های بهداشت، پایگاه های سلامت، مراکز جامع خدمات سلامت و ستادهای شهرستان و استان، کارکنان فعال در پایگاه های پیش بیمارستانی ۱۱۵ جزو گروه های پرخطر محسوب می شوند.
رییس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: کارکنان بهداشتی و درمانی فعال در سایر ادارات از جمله سازمان دامپزشکی و محیط زیست که در قسمت مرتبط با پرندگان فعالیت دارند هم باید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
اندامی با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا برای تمامی افرادی بالای ۶ ماه توصیه می شود گفت: افرادی که در گروه های پرخطر با ریسک بالا قرار ندارند نیز می توانند با مراجعه به مراکز بخش خصوصی و داروخانه ها واکسن را تهیه و استفاده کنند.
وی گفت: تزریق واکسن آنفلوآنزا در کنار رعایت پروتکل های بهداشتی به میزان زیادی از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرده و از گردش ویروس در جامعه جلوگیری می کند.
رییس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: هر ساله با شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا بیماری های تنفسی به ویژه آنفلوآنزا افزایش می یابد که امسال زودتر از سالهای پیش شاهد شیوع این بیماری بوده و افزایش موارد ابتلای به این بیماری هستیم.
اندامی افزود: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری رعایت شیوه نامه های بهداشتی و تزریق واکسن آنفلوآنزا به عنوان ۲ اصل کلی مورد تاکید است در این راستا شستشوی مرتب دست ها با آب و صابون به خصوص پیش از لمس دهان، بینی و چشم ها باید مورد توجه باشد.
رییس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: استفاده از ماسک در مکانهای شلوغ، پرازدحام و فضاهای سربسته که تهویه مناسب ندارند اجتناب از دست دادن، روبوسی و در آغوش کشیدن همچنین رعایت فاصله اجتماعی دست کم به اندازه یک و نیم متر الزامی است.
اندامی گفت: افرادی که علائم ابتلا به آنفلوآنزا نظیر آب ریزش بینی و ریزش اشک، بدن درد، تب و لرز، سر درد و علائم گوارشی نظیر تهوع، اسهال و استفراغ دارند باید از حضور در مکان های شلوغ و پر ازدحام خودداری کنند.
وی بیان کرد: در صورت بروز علائم یاد شده در دانش آموزان و کارمندان دولت باید سه تا پنج روز در خانه استراحت کرده و از رفتن به مدرسه و محل کار امتناع کنند.
بیشتر بخوانید: |
افزایش آمار ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا در همدان |
توصیههای خوراکی برای پیشگیری از آنفلوآنزا |
ثبت دیدگاه