برنامه ریزی راه‌اندازی بورس کالا در خوزستان/تغییر ۲۰ مدیر کل و ۱۱ فرماندار
03 دی 1402 - 16:55
بازدید 120
11

استاندار خوزستان با اشاره به این که بورس کالا از ایجاد رانت و انحصار جلوگیری می‌کند گفت: تلاش بر این است که بورس کالا در استان راه اندازی شود و کمک نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برای تحقق این امر تاثیرگذار خواهد بود. به گزارش گفتمان: علی‌اکبر حسینی‌محراب روز یکشنبه در نشست خبری با […]

منبع : ایرنا
پ
پ

استاندار خوزستان با اشاره به این که بورس کالا از ایجاد رانت و انحصار جلوگیری می‌کند گفت: تلاش بر این است که بورس کالا در استان راه اندازی شود و کمک نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برای تحقق این امر تاثیرگذار خواهد بود.

به گزارش گفتمان: علی‌اکبر حسینی‌محراب روز یکشنبه در نشست خبری با خبرگزاری ها در استانداری خوزستان اظهار کرد: در دهه ۸۰ افراد مختلفی مجوز صنایع پایین دست در بخش های فولادی و پتروشیمی را دریافت می‌کردند و با استفاده از آن سهمیه خوراک خود را می‌فروختند.

وی افزود: از این طریق رانت عظیمی ایجاد می‌شد و دولت برای جلوگیری از آن و دادن خوراک به فعالان واقعی، بورس کالا را در مرکز به صورت متمرکز راه‌اندازی کرد.

حسینی محراب ادامه داد: در حال حاضر برخی ورق‌ها یا اسلب‌های تولیدی در کارخانه‌های استان، در بورس تهران عرضه می‌شوند که کرایه بالای حمل اینگونه کالاها، هزینه سنگین را برای مصرف کننده نهایی به دنبال دارد.

صنایع بالا دستی، پایین دستی و خوشه‌های صنعتی باید با هم در استان شکل بگیرند

استاندار خوزستان با اشاره به اهمیت شکل‌گیری صنایع پایین دستی در استان گفت: همه تلاش ما این است تا این موضوع به یک فرهنگ تبدیل شود که در این زمینه برای ایجاد شدن صنایع بالادست، پایین دستی و خوشه‌های صنعتی در کنار هم برنامه‌ریزی شده است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای شکل گیری صنایع پایین دستی و خوشه‌های صنعتی در استان اظهار کرد: برنامه تیم مدیریتی در استان، شکل‌گیری چهره کامل صنعت است که در این راستا از تجربه سایر استان‌ها بهره‌گیری شده و در حال حاضر در بخشی از شهرک‌های صنعتی و روستاها این اتفاق در حال شکل‌گیری است و فرمانداران نیز این موضوع را پیگیری می‌کنند.

حسینی محراب با اشاره به نقش صنایع بزرگ و شهرک‌‎های صنعتی در توسعه اضافه کرد: با دنبال نشدن زنجیره در زمینه‌های مختلف به ویژه صنعت، روند ناقصی شکل می‌گیرد به عنوان نمونه با وجود صنعت نفت در خوزستان باید در کنار آن زنجیره مربوط به این صنعت ایجاد و دانشگاه باید آموزش‌های مورد نیاز را در همه بخش‌های مربوطه ارایه دهد.

استاندار خوزستان به وابستگی صنعت نفت به خارج کشور در دهه‌های گذشته گریزی زد و بیان کرد: در یک دهه گذشته اقدامات بزرگی در زمینه تولید داخل از سوی صنعتگران داخلی شکل گرفته اما ضرورت دارد زنجیره های تولید صنعت نفت در استان شکل بگیرد.

وی ادامه داد: در حوزه نفت باید فعالان اقتصادی، اساتید، دانشجویان، جوانان و… کمک کنند تا این صنعت به صورت کامل در استان شکل بگیرد.

حسینی‌محراب با اشاره به صنعت کشتی‌سازی در استان توضیح داد: شکل‌گیری صنعت کشتی در استان نیازمند قطعه سازی است بنابراین باید چرخه صنعت کشتی‌سازی در استان شکل بگیرد که این موضوع در خصوص دیگر صنایع همچون خودروسازی نیز صدق می‌کند.

استاندار خوزستان وارد کردن قطعات در نبود تولید داخل را موجب ایجاد برخی فسادهای اقتصادی عنوان کرد و افزود: وقتی فرآیند قطعه‌سازی در داخل انجام نشود برخی افراد این قطعات را از مسیرهای مختلف وارد کشور می‌کنند.

وی با تاکید بر این که زنجیره تولید در حوزه‌های مختلف همچون نفت، کشتی سازی و فولاد در خوزستان شکل نگرفته گفت: مطالبه امروز ما در استان باید شکل گیری زنجیره تولید در بخش‌های صنعتی باشد تا جریان فعالیت نفتی، فولادی، کشتی سازی و … با شتاب مطلوبی به نفع توسعه و رشد اقتصادی خوزستان رقم زده شود.

جزییات آخرین وضعیت اجرای مصوبات سفر رییس جمهور به خوزستان

حسینی محراب با اشاره به مصوبات سفر ریاست جمهوری به خوزستان اظهار کرد: مساله تهاتر نفت از سوی مجلس شورای اسلامی در سال گذشته و برنامه هفتم لغو شد.

استاندار خوزستان گفت: با توجه به این رخداد، استان از تامین بودجه بخشی از مصوبات سفر اول که بنا بود از طریق تهاتر نفت تامین شود محروم ماند.

وی تصریح کرد: بخش دیگری از بودجه نیز بنا بود از طریق تبدیل پلاک‌ خودروهای اروندی به پلاک ملی تامین شود که هنوز این مساله عملیاتی نشده است.

حسینی محراب با اشاره به اینکه قرار است آیین‌نامه نهایی آن از سوی وزارت اقتصاد و دارایی به استان اعلام شود گفت: پس از اعلام این موضوع، بخشی از بودجه مصوبات سفر اول دولت تامین می‌شود که بخش وسیعی از طرح‌ها تکمیل و به اتمام می رسد.

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه بودجه مصوبات دور دوم سفرهای هیات دولت به استان ۲۰۰ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده بیان کرد: برخی مصوبات برای دستگاه‌های مربوطه ارسال شده و برخی از آنها به دلیل نقطه نظرات دستگاه‌ها هنوز اعلام نهایی نشده اما در مجموع حدود ۱۵۰ هزار میلیارد ریال از مصوبات به دستگاه‌ها اعلام شده است.

حسینی محراب در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر کاهش تزریق مسئولیت‌های اجتماعی گفت: توزیع و هزینه‌کرد در حوزه مسئولیت اجتماعی صنایع با روش های مختلفی همراه است اما دولت در راستای ساماندهی اینگونه هزینه‌ها، کارگروهی متشکل از استانداری، سازمان برنامه و بودجه و دستگاه مربوطه به منظور شفافیت و نظارت بر هزینه‌کرد آن تشکیل داد.

وی یادآور شد: در حال حاضر می‌توان گفت همه مسئولیت‌های اجتماعی در استان هزینه یا تبدیل به طرح نشده به همین دلیل این مساله با اولویت شهرهای نزدیک به صنایع و سپس همه استان برنامه‌ریزی می‌شود.

حسینی محراب رفع منابع آلایندگی و مسایل مرتبط به آن را از مهم‌ترین دغدغه‌های خود برشمرد و توضیح داد: منشا آلودگی‌های هوای استان فلرهای نفتی، آلایندگی ناشی از فعالیت کارخانه‌ها درون شهری مانند کربن بلک، سوخت‌های غیر استاندارد، سوزاندن مزارع کشاورزی و نیشکر، زباله‌ها، آتش سوزی تالاب هورالعظیم به ویژه در بخش عراقی است که برای مقابله با آن‌ها اقدامات و برنامه‌ریزی‌هایی از سوی وزارتخانه‌های مربوطه در دستور کار قرار دارد.

خاموشی فلرهای نفتی تا پایان سال ۱۴۰۴

استاندار خوزستان ادامه داد: وزارت نفت عنوان کرد که تا پایان سال ۱۴۰۴ همه فلرهای نفتی خاموش می‌شوند و مواد به دست آمده از آن به عنوان خوراک برای سایر بخش‌ها همچون پتروشیمی‌ها تبدیل می‌شود، کارخانه کربن ایران نیز باید از شهر خارج شود و تا پیش از جابجایی نیز فیلتراسیون انجام دهد.

وی با تاکید بر اینکه نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان بر صنایع آلاینده افزود: این موضوع نیازمند همکاری همه بخش‌ها است و باید مدیریت شود، از طرف دیگر در زمینه توسعه فضای سبز و کاشت درخت طرح جدی برای زراعت چوب در دستور کار قرار دارد تا از این طریق علاوه بر توسعه فضای سبز استان از وجود آلاینده‌ها جلوگیری شود.

تغییر ۲۰ مدیر کل در استان و ۱۱ فرماندار

حسینی محراب با اشاره به تغییرات مدیریتی و انتصابات در استان گفت: در مدت حضور در خوزستان، با توجه تاکیدات پس از سفر دوم هیات دولت به استان مبنی بر تغییر برخی مدیران شد، حدود ۲۰ مدیر کل در استان تغییر یافته است.

وی اداره کل راه آهن جنوب، سازمان جهادکشاورزی استان، اداره کل منابع طبیعی، اداره کل شیلات، بنادر و کشتیرانی، کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، اداره کل ارتباطات، اداره کل اموال تملیکی، اداره کل امور مالیاتی، اداره کل راه و شهرسازی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل حفاظت محیط زیست، شرکت برق منطقه‌ای، اداره کل بنیاد مسکن، اداره کل دام پزشکی، سه معاونت‌ اقتصادی، سیاسی و منابع انسانی استانداری خوزستان، سازمان همیاری شهرداری‌ها را از جمله تغییرات مدیریتی در استان برشمرد.

استاندار خوزستان در ادامه به تغییر ۱۱ فرماندار، ۴۰ بخشدار و تعداد زیادی از معاونان فرماندار اشاره کرد و افزود: ارزیابی‌ها ادامه داد و تغییرات دیگری در راه است.

حسینی محراب اضافه کرد: تعیین کننده این تغییرات، وزرا هستند و عزل و نصب‌ها توسط آنها انجام می شود و در اختیار استاندار نیست.

وی بر وجود ایده، خلاقیت و سبک مدیریتی درست در مدیران تاکید کرد و توضیح داد: فرد متکبر، دور از مردم و اسلام، ولایت و خدمت‌رسانی به مردم در جایگاه مدیریتی جایی ندارد چراکه معتقدم مردم بزرگ ما هستند و خدمتگذاری باید نصب العین مدیران در استان باشد.

استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: وجود مدیران پشت درهای بسته با اتاق‌های تودرتو و منشی‌های متعدد، دارای زندگی‌های تجملاتی یا با داشتن فرزندان خارج از کشور، در سبک مدیریتی مورد نظر ما قرار نمی‌گیرند.

پیگیری برای عملیاتی شدن ۳۳ هزار میلیارد تومان برای خوزستان

وی در ادامه به طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته ۳۳ هزار میلیارد تومان حق السهم دولت در نیشکر به خوزستان داده شده است که از ابتدای سال تاکنون برای عملیاتی شدن این رقم تلاش می‌شود.

حسینی محراب افزود: این رقم می‌تواند بخش وسیعی از روستاهای استان را آباد کند و با عملیاتی شدن ۲۵۰ هزار هکتار باقی مانده، طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی استان رشد قابل توجهی خواهد داشت.

از کارگران گروه ملی حمایت می‌کنیم

استاندار خوزستان با اشاره به تجمع گروه ملی فولاد در اهواز تصریح کرد: گروه ملی وضعیت خوبی در گذشته نداشته است و سال‌ها دستخوش تعطیلی و مشکلات بوده است بنابراین لازم است بازسازی کاملی در آن صورت گیرد و طرح دوم آن (پروژه فولادسازی) اجرایی شود.

وی ادامه داد: ما از همه کارگران این شرکت حمایت کرده و حتما به وضعیت این شرکت رسیدگی می‌شود.

حسینی محراب تصریح کرد: از کارگران توقع می‌رود بستری برای سو استفاده دشمنان ایجاد نکنند و راهکار مناسب این است که نمایندگان مسلط به مطالبات کارگران با سهامداران و مجمع شرکت گفت‌وگو کنند.

بر اساس این گزارش، استاندار خوزستان به همراه معاونان خود یکشنبه در نشست خبری با خبرگزاری ها به سوالات خبرنگاران در حوزه های مختلف از جمله دیدار گروه های مردمی با رهبر انقلاب، انتخابات، اصلاحات مدیریتی در استان، انتصابات، فرآیند تامین منابع مالی برای اجرای مصوبات سفرهای رییس جمهور و تکمیل پروژه های نمیه تمام پاسخ داد.

علی‌اکبر حسینی محراب هفتم دی ماه سال ۱۴۰۱ با رای اعتماد هیات وزیران به عنوان دومین استاندار خوزستان در دولت سیزدهم معرفی شد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.