تاکنون مورد ابتلا به تب دنگی در چهارمحال و بختیاری مشاهده نشده است
02 مرداد 1403 - 12:18
بازدید 91
13
تب دنگی یک بیماری جدی و خطرناک محسوب می‌شود، که به تب استخوان شکن نیز معروف شده و تعداد ابتلا به این بیماری در حال افزایش است، موارد ابتلا در استان‌های مجاور در چهارمحال و بختیاری شناسایی شده است.
منبع : ایسنا
پ
پ

به گزارش گفتمان: تب دنگی یک بیماری عفونی جدی است که به طور گسترده در مناطق گرمسیری و زیر گرمسیری شیوع پیدا کرده است، این بیماری ناشی از ویروس دنگو بوده و توسط پشه آئدس منتقل می‌شود، تب دنگی می‌تواند به چهار سویه مختلف منجر شود که هر کدام دارای علائم و شدت متفاوتی هستند.

افراد در معرض خطر ابتلا به تب دنگی شامل کودکان، سالمندان و افرادی با سیستم ایمنی ضعیف هستند، این بیماری می‌تواند منجر به عوارض شدیدی از جمله خونریزی، افت فشار خون و حتی مرگ شود، بنابراین آگاهی از علائم و روش‌های پیشگیری بسیار مهم است.

احتمال ابتلا به تب دنگی در چهارمحال و بختیاری، باتوجه به ابتلای افراد به این بیماری در استان‌های مجاور بیشتر شده است، هنوز بسیاری از افراد جامعه از این بیماری بی‌اطلاع هستند و بی‌خبری از پیامدهای ابتلا به این بیماری می‌تواند خطرآفرین باشد.

به گفته کارشناسان این پشه در زمان طلوع و غروب آفتاب تخم‌گذاری می‌کند و در هر بار می‌تواند ۱۰۰ تخم بگذارد، با خنک شدن هوا فعالیت پشه آئدس کاهش پیدا می‌کند.

تب دنگی، تب استخوان شکن

علی ضامن صالحی‌فرد- رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به شناسایی بیماران مبتلا به تب دنگی در استان‌های مجاور از جمله خوزستان و اصفهان، اظهار کرد: بنابراین باید مراقبت‌ها افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه پشه آئدس یک پشه باریک، راه راه، سیاه و با بدن معمولی است، عنوان کرد: این پشه در طول روز بیشتر فعال است.

صالحی‌فرد با تاکید بر اینکه گزش پشه در ابتدا می‌تواند علائمی مانند تب در فرد ایجاد کند، گفت: در مرحله بعدی بدن درد، عطسه، سرفه، حالت تهوع، استفراغ نمایان می‌شود، در مراحلی که بیماری تشدید شود، درد پشت چشم، تورم مفاصل، درد استخوان شدید بروز می‌کند که عموما به تب دنگی، تب استخوان شکن نیز می‌گویند.

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: تاکنون مورد ابتلا به تب دنگی در استان شناسایی نشده است، در این بیماری انتقال فرد به فرد وجود ندارد و تنها از طریق نیش پشه آئدس منتقل می‌شود.

درمان اختصاصی برای بیماری تب دنگی وجود ندارد

الهه صیدایی- متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با اشاره به اینکه تب دنگی می‌تواند موجب خونریزی از بینی و سایر قسمت‌ها در بدن شود، اظهار کرد: با درگیری ارگان‌های مختلف بدن در پی ابتلا به بیماری، مایع از درون ارگان به داخل بافت، ریه و شکم نفوذ کند.

وی با تاکید بر اینکه درمان اختصاصی برای بیماری تب دنگی وجود ندارد، بیان کرد: تنها درمان‌های حمایتی و مسکن توسط پزشک برای بیمار تجویز می‌شود.

صیدایی تاکید کرد: نوزادان، سالمندان، افراد دارای بیماری قبلی و زمینه‌ای( مانند دیابت و فشارخون)، افراد دارای بیماری کلیوی، مبتلایان به تالاسمی و زنان باردار  بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به تنگ دنگی هستند.

آمادگی شهرداران و دهیاران برای پیشگیری از تب دنگی

محمدی مدیرکل امور شهری و روستاهای استانداری چهارمحال و بختیاری در خصوص اقدامات پیش‌بینی شده برای پاکسازی و نظافت محیط‌های مسکونی جهت پیشگیری از بیماری دنگی، اظهار کرد: دستورالعملی به همین منظور از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با موضوع آشنایی و شیوه برخورد شهروندان با این بیماری ابلاغ شده است.

وی بیان کرد: در نشست هفته گذشته شهرداران با استاندار موضوعات بهداشتی و زیست محیطی از جمله مدیریت پسماند، حیوانات بلاصاحب و بیماری دنگی مورد بحث و تبدل نظر قرار گرفت، استاندار نیز نسبت به دفن بهداشتی زباله در استان تاکید کرد.

محمدی عنوان کرد: شست‌وشوی جداول، تخلیه آب‌های راکد از نقاط شهری و آمادگی برای سمپاشی از اقدامات پیش‌بینی شده است.

بیشتر بخوانید:
هر آنچه باید درباره بیماری خاموش بدانیم
باکتری “شیگلا” عامل بروز بیماری گوارشی در روستای چنارعلیا/ سمی در بدن کودک فوت شده یافت نشد

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.