به گزارش گفتمان: فتح الله حسینی روز یکشنبه افزود: با پیگیری مداوم طی چند ماه اخیر و مذاکرات حضوری با وزیر نفت و معاون اول رییس جمهور شاهد تصویب طرح توسعه و بهره برداری میدان های نفتی سومار و سامان برای اجرای این مهم بودیم که باعث تحول در منطقه مرزی و کم برخوردار غرب استان کرمانشاه بویژه شهرهای سومار، نفت شهر، قصرشیرین، گیلانغرب و سرپل ذهاب خواهد شد.
وی اظهار کرد: این مصوبه شامل طرح توسعه و بهرهبرداری میدانهای نفتی سومار و سامان در نفت شهر استان کرمانشاه و همچنین دلاوران در استان ایلام با هدف تولید نفت خام تجمعی به میزان ۴۰ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه طی ۲۰ سال آینده با سرمایهگذاری در سقف ۵۲۸ میلیون دلار بر اساس سازوکار ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: با اجرای این مصوبه علاوه بر عمران و آبادانی منطقه و توسعه زیرساخت ها در غرب کرمانشاه و اشتغال جوانان و ایجاد فرصت های شغلی شاهد تولید حداکثری نفت خام از این میادین نفتی نیز خواهیم بود.
حسینی با بیان اینکه مرزنشینان مرزدار شهرستان های قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در جغرافیای پیرامون خود مواهب و سرمایه های خدادادی بزرگی دارند ادامه داد: اگر این نعمت ها آوردهای از نظر اقتصادی و اشتغال برای مردمان این منطقه به همراه نداشته باشد ظلم بزرگی بوده که منجر به خالی شدن مرز و مهاجرت خواهد شد اما با اجرای چنین مصوبه هایی می توان اعتلای منطقه را شاهد بود.
نماینده مردم غرب استان کرمانشاه گفت: میدان سومار در ۳۰ کیلومتری جنوب غربی شهر گیلانغرب و میدان سامان در ۱۷ کیلومتری جنوب شرقی نفت شهر از توابع شهرستان قصرشیرین از پتانسیل قابل توجهی برای جذب سرمایه به منظور تولید هزاران بشکه نفت خام برخوردار است که موجب تحول آفرینی خواهد شد.
میدان نفتی سومار کشف شده به سال ۱۳۸۸ در استان کرمانشاه است که نفت خام درجای این میدان ۴۷۵ میلیون بشکه و نفت قابل استحصال آن ۷۰ میلیون بشکه برآورد شده است.
نفت شهر از توابع بخش سومار در قصرشیرین در ۷۲ کیلومتری جنوب این شهرستان تا قبل از جنگ تحمیلی آوازه بلندی داشت چراکه یکی از مدرن ترین مناطق غرب کشور با امکانات بسیار خوب مانند فرودگاه، سینما، مدرسه و گاز کشی بود.
سومار در جنگ تحمیلی به اشغال دشمن بعثی درآمد و لطمات سنگینی دید.
منطقه مرزی نفت شهر که در اصطلاح محلی به نفت شاه معروف است، دارای چاه های نفتی متعدد است که هم اکنون روزانه ۲۰ هزار بشکه آن از طریق تلمبه خانه با خط انتقال به پالایشگاه کرمانشاه منتقل می شود.
این منطقه همچنین دارای زمین های کشاورزی بسیاری است که تا چند سال اخیر آلوده به مین و مواد منفجره بود ولی با اقدام های موثر نیروهای پاکسازی بیشتر آن پاکسازی شده است.
جمعیت نفت شهر قبل از جنگ تحمیلی به هفت هزار تن می رسید و زبان مردم این شهر کرُدی است و از طوایف و تیره های کلهر ایوانی، کله پا، زوله، سنجابی، کرندی و باوند پور تشکیل شده اند.
بخش سومار در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قصرشیرین با ۱۳ روستا افزون بر ۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد.
ثبت دیدگاه