آثار باستانی هفتگانه «شان‌کبود» ایلام، بازمانده از عصر آهن
16 آبان 1403 - 11:13
بازدید 17
3
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ایلام گفت: آثار هفتگانه باستانی روستای شان‌کبود ایلام خبر از استقرار در عصر آهن می‌دهد.
نویسنده : فاطمه عباسی منبع : ایسنا
پ
پ

به گزارش گفتمان زاگرس: «حبیب‌الله محمودیان» در خصوص آثار باستانی هفتگانه محدوده روستای شان‌کبود اظهار کرد: هیئت بررسی و شناسایی آثار موفق شد هفت اثر باستانی و تاریخی را در حواشی روستای شان‌کبود شناسایی کند.

وی خاطرنشان کرد: تپه شان‌کبود با روستایی به همین نام، حدود یک کیلومتر فاصله دارد، این منطقه از نظر توپوگرافی تپه ماهوری است و زیرساخت طبیعی آن رسی و شنی است و در دامنه کوهستانی سنگلاخی است، چشمه‌های دائمی و رودخانه‌های فصلی شان‌کبود منبع تأمین آب ساکنان آن را تشکیل می‌دهد.

محمودیان افزود: در یکی از تپه‌های شانکبود یک نمونه تیغه سنگی ملاحظه شد که استمرار و استقرار در این مکان را از دوران پیش از تاریخ تا دوره تاریخی نشان می‌دهد.

این باستان‌شناس ادامه داد: سفالینه در سطح این تپه بسیار پراکنده است و سفالینه‌های مشاهده شده اکثراً با رنگ‌های خاکستری مشاهده می‌شوند، سفال‌هایی با رنگ قهوه‌ای نیز ملاحظه می‌شود، گاه‌نگاری شواهد فرهنگی سطح اثر نشانگر استقرار در دوره تاریخی و عصر آهن است.

این استاد دانشگاه گفت: هر چند برخی از محوطه‌های باستانی متعلق به عصر کالکولتیک است، به‌نظر می‌رسد در دوره ساسانی و دوره اولیه اسلامی تمرکز محدودتری داشته است، اغلب آثار پراکنده هستند و احتمالا محدودیت منابع آب از جمله دلایل این وضعیت باشد.

وی اضافه کرد: روستای شان‌کبود در شمال شرقی روستای بلیین واقع شده و در محدوده این روستا آثار متعددی شامل تیغه‌ها و محدوده‌های باستانی وجود دارد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.