نیروگاه‌های خورشیدی؛ گامی بزرگ و زودبازده برای رفع ناترازی انرژی در ایلام
09 دی 1403 - 11:05
بازدید 16
2
استفاده از پنل‌های خورشیدی ضمن حفاظت از محیط زیست، منجر به ارتقای تولید انرژی و کاهش هزینه‌های مصرف می‌شود و در این راستا شرکت برق ایلام هدف‌گذاری خاصی را برای تولید انرژی از طریق پنل‌ها و نیروگاه‌های خورشیدی زودبازده و کم هزینه در این استان آغاز کرده است.
نویسنده : فاطمه عباسی منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش گفتمان زاگرس: امروزه استفاده از انرژی خورشیدی و تولید برق از طریق آن، در اغلب کشورهای توسعه یافته رواج یافته است و لازم است که این موضوع و ظرفیت نیز در مناطق مختلف کشور با توجه موقعیت‌ جغرافیایی از جمله استان ایلام نیز بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

استفاده از انرژی خورشیدی، مزایایی مانند تولید برق بدون نیاز به آب، کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و کاهش آلودگی هوا دارد، پنل خورشیدی یا صفحه خورشیدی ذرات نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند که برای تولید گرما یا برق از آن استفاده می‌شود.

با توجه به سیاست‌های دولت چهاردهم و وزارت نیرو مبنی بر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت در بخش نیروگاه‌های خورشیدی کشور تا سال آینده ایجاد می‌شود که بخشی از آن مربوط به طرح‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر در استان‌ها است.

با توجه به وضعیت کم آبی کشور، آلودگی زیست محیطی ناشی از سوخت فسیلی در نیروگاه‌های تولید برق و ناترازی‌های انرژی گاه و بیگاه برق به خاطر کمبود تولید، استفاده از انرژی خورشیدی برای تولید برق و استفاده آن در بخش‌های مختف صنعتی و کشاورزی ضروری است.

نیروگاه‌های خورشیدی می‌توانند بخشی از نیازهای انرژی استان ایلام را به صورت پایدار و بدون آلودگی تأمین کنند، با توجه به تابش مناسب خورشید در این استان، نیروگاه‌های خورشیدی می‌توانند به منبعی مطمئن برای تولید برق تبدیل شوند.

ساخت و راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی می‌تواند فرصت‌های شغلی جدیدی ایجاد کند، این مشاغل شامل کارگران ساخت و ساز، تکنسین‌های نصب و تعمیر و کارشناسان انرژی‌های تجدیدپذیر می‌شود.

با تولید برق از منابع خورشیدی، هزینه‌های انرژی برای مصرف‌کنندگان کاهش می‌یابد، این موضوع به ویژه برای خانوارها و صنایع کوچک می‌تواند مفید باشد و از سوی دیگر سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی می‌تواند به توسعه فناوری‌های نوین در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهبود کارایی سیستم‌ها منجر شود.

سه هزار نیروگاه خورشیدی پنج کیلو واتی در ایلام راه‌انداری می‌شود

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان ایلام گفت: سه هزار نیروگاه خورشیدی پنج کیلو واتی تا یکسال آینده در مناطق کم‌برخوردار استان راه‌اندازی می‌شود که احداث این نیروگاه‌ها با نظر نهادهای حمایتی هم در حال اجرا است.

«ولی‌الله ناصری» افزود: فرآیند دریافت پنل خورشیدی به این صورت است که پس از تقاضای مددجویان و بازدید از ساختمان، نیروگاه‌های خورشیدی پشت بامی برای مددجویان طراحی می‌شود.

مدیر عامل شرکت توزیع برق استان ایلام اضافه کرد: این نیروگاه‌ها برای مدت ۲۰ سال طراحی و از طریق وزارت نیرو، برق تولیدی به صورت تضمینی خریداری خواهد شد.

وی تاکید کرد: این نیروگاه‌ها با تسهیلاتی که به مددجویان داده می‌شود از طریق پیمانکار راه‌اندازی شده و ضمن تولید و استفاده از برق این نیروگاه، میزانی از برق تولیدی نیز به شبکه تزریق خواهد شد.

ناصری ادامه داد: قیمت خرید هر کیلو وات ساعت برق تولیدی این نیروگاه‌ها ۲۲ هزار ریال است که بازگشت سرمایه آن بسیار مناسب و در عمل وزارت نیرو این سرمایه‌گذاری را به کمک بانک‌های عامل و کمیته امداد امام خمینی (ره) به صورت تضمینی انجام خواهد داد.

۴۰۰ نیروگاه خورشیدی پشت بامی در ایلام راه‌اندازی شد

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام گفت: تاکنون ۴۰۰ نیروگاه خورشیدی پشت بامی در مناطق مختلف استان راه‌اندازی شده که هرکدام سالانه ۹ هزار کیلو وات برق تولید می‌کنند.

ناصری اعتبار مورد نیاز برای ساخت سه هزار نیروگاه خورشیدی پشت بامی در استان را چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد.

ناصری هزینه هر پنل خورشیدی را یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال اعلام کرد و یادآور شد: این پنل‌ها در قالب تسهیلات طولانی مدت به مددجویان واگذار و برق تولیدی آن‌ها به صورت تضمینی از آنان، خریداری می‌شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام افزود: باهدف درآمدزایی برای قشر محروم تا پایان امسال با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) استان و سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین(ع) استان ایلام ۳۳۰ پنل خورشیدی بر پشت بام منازل مددجویان کمیته امداد نصب می‌شود.

وی همچنین به ۲۰ هزار مگاوات ناترازی برق در تابستان امسال در کل کشور اشاره کرد و گفت: احداث نیروگاه خورشیدی یکی از راهکارهای مهم برای جبران ناترازی برق است که در برنامه هفتم توسعه استان‌ها موظف به اجرای آن شده‌اند.

راه‌اندازی ۲۰۰ نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی تا پایان سال در ایلام

نیروگاه‌های خورشیدی؛ گامی بزرگ و زودبازده برای رفع ناترازی انرژی در ایلام

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام از راه‌اندازی ۲۰۰ نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی تا پایان سال جاری در مناطق مختلف این استان خبر داد و گفت: استان ایلام دارای ظرفیت‌های خوبی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی است.

اخذ موافقت‌ اولیه احداث نیروگاه سه مگا و یک مگاوات در ایلام

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام یادآور شد: موافقت‌ اولیه نیروگاه سه مگا و یک مگاوات نیز در استان صادر شده و به زودی کار اجرایی آنها آغاز خواهد شد.

ناترازی انرژی در استان ایلام، مانند بسیاری از مناطق دیگر ایران، به معنای عدم تعادل میان تولید و مصرف انرژی در این استان است، این مشکل می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله افزایش مصرف انرژی، محدودیت‌های تولید، زیرساخت‌های ناکافی و وابستگی به سوخت‌های فسیلی و در نهایت عدم توجه به الگو و مدیریت صحیح و بهینه انرژی باشد.

ناصری گفت: همچنین موافقت‌نامه اولیه از طرف وزارت نیرو برای احداث نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی در استان اخذ و در این راستا بحث زمین برای احداث یک نیروگاه ۲۰ و ۲۵ مگاواتی در دشت‌ عباس دهلران و مهران مشخص و قرارداد آن‌ها منعقد شده است.

به گفته ناصری، نیروگاه ۳۰۰ کیلو واتی، ۲۰۰ کیلو واتی و ۱۷۰ کیلوواتی در استان احداث شده است و به شبکه متصل خواهد شد.

برای حل مشکل ناترازی انرژی در ایلام، چندین راهکار توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، بهینه‌سازی مصرف انرژی، توسعه زیرساخت‌ها و تنوع منابع انرژی را می‌توان مورد توجه قرار داد، با توجه به ظرفیت بالای استفاده از انرژی خورشیدی در استان، سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی می‌تواند به تأمین بخشی از نیازهای انرژی کمک کند.

از سوی دیگر نیز اجرای برنامه‌های آموزشی برای کاهش مصرف انرژی در صنایع و مصارف خانگی می‌تواند به کاهش ناترازی کمک کند، همچنین بهبود و توسعه زیرساخت‌های توزیع و انتقال انرژی برای کاهش هدررفت و افزایش کارایی ضروری است.

با این اوصاف می‌توان بیان کرد که اگرچه نیروگاه‌های خورشیدی کوچک و متوسط روی سقف خانه‌ها و کارخانه‌ها از نظر ظرفیت، کوچک به نظر می‌رسند اما شمارگان و تعداد زیاد آنها گره‌گشای معضل برق است.

استفاده از منابع تجدیدپذیر دیگر مانند باد و بیوگاز می‌تواند به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی در این استان کمک کند که با اجرای این راهکارها، استان ایلام می‌تواند به سمت یک آینده پایدارتر و متوازن‌تر در زمینه تأمین انرژی حرکت کند.

شرایط آب و هوایی، کم آبی و هزینه بالای تولید انرژی از طریق سدها، ضرورت استفاده از انرژی خورشیدی برای تامین برق را در کشور را افزایش داده است البته دولت نیز می‌تواند در این زمینه با ورود جدی و ارائه مشوق‌ها و پرداخت تسهیلات کم‌بهره، سرمایه گذاران و حتی مشترکان برق را برای راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی کوچک و بزرگ مقیاس، ترغیب کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.